Clinicilor 39, Cluj-Napoca
0264-590-748

Build Portfolio with Beautiful & Stunning Showcase Layout!

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.

Inspire your trip

Târgul de Crăciun din Viena - Minivacanță în Lumini Festive

30 noiembrie - 4 decembrie 2023

În Viena, Târgul de Crăciun devine un spectacol magic. Străzile strălucesc sub luminițele vibrante, iar tarabele te cheamă cu arome îmbietoare. Arhitectura superbă a acestui oraș devine fundalul perfect pentru această poveste de iarnă.
Pe aleile târgului, tarabele colorate strălucesc, oferind o gamă variată de bunătăți de sezon. Aromele de vin fiert și scorțișoară te învăluie într-o căldură plăcută, iar prăjiturile tradiționale îți stârnesc pofta de a savura tradiția culinară vieneză.
Vânzătorii entuziaști împărtășesc povești și secrete ale sărbătorilor, aducând un zâmbet pe fețele vizitatorilor. Colindele tradiționale se aud în surdină, adăugând o notă caldă atmosferei. Viena devine o panoramă vie de luminițe, iar Târgul de Crăciun devine un loc în care tradiția și farmecul iernii se întâlnesc, creând amintiri de neuitat.

Cazare la hotel de 3*
Zboruri:

• București - Viena
• Viena - București

Itinerar:

Ziua 1
București-Viena

Întâlnire cu însoțitorul de grup la aeroportul Henri Coandă (Otopeni) la ora 04:00 pentru îmbarcare pe cursa AUSTRIAN AIRLINES cu destinația Viena. Decolare la ora 06:40 și sosire în Viena la ora locală 07:20. Transfer în centrul orașului pentru turul panoramic cu autocarul. Vom începe cu partea modernă a orașului, unde vom admira Turnul Dunării, sediul ONU, casele multicolore ale lui Friedensreich Hundertwasser sau Kunst Haus și vom continua cu Ringul Vienez (Ringstraße), unde se află: Observatorul Astronomic, Ministerul de Război, Universitatea și Muzeul de Arte Aplicate, Parcul cu statuia aurită a lui Johann Strauss și teiul lui Mihai Eminescu, Opera, Piața Maria Tereza, Muzeul de Istorie a Naturii și Muzeul de Istorie a Artei, Palatul Hofburg și Piața Eroilor, Parlamentul, Cartierul muzeelor, Teatrul Național, Biserica Votivă. Transfer pentru cazare la Hotel Terminus 3* (sau similar). Timp liber la dispoziție. La ora 16:00, vă propunem o plimbare pietonală panoramică în zona centrală (vom folosi transportul în comun). Începem cu Palatul Hofburg și Curtea Imperială, urmând Graben, strada pietonală, unde se află Coloana Ciumei, statuia împăratului Leopold I, biserica Sfântul Petru și nu în ultimul rând, Piața Sf. Ștefan și catedrala cu același nume. Timp liber la dispoziție în centrul orașului și întoarcere la hotel pe cont propriu.

Ziua 2
Viena - Palatul Schonbrunn

Mic dejun. Dimineața ne vom deplasa la Palatul Schönbrunn. Fiind una dintre atracțiile principale ale Vienei, palatul are peste 1400 de camere, dintre care pot fi vizitate 40. Fațada este vopsită cu celebrul „galben de Schönbrunn” sau galbenul Maria Theresa. În mare parte, clădirea păstrează liniile stilistice trasate de împărăteasă, care a fost singura femeie din familia Habsburg încoronată la numai 23 de ani. Vom călători cu transportul în comun (metrou). Biletele de intrare în palat nu sunt incluse, iar prețurile informative pentru "Grand Tour" cu audioguide sunt: 25 euro/persoană pentru adulți și 20 euro/persoană pentru vârsta 6-17.99 ani. Rezervările se fac cu 24 de ore înainte, prin intermediul însoțitorului de grup. La prânz, ne vom întoarce în centrul Vienei, pentru timp liber și masa de prânz (opțională). Timp liber pentru vizite individuale în Piețele de Crăciun și întoarcere la hotel pe cont propriu.

Ziua 3
Bratislava & Parndorf (opțional)

Mic dejun. Timp liber în Viena, sau opțional vă propunem o excursie la Designer Outlet Parndorf și Bratislava. Pornim spre Slovacia la ora 08:30, iar pe traseu vom face o oprire de 3 ore la Parndorf Designer Outlet pentru cumpărături. Deplasare la Bratislava unde, într-un tur panoramic, vom admira: Noul Pod – simbolul orașului modern – cu un restaurant construit într-un stil futuristic situat în vârful unui turn înclinat, Biserica Încoronării Mariei Tereza (Coroana Imperiului Austro–Ungar), centrul istoric, Poarta lui Mihail, zona pietonală, Piața Primăriei, faleza Dunării. Timp liber la dispoziție în centrul vechi, pentru masa de prânz (nu este inclusă). Întoarcere la Viena. Preț informativ 100 euro/persoană, pentru un grup minim de 15 persoane. Sunt incluse: transport cu autocarul și însoțitor de grup.

