Clinicilor 39, Cluj-Napoca
0264-590-748

Build Portfolio with Beautiful & Stunning Showcase Layout!

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.

Celebration Weekend România

Time Traveler - Țara Hațegului

Deva

În inima României se află una dintre cele mai fascinante zone pline de legende și istorii vechi, care dau locului o aura mistică. Țara Hategului se întinde peste coline și munți împăduriți, constituind una dintre cele mai frumoase zone ale României, ce ascunde comori nebănuite. Așezată în sud-vestul Transilvaniei, în județul Hunedoara, depresiunea mărginită de Munții Retezat, Tarcu, Șureanu și Poiana Rusca, Țara Hațegului este o așezare de interes național și pentru că este punctul nostru de pornire în istorie. Acest ținut este locul de poveste în care au trăit, în urma cu milioane de ani, dinozaurii pitici și unde vei găsi primul geoparc din Europa de Est , aflat în patrimoniul universal UNESCO, dar și una dintre cele mai importante regiuni arhitecturale și arheologice din România. În Țara Hațegului poți vedea peisaje montane, lacuri și plante carnivore rămase din era glaciară, rezervații naturale incluse în patrimoniul UNESCO precum și urmele lăsate de romani la Sarmizegetusa Ulpia Traiană, dar și primele lăcașuri ale creștinismului. Aici vei descoperi cetăți dacice, fosile de dinozauri, legende, tradiții, cetăți și castele medievale, biserici de piatră, lacuri, cascade, munți și panorame de piatră, unice în peisajul românesc.

Distanța 167 Km•2 h 4 min- Cluj Napoca- Alba- Deva

Detalii despre cazare:

Situat la aproximativ 5 km de Deva, hotelul dispune de camere mari, spațioase și facilitați de agrement, cum ar fi: piscina în aer liber, sauna, echitație și drumeții. Restaurantul hotelului oferă bucate din gastronomia internațională precum și mâncăruri tradiționale romanești și maghiare.

Servicii incluse:

• cazare 2 nopți
• mic dejun
• acces jacuzzi
• parcare
• ședința de echitatie de 30 min la Conacul Archia (pachetul include acomodare cu calul si mers la lonja)
• acces la piscina exterioara

Servicii neincluse:

• transport
• alte mese, in afara de cele mentionate in program
• asigurare storno
• cheltuieli personale

Itinerar:

Ziua 1

Pentru că drumul spre Tara Hategului trece și prin Alba Iulia, îți propunem un scurt popas în acest oraș pentru întâlnirea cu spectaculoasa Cetate de la Alba Iulia, care stă neclintită de mai bine de trei sute de ani și care este cea mai mare Cetate din România. În acest loc te vei întoarce în timp, de-a lungul a doua milenii, printre vestigiile a trei fortificații, din tot atâtea epoci diferite. Altfel spus, fiecare cetate ridicată aici a înglobat-o pe cea veche, Castrul ridicat de romani, Cetatea medievală și Cetatea Alba Carolina. Startul aventurii noastre a început promițător. Haide să descoperim împreună și alte locuri frumoase din țara noastră, mai precis din ținutul Hunedoarei, județul care are cele mai multe obiective turistice din România, concentrate pe o raza de o sută de kilometri.

Primul obiectiv pe care- l propunem în acest maraton este Castelul Corvinilor sau Castelul Huniazilor. Acesta este considerat unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura gotică din Romania și unul dintre cele mai frumoase și bine conservate castele din lume, fiind poziționat în top 10 destinații de basm din Europa. Construit în stil gotic în secolul al XV- lea, castelul este sursa multor legende. Între zidurile acestui castel se păstrează amintirea lui Ioan de Hunedoara, Voievod al Transilvaniei și al fiului sau Matei Corvin, rege al Ungariei. De aici se pleacă spre orașul Deva, capitala județului. Cel mai important obiectiv al orașului este Cetatea Deva, una dintre cele mai importante fortificaţii de Ev Mediu din Transilvania și care datează din anul 1269. Grație poziționării sale pe dealul care a ajuns să-i poarte numele, Dealul Cetății, fortăreață a fost un punct strategic de apărare pe Valea Mureșului, la granița de astăzi dintre Transilvania și Banat. Accesul la cetate se poate face pe trei cai, la pas, cu mașînă ori telescaunul. Panorama asupra împrejurimilor este spectaculoasă, iar priveliștea unică în România. Istoria cetății a fost una zbuciumată. Stăpânită de voievozi, principi, conți și ducese, dată în dar, vândută, distrusă apoi refăcută. Aceasta este pe scurt palpitanta ei poveste.

