Clinicilor 39, Cluj-Napoca
0264-590-748

Build Portfolio with Beautiful & Stunning Showcase Layout!

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.

Celebration Weekend Europa

Prin Andaluzia în ritm de flamenco!

Spania
20 - 24 noiembrie 2024

Descoperă Andaluzia și fă o călătorie în timp, lasă-te surprins de frumusețea extraordinarelor palate în stil maur, plimbă-te și admiră grădinile de o eleganță ieșită din comun, lasă-te purtat de ritmurile de flamenco și mireasma florilor de portocal și bucură-te de tot ce are de oferit această regiune. Pe lângă frumusețile ce îți încânta ochii și urechile, răsfață-ți papilele gustative cu tapas, sangria și churros.

Cea mai sudică provincie a Spaniei, a fost vreme de sute de ani un leagăn al culturii și al fastului, s-au construit aici palate și moschei superbe pe care te invităm să le descoperi: Gibralbaro din Malaga, Palatul Alhambra din Granada, considerat cel mai frumos palat musulman din lume, Real Alcazar din Sevilia cu ale sale minunate grădini sau Giralda, inițial minaret al moscheii, transformat apoi în turnul catedralei din Sevilia.

Detalii despre cazare:

Perioada: 20-21.11.2024 - Hotel Boutique Teatro Romano 2* - Malaga
Perioada: 21-22.11.2024 - Hotel Vincci Albayzin 4* - Granada
Perioada: 22-24.11.2024 - Hotel Fernando III 4* - Sevilla

Servicii incluse:

• Bilete de avion Cluj - Malaga și retur
• Bagaj mic de mână (40x30x20cm) și mare (55x40x23cm)
• Taxe de aeroport
• 4 nopți cazare în cameră dublă cu mic dejun
• Transfer privat aeroport-hotel în Malaga
• Închiriere mașină pentru 3 zile, preluare în centrul Malaga, predare la aeroportul Malaga
• Bilet de intrare la spectacol de flamenco în Sevilla

Servicii neincluse:

• Alte mese și cheltuieli personale
• Locuri preferențiale în avion
• Asigurare medicală și storno
• Taxă de oraș
• Taxe de parcare
• Acces la alte obiective turistice sau excursii optionale decât cele menționate

Itinerar:

Ziua 1

După aterizare, transfer privat și cazare la Hotel Boutique Teatro Romano 2*. O scurtă plimbare prin centrul vechi seara este binevenită.

Ziua 2

Poarta de intrare în Andaluzia, Malaga este un oraș în care îți dorești să locuiești. Te poartă prin istorie dacă vizitezi Castelul Gibralfaro și Alcazaba și te readuce în prezent când te plimbi pe străzile cu magazine, restaurante și cafenele moderne. Mirador del Gibralfaro este punctul de observație din care ți se înfățișează privirilor o panoramă deosebită, practic Malaga este la picioarele tale. Coborâți și faceți apoi o plimbare pe plaja Malagueta, la capătul căreia veți găsi portul, plin de magazine, baruri și terase. Plimbați-vă apoi pe strada Marques de Larios, cea mai importantă arteră comercială din Malaga, pentru a ajunge apoi în centrul istoric. Aici veți găsi Catedrala, muzeul Picasso și Piața Centrală.

La ora 19 este timpul să vă îndreptați spre biroul Europcar de la gara din Malaga, de unde veți prelua mașina. Călătoria spre Granada durează aproximativ 1.5 ore.

Cazare la Hotel Vincci Albayzin 4*.

Ziua 3

Granada are o locație perfectă pentru toate gusturile. Străjuită de munții Sierra Nevada, cu altitudini de peste 3000 de metri și vârfuri acoperite de zăpadă, Granada se află la 35 de km de stațiunea de schi Sierra Nevada și la 45 de minute cu mașina de Marea Mediterană. A fost sub conducere islamică mai bine de 700 de ani și în anul 1330 a fost orașul european cu cel mai mare număr de locuitori. Astăzi, Granada te așteaptă să te impresioneze cu minunățiile ei: zona centrală, al cărei punct de atracție este Catedrala, cartierul arabesc Albayzin, Mirador de San Nicolás și, bineînțeles, Alhambra. O plimbare pe Carrera del Darro este de neratat, în dreapta, sus pe deal se înalță Alhambra iar în stânga, o încleștură de străduțe înguste din cartierul arabesc.

Mirador de San Nicolás este locul de unde se vede minunat Alhambra la apus.

