Republicii 10
0264-590-748

Build Portfolio with Beautiful & Stunning Showcase Layout!

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.

Celebration Weekend Europa

Barcelona, Montserrat și Sitges

Spania (3 nopți)

Barcelona este o destinație potrivită în orice perioada a anului, care te surprinde de fiecare dată cu câte ceva deosebit. Gaudi prin lucrările lui unice, da un plus de unicitate și farmec acestui oraș.

Detalii despre cazare:

Adresa: Pelai, 3, Eixample, 08001 Barcelona
Elegantul hotel Jazz este situat la 2 minute de Plaza Catalunya, în centrul Barcelonei. Acesta dispune de o piscină pe acoperiș și o terasă cu vedere asupra oraşului. Stația de metrou Universitat este la mai puţîn de 100 de metri de hotel. Internet wireless este disponibil in întregul hotel și este gratuit.

Servicii incluse:

• bilet de avion conform orarului din tabel, un bagaj de mână mic, un bagaj de mână mare 10 kg (55x40x23 cm), îmbarcare cu prioritate și taxe de aeroport;
• 3 nopți cazare în cameră dublă în BARCELONA cu mic dejun;
• excursia din ziua 2;
• transfer privat aeroport-hotel-aeroport.

Servicii neincluse:

• alte mese și cheltuieli personale;
• locuri preferențiale în avion;
• asigurare storno;
• taxa de oraș, care se achită la recepția hotelului;
• acces la obiective turistice sau excursii opționale;
• asigurarea medicală și STORNO, 80 lei/persoana.

Itinerar:

Ziua 1

Cluj-Napoca – Barcelona si o prima incursiune prin oras:

Zburați dimineață devreme din Cluj-Napoca spre Barcelona, aeroportul El Prat, unde va așteaptă transferul spre Hotel. Transferul durează aproximativ 30 minute și se desfășoară în regim privat. Sosire la Hotel și pentru că este devreme și camera nu e încă pregătită, lăsăm bagajul și plecăm în oraș, pe urmele lui Gaudi.

Luați metroul până la Sagrada Familia, catedrala care este încă în construcție de o mulțime de ani dar cu siguranță merită vizitată fiind deosebită și surprinzând prin coloane uriașe, vitralii multicolore și forme ciudate. De aici, pe jos, la plimbare, găsim Arcul de Triumf, Parc de la Ciutadella cu Cascadă Gaudi și în apropiere Museo Picasso, deschis în anul 1963 și găzduit în palate în stil catalan-gotic din secolele al XIII-lea și al XIV-lea. Continuăm plimbarea și găsim Placă Șanț Felip Neri, o piața mică, romantică și pitorească din inima Cartierului Gotic, care marchează intrarea în Cartierul Evreiesc; Plaça del Rei (Piață Regelui), înconjurată de clădiri medievale istorice. Piața este asociată cu Cristofor Columb, despre care se crede că a fost primit aici de regele Ferdinand și regina Isabella la întoarcerea să din Lumea Nouă; Barcelona Cathedral (Catedrala Sfintei Cruci și Sfânta Eulalia) este biserica Arhiepiscopului Barcelonei, cunoscută și sub numele de La Seu; La câțiva pași intrăm pe The Portal de l’Angel, una dintre cele mai populare străzi comerciale atât pentru localnici, cât și pentru vizitatori. Stradă se află în districtul Ciutat Vella și este una dintre străzile comerciale dintre Avinguda Diagonal și Barri Gotic.

Portal de l'Angel este o stradă pietonală care va va conduce de la Piață Catedralei la Placă Catalunya; La aprox. 700 m de Plasa Catalunya găsim, Casă Batllo una dintre cele trei clădiri neobișnuite de-a lungul Passeig de Gracia, împreună cu Casă Amatller și Casă Lleo-Morera, care alcătuiesc „Blocul Discordiei”. Casă a fost inițial construită pentru o familie de clasa mijlocie, iar în 1904 Gaudi a primit comandă de a reamenaja clădirea; Dacă mai găsim puțînă energie să parcurgem 500 m vom găși Casă Milă, cunoscută și sub numele de La Pedrera. Este una dintre clădirile din Barcelona proiectate de Antoni Gaudi. Clădirea de apartamente a fost construită între 1906 și 1912 și astăzi este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și sediul Fundacio Catalunya-La Pedrera.