La poalele dealului, în Parcul Cetății, vei întâlni Castelul Magna Curia, sau Castelul Bethlen. Aceasta este cea mai veche clădire monument-istoric din Deva, care găzduiește Muzeul Civilizației Dacice şi Romane. Clădirea este o bijuterie arhitecturala în stil baroc. Vei descoperi aici exponate din epoca bronzului, a fierului, obiecte diverse de la Sarmisegetusa Regia şi Ulpia Traiană Sarmisegetusa sau mobilier nobiliar din secolul XIX. În parc mai poți admira una dintre cele mai frumoase case din oraș, cea a dr. Petru Groza, proiectata de Horia Creanga, nepotul lui Ion Creanga. Conacul Archia, locul de odihnă pentru cele doua nopți, te așteaptă să- I descoperi atmosfera eleganta și liniștită, și să te relaxezi în piscina exterioara a hotelului.

Ziua 2

După micul dejun, aventura contiunuă spre Țara Hategului, locul încărcat de istorie și povești vechi, străvechi. La aproximativ 4 km de orașul Hațeg, pe o suprafață de 50 de ari, se afla o pădure unica în țara noastră. Pădurea Slivut este casa pentru rezervaţia de zimbri din Haţeg, primul loc din România unde zimbrii au apărut din nou. Datorită braconajului, zimbrii au dispărut în țara noastră în secolul al XVIII-lea, ultimul exemplar din sălbăticie fiind ucis în Transilvania în anul 1790. Bucură-te că poți vedea și admira cele mai mari și frumoase animale ierbivore din Europa. Parcul Național Retezat este următoarea oprire unde poți face o drumeție ușoară pentru a descoperi un loc deosebit. Diferența mare de nivel creează o lume de vis foarte sălbatica, mai ales pe părăul Pietrele, dând naștere la o sumedenie de cascade mici, culminând în Cascada Lolaia, unul dintre cele mai frumoase obiective din Munții Retezat.

Ziua de astăzi se vă încheia cu vizita la unul dintre obiectivele simbol pentru România, Geoparcul International UNESCO Țara Hațegului. Aici vei călători prin istoria planetei Pământ și vei pasi pe un veritabil”drum prin vremi“, Vremea primelor roci, Vremea Oceanului Tethys și a Insulei Dinozaurilor pitici, Vremea ultimei glaciațiuni, Vremea primilor oameni, Vremea dacilor și a romanilor, și a multor altor Vremuri. Dinozaurii pitici descoperiți în Tara Hategului sunt unici în lume, importanta științifică și atractivitatea lor fiind sporită prin descoperirile de cuiburi cu ouă și embrioni de dinozauri, ale unor mamifere contemporane dinozaurilor și a unei reptile zburătoare (Hatzegopteryx), din grupul pterosaurilor. Această vizită este despre povestea Pământului. Seara, te invităm să te răsfeți în atmosfera caldă și prietenoasă a Conacului Archia, să te relaxezi la piscina hotelului, în compania unui pahar cu vin.

Ziua 3

După formalitățile de check- out, umeaza să descoperi și alte obiective de importanta majora din Țara Hategului precum și valori de suflet ale neamului românesc.

