Clinicilor 39, Cluj-Napoca
0264-590-748

Build Portfolio with Beautiful & Stunning Showcase Layout!

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.

Celebration Weekend România

Odorheiul Secuiesc

Mica Elveție

Cât timp a trecut de când ați avut un weekend doar pentru voi ? Știm că familia este cea mai importanta, de aceea ținem cont de toți membrii familiei. Iți propunem un weekend de relaxare, în cel mai mic oraș și cu cel mai ozonat aer din tara. Ținutul Secuiesc cum este recunoscuta zona Harghitei, este poate cea mai pitoreasca zona de pe teritoriul României. Acesta se întinde pe județele Covasna, Harghita și o parte din Mureș. Denumirea regiunii vine de la secui, un subgrup etnic al maghiarilor. Secuii sunt atestați documentar în secolul al XII-lea pentru prima data, iar în Tranisvania în prima parte a secolului al XIII-lea. Originea secuilor este un subiect încă disputat intre istorici. În acest weekend vă propunem o călătorie care să vă poarte în lumea ținutului secuiesc, într-o oaza de sănătate atât pentru fizic cât și pentru psihic.

Cluj-Napoca -> Praid-> Baile Tusnad->Odorheiul Secuiesc-> Darjiu-via DN13A Distanta: aproximativ 7 ore 30 (435 km)

Detalii despre cazare:

Vila cu parfum interbelic renovata complet în 2016, amplasata în mijlocul stațiunii Baile Tușnad, oferă 7 camere duble, mansarda de aproximativ 100 mp multifuncțională atât pentru petreceri, loc de joaca, cât și pentru sala de conferință, gradina de 3000 mp. S-a păstrat arhitectura inițială, dar vila a fost dotata cu echipamente și materiale noi, fie că este vorba de mobilier, saltea, lenjerii sau prosoape, pentru a raspunde celor mai exigente cerințe.

Servicii incluse:

• cazare 2 nopți
• mic dejun
• acces salina Praid
• access băile Tușnad

Servicii neincluse:

• transport
• alte mese decât cele menționate
• cheltuieli personale

Itinerar:

Ziua 1

Dinspre vest, Praidul este poarta județului Harghita. Aici valea se strâmtează și mai mult, munții se încumetă mai aproape. Peisajul este un mic paradis pentru cei, care nu se limitează să savureze împrejurimile doar gonind, din mașini și autobuze. Daca consideram că așezările vechi din Transilvania datează din anii 1100-1334, Praidul se clasifica că fiind o așezare relativ “tânără”, fiind atestat din anul 1564. Denumirea de Praid vine din din cuvântul “paraj” cu diminutive, așa cum apare în tot bazinul Carpatic, și înseamnă mic teren cu iarba.

Dealul Sării, în denumirea locala Spatele Sării, acoperă cel mai mare zăcământ de sare din tara, ale cărui rădăcini sunt îngropate până la 2,7-3 km adâncime. Nu putem trece prin Praid și să nu vizitam Canionul de sare unde natura a sculptat în dealurile de sare forme interesante si atractive. Muntele de sare de la Praid este una dintre cele mai spectaculoase zone din Transilvania. Suprafață de 66 de hectare a rezervației naturale se afla la sud-vest de stațiunea turistica Praid și se suprapune peste domul de sare Muntele de Sare (576m). Canionul de sare s-a format și datorita activității omului: săpăturile ramase după exploatarea sării s-au umplut cu apa de ploaie care le-a dizvolat, largindu-le. Continuam tot pe același drum și ajungem la salina Praid, paradisul subteran din inima Ardealului, una din cele mai mari mine de sare din tara si Europa. Mineritul subteran propriu-zis s-a început la Praid în anul 1762 când, sub conducerea inginerului de mine austriac Johann Frendl, a fost deschisa mina Iosif. Sarea extrasa legata în poiei de bivoli, a fost trasa la suprafață cu ajutorul crivacului, acționat cu patru perechi de cai. În ceea ce privește secretul curativ al Salinei Praid, aceasta a început a fi dezvăluită prin anii 1960, în sălile orizontului minei Gheorghe Doja, când a demarat speleo- și climatoterapia în subteran.