Palatul Alhambra, construit de maurii care au invadat țara începând cu secolul al VIII-lea, este un bun exemplu al stilului hibrid cunoscut sub numele de arta mudéjar și un simbol puternic al trecutului multicultural al Spaniei. După stăpânirea maură, regii spanioli au lansat Reconquista și și-au recuperat pământul. În anul 1492, Emirul de Granada a predat Emiratul de Granada Regilor Catolici ai Spaniei, Regelui Ferdinand al II-lea al Aragonului și Reginei Isabella I a Castiliei, care în curând l-au făcut casă a Curții Regale. Sub proprietatea creștină, Alhambra a suferit o renovare și restructurare semnificativă în conformitate cu stilul renascentist al vremii. Structura a devenit un mare complex de camere, palate, curți, camere și grădini pe care vizitatorii le pot admira astăzi. Parcurile și grădinile care înconjoară edificiul sunt o mărturie a trecutului său multicultural.

Spre seară este timpul să porniți mai departe spre Sevilla. Distanța este de aproximativ 250 km (2.5 ore).
Cazare la Hotel Fernando III 4*.

Ziua 4

Frumusețea capitalei andaluze te va uimi. Vreme de secole, acest oraș a adunat numeroase monumente și clădiri care îți vor încânta privirile cu arhitectura lor deosebită. Datorită râului Guadalquivir care traversează orașul, Sevilla a devenit cel mai important port spaniol în timpul continentului american, aurul și argintul din Lumea Nouă ajungând în Spania pe aceste meleaguri. Sevilla este locul unde s-a născut flamenco și unde vei simți parfumul florilor de portocal la fiecare colț.

Cu forțe proaspete, pornește în descoperirea minunățiilor din Sevilla.

Giralda:
Măsurând 101 metri, turnul Giralda a fost o bună perioadă de timp cea mai înaltă clădire din lume. Ridicat inițial ca minaret al moscheii, a fost ulterior transformat în clopotniță și reprezintă imbinarea perfectă a diferitelor stiluri arhitecturale, a diferitelor civilizații. Urcați până în vârf pentru a avea întregul oraș la picioare și pentru a admira de sus Curtea cu Portocali și cea mai mare catedrală gotică din lume.

Catedrala din Sevilla:
Dimensiunile catedralei te vor lăsa cu gura căscată. Legendele spun că în anul 1401 conducătorii Seviliei au promis "construirea unei biserici atât de mari încât cei care o vor vedea vor crede că suntem nebuni". Și iată că 100 de ani mai târziu, Catedrala din Sevilla devenea cea mai mare biserică gotică din toate timpurile. Pășește înăuntru și lasă-te uimit de grandoare și opulență: stâlpi imenși, boltă ce atinge 36 m, vitralii multicolore și altarul gotic la care s-au folosit 2.5 tone de aur, adus din Mexic și Peru. Tot aici vei descoperi mormântul lui Cristofor Columb, deși sunt încă controverse legate de locul unde s-ar afla cu adevărat ramasitele amiralului.

Palatul Real Alcazar a fost construit de conducătorii mauri care au ocupat peninsula din secolul al VIII-lea și a fost extins mai departe, după Reconquista, de regii spanioli. Patrunde prin Puerta del León pentru a descoperi această bijuterie de palat, considerat unul dintre cele mai remarcabile exemple de arta mudéjar care există astăzi. Este cel mai vechi palat regal încă în folosință, iar grădinile, care sunt cel puțin la fel de spectaculoase ca palatul în sine, îți vor încânta pașii.

O zi memorabilă în Sevilla nu se poate încheia decât cu un spectacol de flamenco. Experimentează eleganța și spiritul flamenco în timpul unui spectacol la Museo del Baile din Sevilla. Află despre cultura locală în timpul acestui spectacol de o oră, amplasat într-o clădire fermecătoare din secolul al XVIII-lea.

Ziua 5

Nu poți pleca din Sevilla fără să te plimbi și să admiri Plaza de España. Aceasta a fost construită în 1928 pentru expoziția Ibero-Americană care avea să se desfășoare în 1929. Este o îmbinare de neo-renascentism, art deco și elemente de arhitectură maură, dar frumusețea acestei piețe nu poate fi descrisă în cuvinte.

La ora 15:00 este timpul să îți iei rămas-bun de la Sevilla și să pleci spre Aeroportul din Malaga. Durata călătoriei este de aproximativ 2.5 ore. Predarea mașinii la biroul Europcar și apoi zborul spre casă.

TARIFELE SUNT VALABILE LA MOMENTUL OFERTEI, SE POT MODIFICA PÂNĂ LA MOMENTUL REZERVĂRII FERME.

Perioadă recomandată: Toamna!

(grupuri, familii, cupluri)
de la 990 EURO

de persoană / cameră dublă

Rezervă acum!