Îți propunem să începi cu un obiectiv de suflet, un loc în care spritualitatea creștină s-a simțit și a rezonat cu împrejurimile de aproape două milenii. Despre Densuș se spune că ar fi cea mai veche biserică din piatră din România, cu slujire neantreruptă de aproape două mii de ani. Mare parte a materialului de construcție provine de la Ulpia Traiană Sarmizegetusa, noua capitală a Daciei cucerite de romani, situata la câțiva kilometri distantă. Scriind despre această biserică, Nicolae Iorga nota că este “fară pereche în țoață românimea”. Pictura ei, extrem de veche, se pare că datează din secolul al XV-lea.

Drumul continua până în satul Sarmizegetusa unde te vei întâlni cu Sarmizegetusa Ulpia Traiană, locul în care vei deveni călător în timp printre ruinele istoriei. Ulpia Traiană Sarmizegetusa a fost capitala și cel mai mare oraș al Daciei romane, având numele de Ulpia Traiană, după împăratul Traian cuceritorul Daciei și Sarmizegetusa, după vechea denumire a capitalei Daciei. Ulpia Traiană Sarmizegetusa a fost centrul religios, administrativ politic, economic și militar al Daciei romane din secolele ÎI și III. Complexul de monumente este impresionant și a fost inclus în patrimoniul Mondial UNESCO. În satul Ostrov vei întâlni unul dintre cele mai vechi monumente de zid din Transilvania, Biserica“Pogorârea Duhului Sfanț“ din Ostrov care a fost construita la anul 1360.

La 17 kilometri de Hațeg, de pe un vârf de munte, stau ascunse rămășițele Cetățîi Colt. Construita în jurul anului 1377 că varianta de ultim refugiu în caz de asediu, aceasta a fost transformată într-o resedință. În anii 1700 cetatea a fost părăsită. Sunt cercetători care susțîn că însuși Jules Verne ar fi folosit-o că sursa de inspiraţie pnetru celebrul roman „Castelul din Carpați”. După formalitățile de check- out, umeaza să descoperi și alte obiective de importanta majora din Țara Hategului precum și valori de suflet ale neamului românesc.

Îți propunem să începi cu un obiectiv de suflet, un loc în care spritualitatea creștină s-a simțit și a rezonat cu împrejurimile de aproape două milenii. Despre Densuș se spune că ar fi cea mai veche biserică din piatră din România, cu slujire neantreruptă de aproape două mii de ani. Mare parte a materialului de construcție provine de la Ulpia Traiană Sarmizegetusa, noua capitală a Daciei cucerite de romani, situata la câțiva kilometri distantă. Scriind despre această biserică, Nicolae Iorga nota că este “fară pereche în țoață românimea”. Pictura ei, extrem de veche, se pare că datează din secolul al XV-lea. Drumul continua până în satul Sarmizegetusa unde te vei întâlni cu Sarmizegetusa Ulpia Traiană, locul în care vei deveni călător în timp printre ruinele istoriei. Ulpia Traiană Sarmizegetusa a fost capitala și cel mai mare oraș al Daciei romane, având numele de Ulpia Traiană, după împăratul Traian cuceritorul Daciei și Sarmizegetusa, după vechea denumire a capitalei Daciei. Ulpia Traiană Sarmizegetusa a fost centrul religios, administrativ politic, economic și militar al Daciei romane din secolele ÎI și III. Complexul de monumente este impresionant și a fost inclus în patrimoniul Mondial UNESCO.

În satul Ostrov vei întâlni unul dintre cele mai vechi monumente de zid din Transilvania, Biserica“Pogorârea Duhului Sfanț“ din Ostrov care a fost construita la anul 1360. La 17 kilometri de Hațeg, de pe un vârf de munte, stau ascunse rămășițele Cetățîi Colt. Construita în jurul anului 1377 că varianta de ultim refugiu în caz de asediu, aceasta a fost transformată într-o resedință. În anii 1700 cetatea a fost părăsită. Sunt cercetători care susțîn că însuși Jules Verne ar fi folosit-o că sursa de inspiraţie pnetru celebrul roman „Castelul din Carpați”.