Din anul 1980, baza de tratament și vizitare a fost amenajat la orizontul+402m, la adâncimea de 120m de la suprafață. Până la sălile de sare propice pentru agrement, se ajunge printr-o galerie de coasta și plan inclinat auto lung de 1250m. Sarea din Praid a fost denumită, încă din secolul al XV-lea “sarea secuiasca”, care a dat numele microregiunii. Masivul de sare din Praid isi ascunde ultima taină: vraja eternității. Cine o va dezlega, va primi în dar veșnicia, transformandu-se poate, în stană de piatră. În aproximativ 11 km ajungem în Corund, important centru de ceramică și olărit din Transilvania. Amplasat într-un cadru natural încântător, într-o mica depresiune, vom descoperi în Corund o comunitate ale carei tradiții și obiceiuri datează de sute de ani.

Industria ceramicii este unul dintre cele mai vechi meșteșuguri în Corund, acesta însemnând în primul rand tradiție și arta populara ceramica. Casele care reprezintă și atelierele olarilor sunt încântătoare și frumos decorate și împodobite cu flori multicolore. Primele ateliere de olărit datează de la începutul secolului al XV-lea. Producția de ceramica în Corund a fost documentata pentru prima data în anul 1613. Din 1962 a început să se producă și ceramica neagra. Principalele produse fabricate de meșterii olari sunt: ghivece, tigăi, oale, vaze, suporturi pentru lumânări, placi ornamentale. Spre seara vom participa și la o lecție de olărit, iar după câteva ore de munca vom putea crea obiectul dorit din ceramica. Cu siguranță vom pleca din Corund cu multe obiecte din celebra ceramica de Corund, însă merita țoață osteneala și efortul financiar, toate sunt lucrate manual cu multa dăruire de către meșteșugarii din Corund.

Ziua 2

Ne trezim în Mica Elvetie a României - situata într-un cadru de un pitoresc fermecător, fiind cea mai mica stațiune din tara, dar deosebit de frumoasă și binefăcătoare prin climatul montan tonic. După micul dejun, pornim spre Lacul Sfânta Ana iar pe drum în aproximativ 25 km ne oprim la Statuia Inima lui Isus de pe dealul Gordon, cea mai mare statuie a Lui Iisus din Europa de Est. Denumita Inima lui Iisus, statuia are o înălțime de aproximativ 22 de metri, e construita din fier și otel inoxidabil. În interiorul statuii se afla scări metalice, în spirala, pe care urcam până în capul acesteia, priveliștea fiind minunata de sus. În doua ore jumate ajungem la lacul Sfânta Ana, una dintre cele mai importante atracții naturale ale Ținutului Secuiesc, totodată fiind unicul lac din Europa Central-Estica format pe fundul craterului unui Vulcan stins, unul dintre cele doua aflate în masivul Ciomatu, situate în partea sudica al masivului vulcanic Harghita, în timp ce în celalalt crater se afla Tanovul Mohos. Legenda spune povestea unei fete pe nume Ana, pe care părinții au obligat-o să se căsătorească cu un băiat pe care nu îl iubea. Fata și-a implorat părinții să nu o mărite, dar aceștia nu au ascultat deoarece băiatul era foarte bogat. Se spune că, în noaptea nuntii, fata a fugit și s-a aruncat apele lacului din munte. Mișcați de drama ei, locuitorii ar fi denumit lacul după numele fetei.