Ziua 4
Mayerling - Heiligenkreuz - Baden (opțional)

Mic dejun. Astăzi vă propunem o excursie opțională de jumătate de zi cu ghid local vorbitor de limbă română, la Mayerling, Heiligenkreuz și Baden. Vom vedea partea sudică a Pădurii Vieneze, mergând spre faimosul pavilion de vânătoare de la Mayerling unde, în 1889, Prințul Rudolf, unicul fiu al Împăratului Franz Joseph I al Austriei și succesor la coroana Imperiului Austro-Ungar, a fost găsit decedat, alături de baroneasa Maria Vetsera. De atunci, Mayerling a fost transformat în mănăstirea Sf. Iosif a Ordinului Carmelitelor. Excursia va continua cu mănăstirea Heiligenkreuz (mănăstire cisterciană), întemeiată în anul 1133 de către Leopold al III-lea al Austriei. Pornind spre Viena, la ora prânzului vom opri pe malul râului Schwechat, la Baden, o stațiune balneară ale cărei băi termale au fost cunoscute încă din timpul Imperiului Roman. "Baden bei Wien" a devenit reședința de vară imperială în timpul împăratului Franz Josef și a împărătesei Sissi, iar imaginea sa este marcată de clădirile biedermeier și de cel mai mare cazinou din Austria. Timp liber pentru plimbări individuale și masa de prânz (opțională). La ora 14:00, întoarcere la Viena și cazare la același hotel. Preț informativ 100 euro/persoană, pentru un grup minim de 15 persoane. Sunt incluse: transport cu autocarul, biletele de intrare și ghid local vorbitor de limbă română. După-amiază, vă recomandăm vizite individuale în Prater, parcul de distracții unde există o uriașă roată, muzeul Madame Tussauds și aproximativ 250 de jocuri și atracții, pentru toate vârstele.

Ziua 5
Viena - București

Mic dejun. Timp liber în Viena, sau opțional vă propunem excursie în Defileul Dunării. Austria are o bijuterie care se numește Valea Wachau, se află în Defileul Dunării într-o pitorească zonă de 35 km de-a lungul fluviului, pe care se însiră 13 localități, orașul Dürnstein - considerat cel mai frumos din Valea Wachau și orașul Melk cu celebra sa Abație benedictină, unde există punctul culminant al acestei excursii. Marea Abație din Melk domină un deal stâncos, cu vedere spre defileul fluviului. Este o clădire impresionantă în stil baroc, cu o istorie de aproape 1000 de ani. În anul 1089, Leopold al II-lea a oferit castelul său ordinului călugărilor benedictini. De atunci și până astăzi călugării au slujit în castel fără întrerupere. Din anul 2000, abația Melk face parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO. Timp liber pentru masa de prânz (opțională). Preț informativ 95 euro/persoană. Prețul excursiei include: ghid local vorbitor de limbă română, transport cu autocarul, biletul de intrare la Abația Melk.
La ora 18:15, transfer la aeroportul din Viena pentru îmbarcare pe cursa AUSTRIAN AIRLINES cu destinația București. Decolare la ora 21:15, sosire în București la ora 23:50.

Servicii incluse:

• Transport cu avionul Bucuresti - Viena - Bucuresti cu compania AUSTRIAN AIRLINES
• Bagaj de cală în limita a 21 kg, o singură piesă și bagaj de mână
• 4 nopți cazare cu mic dejun tip bufet în Viena la hotel 3*
• Tur panoramic de oraș cu autocar (2 ore)
• Tur pietonal cu insoțitorul de grup în centrul vechi
• Transferuri aeroport - hotel - aeroport
• Însoțitor român de grup
• Taxele de aeroport (pot suferi modificări)

Servicii Neincluse:

• Asigurarea medicală și asigurarea storno (recomandată)
• Bacșișuri pentru prestatorii locali (ex: șoferi, ghizi): 20 EURO/persoană – se practică în Austria și se achită la sosirea în țară de destinație
• Excursiile opționalev • Alte servicii decât cele menționate ca fiind incluse
• Taxa de oraș impusă de autoritățile locale din Viena, 8 euro/ persoană

SOLD OUT

Ne vedem în următoarea aventură!

Cere ofertă!


SOLD OUT

Ne vedem în următoarea aventură!