Ziua 2

Excursie ușoară la Manastirea Montserrat si orasul pescaresc Sitges:

În jurul orei 8.15 dimineață, o să fiți preluați de la hotel și se va porni într-un tur de 1 zi (aprox. 9 ore) prin Montserrat și Sitges. Alături de un ghid de limba engleză, minunați-va de crestele distinctive ale muntelui Montserrat și de atmosfera sacră a sfintei mănăstiri. Urcați la vârful muntelui într-o telecabina pentru a va bucură de vederi panoramice și de o plimbare uimitoare.

Montserrat este o mănăstire benedictină, un loc deosebit de important pentru pelerinii ce pășesc pe meleagurile Cataloniei. Însemnând "Muntele Sfânt", acesta este un munte alcătuit din gresii, situat între culmile deluroase ale Cataloniei. De la mănăstire, aflată la o altitudine de 720 de metri, se poate ajunge, pe trasee turistice amenajate, pe vârful cel mai înalt al muntelui, Sfântul Ioan, cu o înălțime de 1.236 de metri. Lângă mănăstire se mai află și "Drumul Crucii", unde este amenajată "Peștera Sfânta" și locul legendar unde a fost găsită icoană Sfintei Fecioare din Montserrat.

Ansamblul monahal de pe Montserrat este parcă suspendat între cer și pământ,fiind cocoțat pe trepte înguste de piatră, între coloanelor Montserrat-ului și prăpastiile sale. Basilica adăpostește și un muzeu ce păstrează lucrările unor mari artiști; dintre autorii operelor de aici amintim doar pe El Greco, Dali și Picasso. Biserica mănăstirii adăpostește, într-una dintre capelele sale, o statuie unică - "La Moreneta", adică statuia Maicii Domnului cunoscută sub denumirea de "Madonă Neagră". Această este o sculptură reprezentând-o pe Fecioara Maria cu Pruncul în brațe. Lemnul negru, din care este făcută statuia, ne arată o față neagră a Fecioarei Maria și a lui Hristos, și creează o impresie stranie. Povestea acestei statui se pierde și ea în negura veacurilor. Minunea a păzit-o întodeauna: a rezistat tuturor incendiilor și tentativelor de distrugere.

De la Montserrat mergeți să explorați orașul pescăresc, pitoresc, Sitges într-un tur ghidat și să degustați, la prânz, delicatese mediteraneene într-un restaurant tradițional spaniol. Vedeți clădirile coloniale pitorești și plajă superbă din Sitges. Obțineți informații valoroase despre istoria și cultură bogată a regiunii de la ghidul dvs.

Ziua 3

Barcelona:

După micul dejun, luați metroul la Parcul Guell, un complex care include structuri arhitecturale majore. Parcul este situat pe El Carmel din cartierul Gracia și a fost proiectat de Antoni Gaudi. De aici, cu metroul se ajunge pentru o plimbare pe La Rambla, un bulevard lung de 1,2 kilometri în centrul Barcelonei. Secțiunea de mijloc a bulevardului este doar pietonală. De-a lungul traseului care se întinde de la fântână Canaleta până la Monumentul Columb se află numeroase clădiri istorice. Ajunși la Monumentul Columb se va vedea malul marii, cu 3 plaje mari și Acvarium.

De aici, luăm telegondola și urcăm pe Montjuic, la fortăreața. Lângă tunuri putem contempla portul comercial, zona de agrement și Barceloneta, tot orașul. Pașii ne duc pe lângă stadionul olimpic, spre Muzeul de arheologie, complexă expoziție, cu o elegantă sala de concerte. Ajungem, din Placă de las Cascades, la Fontana Magică de Montjuic (seară cu muzică și jocuri de culori superbe), cu vedere spre Placă d’ Éspâna.

Ziua 3

Barcelona - Cluj-Napoca

În jurul orei 6:20 dimineață va fi preluarea de la hotel. Transfer spre aeroportul din Barcelona, pentru zborul spre casă.

Condiții de plată și anulare:

• Contactează agenția pentru a afla mai multe detalii!

TARIFELE SUNT VALABILE LA MOMENTUL OFERTEI, SE POT MODIFICA PÂNĂ LA MOMENTUL REZERVĂRII FERME.

Perioadă recomandată: Iarna!

(grupuri, familii, cupluri)
de la 480 EURO

de persoană / cameră dublă

Rezervă acum!