La poalele muntelui pe care se afla Cetatea Colt, într-un peisaj de vis, este ridicata mănăstirea cu același nume. Cu ziduri groase de peste un metru, mănăstirea are în altar o fresca atribuita lui Ștefan Zugravul, cel care a realizat și pictura murala de la Densuș. Construita intre anii 1310- 1315, biserica funcționează că schit cu obște de călugări și poarta hramul „Duminica Tuturor Sfinților”. Sântămăria- Orlea este ultimul obiectiv pe care ți- l propunem. Castelul Kendeffy, impunătoarea clădire cu arhitectura baroca și neo-gotica a fost ridicata la sfasitul secolului al XVIII-lea, în timpul vieții contelui Kendeffy Elek, pe ruinele unui mai vechi conac. În imediata apropiere a să, biserica de piatră de la Sântămăria Orlea, una dintre cele mai vechi din Transilvania, amintește de bogăția familei Kendeffy.

La poalele muntelui pe care se afla Cetatea Colt, într-un peisaj de vis, este ridicata mănăstirea cu același nume. Cu ziduri groase de peste un metru, mănăstirea are în altar o fresca atribuita lui Ștefan Zugravul, cel care a realizat și pictura murala de la Densuș. Construita intre anii 1310- 1315, biserica funcționează că schit cu obște de călugări și poarta hramul „Duminica Tuturor Sfinților”. Sântămăria- Orlea este ultimul obiectiv pe care ți- l propunem. Castelul Kendeffy, impunătoarea clădire cu arhitectura baroca și neo-gotica a fost ridicata la sfasitul secolului al XVIII-lea, în timpul vieții contelui Kendeffy Elek, pe ruinele unui mai vechi conac. În imediata apropiere a să, biserica de piatră de la Sântămăria Orlea, una dintre cele mai vechi din Transilvania, amintește de bogăția familei Kendeffy.

sfaturi:

• echipament pentru jacuzzi /ciubăr

Măsuri de prevenire COVID-19!

Personalul respectă măsurile de protejare împotriva COVID-19 recomandate prin ordinul nr. 1.731/832/2020 al ministrului Economiei și al ministrului sănătății, acordând atenție, în special următoarelor situații: cazarea oaspeților, serviciile conexe (servicii de alimentație, curățenie) și interacțiunile specifice (oaspeți-oaspeți, personal-oaspeți și personal-personal). Măsurile de bază pentru protejarea împotriva COVID-19 sunt: igiena mâinilor, distanțarea fizică, evitarea atingerii ochilor, nasului și a gurii, respectarea igienei respiratorii și respectarea recomandării de a rămâne acasă și de a solicita asistență medicală medicului de familie, daca există simptome specifice bolii.

Locațiile sunt echipate cu:
• dezinfectant/șervețele cu efect antibacterian pentru curățarea suprafețelor;
• măști pentru față (de unică folosință);
• mănuși (de unică folosință).
• se va urmări să existe suficient săpun și soluții dezinfectante.

Pe langă aceste recomandări, ordinul prevede și interdicții, cum sunt cele referitoare la partea de restaurant, cafenele și baruri, a căror funcționare rămâne restrictionată inclusiv în cadrul hotelurilor și pensiunilor.

Condiții de plată și anulare:

• se achită integral la rezervare
• În cazul pachetelor achitate prin vouchere de vacanță: în caz de anulare, contravaloarea sejurului NU se rambursează, indiferent de motivul invocat. Există posibilitatea reprogramarii pentru o alta perioadă, dacă anularea se face cu cinci zile inainte de check-in.

TARIFELE SUNT VALABILE LA MOMENTUL OFERTEI, SE POT MODIFICA PÂNĂ LA MOMENTUL REZERVĂRII FERME.

Perioadă recomandată: Iarna!

(grupuri, familii, cupluri)
de la 145 EURO

de persoană / cameră dublă

Rezervă acum!