Clinicilor 39, Cluj-Napoca
0264-590-748

Build Portfolio with Beautiful & Stunning Showcase Layout!

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.

Friendtrips of a #lifetime

Iordania!

09 aprilie - 16 aprilie 2022

Iordania, denumită oficial Regatul Hașemit al Iordaniei, este o țară arabă din Orientul Apropiat. Se învecinează cu Siria în nord, cu Irak în nord-est, cu Arabia Saudită la est și la sud și cu Israel și Autoritatea Națională Palestiniană la vest. Împreună cu Israelul împarte coasta Mării Moarte și pe cea a Golfului Akaba (Eilat) al Mării Roșii, împreună cu Arabia Saudită, Israel și Egiptul, micul port Akaba fiind singura sa ieșire la mare. Limba oficială este araba.

Teritoriul Iordaniei, sărac în resurse, dar bogat în istorie, a început să fie menționat în jurul anului 2000 î.Hr. când semiții amoriți s-au stabilit pe malul estic al râului Iordan, în timp ce canaaniții (care aparțineau de filisteni) s-au așezat pe malul vestic al Iordanului. Printre invadatorii și coloniștii care au trecut prin Iordania se numără, în ordine cronologică, anatolienii, egiptenii, israeliții, asirienii, babilonienii, perșii, grecii, caldeenii, romanii, arabii musulmani, cruciații creștini, otomanii și britanicii.

Detalii despre cazare:
Amman - Mina Tyche 4* (2 nopți)
Petra - Old Village 5* (1 noapte)
Al SULTANA 5* (1 noapte)
Amman - Mina Tyche 4* 5* (3 nopți)

Servicii incluse:

• bilet de avion Cluj- Bucuresti-Amman-Bucuresti-Cluj, compania Tarom/Ryan Air
• 1 bagaj de cala max. 20 kg;
• Îmbarcare prioritară pe cursa București – Amman și retur;
• locuri standard in aeronavă;
• 11 nopti de cazare cu mic dejun, hoteluri de 5* conform program;
• 4 mese de pranz in timpul excursiilor
• Demipensiune pentru cazarile in Wadi Rum și Marea Moartă;
• transport autocar pe durata programului;
• transfer aeroport-hotel-aeroport;
• excursie de 2 ore cu masini 4x4 la Wadi Rum;
• viză colectiva;
• ghid vorbitor de limba engleză;
• taxele de intrare la obiectivele din program;

Servicii neincluse:

Excursiile opționale:
o Ma’In Hot Spring 55 euro/persoana
o Al Alaydi Jordan Craft Centre;
o Jerash și Ajlun 85 euro /persoana
o Cooking clas in Amman 65 euro/persoana
• asigurarile medicale si storno;
• supliment Martian Tent la Sun City Camp in Wadi Rum 80 euro
• alte mese în afara de cele menționate;
• cheltuieli personale

Itinerar:

Ziua 1

Sosire in timpul noptii pe aeroportul internațional Queen Alia și transfer la hotel. Cazare in Amman Dupa micul dejun vom avea parte de un tur al orașului Amman, capitala Regatului Hașemit al lordanului. Acesta are o vechime de peste 3.200 de ani, fiind denumit de-a lungul timpului Rabath-Amon, Philadelphia (dupa cucerirea macedoneană din secolul al III-Iea î.e.n), pentru ca mai tarziu arabii sa-i schimbe numele în Amman. Înseamnă “liniște și pace” și are acum o populație de peste 4 milioane de locuitori și o dezvoltare asemănatoare cu marile centre din zona Golfului Persic. Obiectivul principal al orașului, Citadela, cuprinde mai multe elemente, precum Templul lui Hercule, Palatul Umayyad și Biserica Bizantină. La poalele cetătii se află Teatrul Roman, cu o capacitate de peste 6.000 de locuri, folosit și în ziua de astăzi pentru evenimente culturale. Un alt teatru, restaurat, este teatrul Odeon, unde au loc numeroase concerte. În intinerariul nostru putea vizita din Amman și unul dintre muzeele notabile, Muzeul Arheologic sau Muzeul Iordaniei. Atmosfera cosmopolită a capitalei se poate simții cel mai bine în zona Jabal Amman unde pe fundalul multicolor al Rainbow Street putem gasi librării, restaurante și cafenele.Străzile pline de viața și piețele multicolore ne vor incanta simțurile în incursiunea noastră între tarablele cu mâncare produsă local sau la unul dintre cursurile de gatit la care putem participa. Amman ne va încânta prin melanjul unic dintre vechi și nou care ne deschide drumul pentru a descoperi comorile Iordanei. Cazare în Amman.

Ziua 2

Părăsim în această dimineața Amman-ul și ne îndreptam spre sud, spre Petra. Prima descoperire pe care o facem pe drum este Madaba, orașul mozaicurilor, situat la 30 km sud de Amman. Orașul cu o populație de 85.000 de locuitori este cunoscut în toată lumea pentru tradiția mestesugarilor de aici de a crea cele mai complexe mozaicuri. Vedeta orașului este mozaicul din secolul al VI-lea, care reda în milioane de bucăți harta Orientului Mijlociu la acea dată. În anul 2010 a fost descoperit aici un templu datand din epoca fierului, vechi de aproape 3000 de ani. Pe langa celebrul mozaic, impresionantă în Madaba este și pacea în care aproape un sfert din populatia orașului, creștină, conviețuiește de secole alături de majoritatea musulmană. Ne continuam drumul spre sud și ajungem la Muntele Nebo. “40 de ani a rătăcit Moise împreună cu poporul israelit prin deșert până când a ajuns pe Muntele Nebo, acolo unde Dumnezeu i-a arătat Țara Promisă”. Aceasta este descrierea din Biblie a unuia dintre cele mai sacre locuri religioase din lume. Astăzi se poate ajunge usor pana în vârful muntelui, cu mașina, de unde putem admira Marea Moartă, Râul lordan sau chiar lerusalimul. Ne continuăm drumul spre Petra, înca aprox. 3 ore, unde ajungem după-amiaza târziu, la timp pentru a lua parte la spectacolul extraordinar Petra by Night. O perspectiva inedita a Petrei, la lumina lumanarilor, intr-un tur de noapte cu start la ora 20.30.

