Clinicilor 39, Cluj-Napoca
0264-590-748

Build Portfolio with Beautiful & Stunning Showcase Layout!

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.

Friendtrips of a #lifetime

Georgia și Armenia

Secretele Caucazului – Tradiție, spiritualitate și vinuri la înălțime!

Explorați comorile ascunse ale Georgiei și Armeniei pe durata acestei călătorii de 9 zile și bucurați-vă de ospitalitatea caucaziană la ea acasă. De la templele și mănăstirile străvechi cocoțate pe piscurile înalte ale munților până la sculpturi în roci preistorice și peisaje vulcanice, această regiune fascinantă oferă o multitudine de obiective în continuă schimbare. Vizitarea acestor două țări fascinante din Caucazul de Sud este șansa perfectă de a descoperi marea lor cultură, istoria bogată și natura uimitoare.

Detalii despre cazare:
Zemeli 4* (4 nopți)

Servicii incluse:

• Bilet avion Otopeni/Cluj-Tbilisi – Yerevan / Tbilisi – Bucuresti /Cluj (orarul poate suferi modificari)
• Bagaj cala 23 kg /persoana
• 8 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 4*
• Pranz in Yerevan
• Gala Dinner in Tbilisi
• Transferuri private aeroport-hotel-aeroport
• Tururile si excursiile descrise in program, cu ghid vorbitor de limba engleza
• Degustare de vin la Chateau Makhrani, demonstratie de gatit lavas

Servicii neincluse:

• Excursiile optionale
• Alte cheltuieli personale si bacsisuri.

Itinerar:

Ziua 1

Sosim la Yerevan, după formalitățile de recuperare a bagajelor și cele de intrare în tara, întălnire cu ghidul local și transfer la hotel. Prânz la taverna. Restul zilei timp liber.

Ziua 2

Mic dejun. Ziua începe cu un tur la orașului Yerevan, vechea capitală a Armeniei, care a fost fondată în 782 î.Hr. Armenii sunt mândri că Yerevanul este cu 29 de ani mai vechi decât Roma. Vom vizita principalele puncte de atracție turistică: Clădirea Parlamentului, Academia Națională. Turul continuă cu o vizită la Muzeul Matenadaran care găzduiește una din cele mai bogate colecții de manuscrise din lume. După-amiaza întoarcere la hotel.

Ziua 3

După micul dejun ne îndreptam spre Mănăstirea Geghard. Călătoria ne conduce apoi în satul Garni, bine cunoscut pentru templul său - singurul exemplu de arhitectură elenistică din regiune. Ne așteaptă apoi o experiență inedită - participarea la o demonstrație gastronomică. Femeile armene vor coace lavash în brutărie în stilul vechi. Spre deosebire de majoritatea celorlalte tipuri de pâine, Lavash-ul armenesc nu conține drojdie și este potrivit pentru aproape orice dietă. Că multe alte specialități, lavash are o origine străveche. Bucurați-vă așadar de gustul și calitatea pâinii armenești. După-amiaza întoarcere la hotel.

Ziua 4

După micul dejun vom fi preluați de la hotel și ne îndreptam spore Georgia. Începem ziua cu o oprire la Sevanavank, complex monahal situat pe malul de nord-vest al lacului Sevan din provincia Gegharkunik, nu departe de orașul Sevan. Provincia Gegharkunik este cunoscută mai ales pentru uimitorul lac Sevan. Este unul dintre cele mai înalte lacuri de apă dulce din lume, situat la o altitudine de 1900 de metri deasupra nivelului mării. Turul continua cu o vizita în stațiunea Dilijan, cunoscută pentru artele și meșteșugurile sale, precum și pentru natura luxuriantă pitorească și aerul vindecător. Ne plimbam pe Strada Sharambeyan din Dilijan, retrasă și fermecătoare. Seara check în la hotel în Dilijan.

Ziua 5

După micul dejun vom fi preluați de la hotel și ne îndreptam spore Georgia. Începem ziua cu o oprire la Sevanavank, complex monahal situat pe malul de nord-vest al lacului Sevan din provincia Gegharkunik, nu departe de orașul Sevan. Turul continua cu o vizită în stațiunea Dilijan, cunoscută pentru artele și meșteșugurile sale, precum și pentru natura luxuriantă pitorească și aerul vindecător. Ne plimbam pe Strada Sharambeyan din Dilijan, retrasă și fermecătoare. Seara check în la hotel în Dilijan. Plimbarea cu Funicularul ne vă oferi o priveliște splendidă asupra orașului. Prânz opțional la taverna. Seara sosire la hotel și check-în.

Ziua 6

Mic dejun. Aveti aceasta zi la dispozitie sa va relaxati, sa explorati Tbilisi pe cont propriu sau sa optati pentru una din excursiile optionale propuse de noi - Sighnaghi - Bodbe – Tsinandali. Sighnaghi, cel mai mic oraș din Georgia, este cunoscut și sub numele de Orașul Iubirii. Seara ne întoarcem la Hotel.

Ziua 7

Mic dejun. Astăzi vă propunem o altă excursie opțională, în zona muntoasă extrem de pitorească a Georgiei, la Ananuri - Gudauri – Kazbegi. Ziua vă începe cu o vizita la Cetatea Ananuri – fortăreață situata pe râul Aragvi. Odată a fost un loc al dinastiei feudale georgiene. Următoarea oprire este populara stațiune de schi Gudauri, frumoasă în orice anotimp. Seara întoarcere la hotel.

Ziua 8

După micul dejun ne îndreptăm spre Mtskheta, prima capitală a Georgiei, din secolul al III-lea î.Hr. până în secolul al V-lea d.Hr. Orașul este considerat centrul religios al Georgiei. Următoarea oprire este Templul Jvari, situat pe culmea dealului, cu o vedere fascinantă a confluenței celor două râuri Kura și Aragvi. Turul continuă cu o oprire la Castelul Mukhrani. Vom degusta vinul produs prin metode tradiționale georgiene, vechi de mii de ani. După-amiaza întoarcere la hotel. Seara, Gala Dinner la un Restaurant Tradițional Georgian. Bucătăria georgiană este una dintre cele mai impresionante și delicioase din lume.

Ziua 9

După micul dejun check out și transfer la aeroport, pentru zborul spre casă.

TO BE ANNOUNCED

Ne vedem în aventură!