Ziua 3

După micul dejun pornim catre Petra, cel mai impresionant sit arheologic și unul dintre cele mai prețioase situri UNESCO. Turul nostru de o zi la Petra începe călare pana la defileul cunoscut sub numele de Siq pe care îl vom parcurge pe jos. Roca roșiatică și înălțimile amețitoare ale canionului ne dezvăluie în modul cel mai impresionant binecunoscuta Al Khazneh, Trezoreria. Petra antică era o cetate importanta pe rutele comerciale din Orient, situată într- un canion. Nabateenii au construit aici o fortareață aproape de necucerit motiv pentru care a dainuit timp de secole . Romanii au reușit însa să o cucerească în anul 106 folosind o metoda letală în deșert - tăind aprovizionarea cu apă a orașului. Cetatea a fost părăsită în secolul al VII-lea, după o serie de cutremure devastatoare și a ramas necunoscută până în anul 1812, când elvețianul Johann Ludwig Burckhardt a redescoperit-o. Petra face parte din patrimoniul UNESCO din anul 1985, iar în anul 2007 a fost selectată să facă parte din noile Minuni ale Lumii. La intrarea în orașul Petra se află și acum "Izvorul lui Moise". Conform povestirilor biblice, aici a dat, acum mai bine de 3.200 de ani, Moise cu toiagul în piatră și a tâșnit un izvor pentru a potoli setea poporului israelit, care tocmai fugise din captivitatea egipteana. Orașul este jumatate sapat în pereții canionului, jumatate construit din piatra, îmbinând elemente arhitectonice nabateeene, elene, romane și bizantine. Temple, morminte, canale, tuneluri, cisterne, biserici, clădiri publice, baraje și altare stau neclintite în fortăreața muntoasa. Denumirea de "Orașul trandafiriu" dată Petrei devine evidenta dacă observăm culoarea dominantă a gresiei canionului. În lumina soarelui din deșert, dimineața, la prânz sau la apus, rozul, roșul, portocaliu, bejul devin dominante. După pranz pormim spre Wadi Rum este vast, sonor și dumnezeiesc" - așa caracteriza "Lawrence al Arabiei" acest loc de poveste, devenit platou de filmare pentru pelicula care-I are ca personaj principal. Ofiterul britanic este asociat cu deșerul lordaniei deoarece I-a traversat în timpul revoltei arabe din 1917-1918. Aflat la cateva sute de kilometri de capitala Amman, Wadi Rum este considerat a fi teritoriul beduinilor din tribul Zalabia, turismul fiind principala sursa de venit a acestora. Zona este una dintre cele mai importante atracții ale lordaniei, oferind turistilor posibilitatea de a experimenta un safari, campare sub stele, alpinism, călătorii pe camila sau catarari pe stanci abrupte. După sosire si cazare vom explora deșertul cu jeepurile, într-un tur de o ora și jumatate. Cazare si tabara in desert cu servirea cinei .

Ziua 4

Dupa micul dejun ne intoarce la Petra de unde vom prelua calatorii care nu au optat pentru calatoria in desert pentru a ne îndrepta spre Marea Moartă, un loc uimitor aflat la 423 de m sub nivelul mării fiind cel mai jos punct de uscat de pe Terra. În drumul nostru vom vizita Kerak, cel mai mare castel din perioada cruciată și islamică târzie situat în sudul orașului cu același nume și la 124 de km sud de Amman. Castelul se află pe înălțimile impresionante din Wadi Al Mujib și a stat mărturie de-a lungul secolelor la numeroase asedii și reconstrucții fiind un punct strategic foarte important pentru cruciați sau apărători ai islamului.

Ziua 5

Întorcere în Amman cu vizita Al-Maghtas, locului unde a avut loc botezul lui Isus Hristos. La intoarcere ne putem cumpăra minunatele produse tradiționale gasite la Al Alaydi Jordan Craft Centre. Timp liber in Amman

Ziua 6

După ce luam micul dejun vom avea posibilitatea optional sa vizitam Jerash si Ajlun. Magnificul castel cruciat din Ajlun este cunoscut și ca Qalat Rabadh aflat la 45 de minute de minute de Amman. Castelul este situat pe vârful Muntelui ‘Auf și oferă vizitatorilor priveliști uimitoare asupra Văii Iordanului și a deșertului din jur. La 50 km nord de Amman gasim Jerash, un oraș care apare în relatarile biblice și istorice de mii de ani. Nu asta îl face însa special, ci faptul că este unul dintre cel mai bine păstrate orașe romane din lume, alături de Pompeii și Herculaneum. Trecând prin Arcul lui Adrian ni se înfațișează în fața ochilor un oraș rupt din filmele cu împărați romani , cu un amfiteatru care asteaptă parcă să se umple de spectatori, cu strazi pietruite și coloane, temple, teatre, piațete spațioase, băi publice, numeroase fântâni și bineînteles ziduri vechi, întrerupte de numeroase turnuri și porti. După-amiaza sosire la Amman si cazare.

Ziua 7

În ultima zi în Iordania, dupa ce predam cheia de la camera putem vizita Muzeul Atomobilelor Regale și parcul AlHussein. Înainte de a merge la aeroport putem lua masa la un restaurant local.

SOLD OUT

Ne vedem în următoarea aventură!