Ziua 3

Ne incepem ziua în Odorheiul Secuiesc, oraș strabătut de Târnava Mare, amintit documentar încă din anul 1301, sub numele de Vila Olachalis. Facem o promenadă prin centrul orașului unde sunt concentrate majoritatea lacașelor de cult cu vechime și arhitectura deosebita, clădiri vechi frumoase și renovate. În aproximativ 18 km ajungem la Darjiu, unde vizitam biserica din Darjiu, declarata monument UNESCO în anul 1999, una din cele mai importante biserici fortificate din Transilvania. Cele mai prețioase valori ale monumentului sunt reprezentate de picturile murale din secolul al XV-lea, dintre care fară îndoială cea mai importanta este seria de picturi care prezinta legenda Sfanțului Ladislau, care a fost realizata în anul 1419 la comanda fiului lui Ungi Istvan și care s-a menținut într-o stare foarte buna. Cetatea slăninilor- în camerele de provizii răcoroase ale bastioanelor bisericii fortificate din Dârjiu, stau atârnate pe “cuie” din lemn moștenite din tata în fiu carnea, carnații, slana și șuncile afumate ale sătenilor. Exista și un obicei legat de modul de păstrare și administrare a proviziilor și anume, în fiecare miercuri dimineața, clopotul bisericii începe să bata iar sătenii stiu că porțile bisericii fortificate se deschid pentru că ei să-și poată lua hrana acasă pentru o săptămână. Călătoria din Mica Elvetie și Ținutul Sării s-a încheiat aici, iar noi ne îndreptam spre casa!

sfaturi:

• Vizitatorii pot lua parte la “ceremonia slăninilor” din fiecare zi de miercuri a săptămânii, cu condiția să își anunțe intenția înainte cu câteva zile. Inedit este și faptul că în schimbul unei taxe, pot degusta la “ospățul slăninii”, început neapărat cu o palincă de prune care stârnește apetitul, cas de oaie, șuncă, tradițională, slana afumata, alte bunătăți din gastronomia locului și vin de casa.
• Daca ajungi la Corund nu trebuie să ratezi Minereul de aragonit de la Corund, unic în lume.

Măsuri de prevenire COVID-19!

Personalul respectă măsurile de protejare împotriva COVID-19 recomandate prin ordinul nr. 1.731/832/2020 al ministrului Economiei și al ministrului sănătății, acordând atenție, în special următoarelor situații: cazarea oaspeților, serviciile conexe (servicii de alimentație, curățenie) și interacțiunile specifice (oaspeți-oaspeți, personal-oaspeți și personal-personal). Măsurile de bază pentru protejarea împotriva COVID-19 sunt: igiena mâinilor, distanțarea fizică, evitarea atingerii ochilor, nasului și a gurii, respectarea igienei respiratorii și respectarea recomandării de a rămâne acasă și de a solicita asistență medicală medicului de familie, daca există simptome specifice bolii.

Locațiile sunt echipate cu:
• dezinfectant/șervețele cu efect antibacterian pentru curățarea suprafețelor;
• măști pentru față (de unică folosință);
• mănuși (de unică folosință).
• se va urmări să existe suficient săpun și soluții dezinfectante.

Pe langă aceste recomandări, ordinul prevede și interdicții, cum sunt cele referitoare la partea de restaurant, cafenele și baruri, a căror funcționare rămâne restrictionată inclusiv în cadrul hotelurilor și pensiunilor.

Condiții de plată și anulare:

• se achită integral la rezervare
• în cazul pachetelor achitate prin vouchere de vacanță: în caz de anulare, contravaloarea sejurului NU se rambursează, indiferent de motivul invocat. Există posibilitatea reprogramării pentru o altă perioadă.
• reprogramarea gratuita în situația îmbolnăvirii cu virusul COVID-19

TARIFELE SUNT VALABILE LA MOMENTUL OFERTEI, SE POT MODIFICA PÂNĂ LA MOMENTUL REZERVĂRII FERME.

Perioadă recomandată: Primăvara!

(grupuri, familii, cupluri)
de la 130 EURO

de persoană / cameră dublă

Rezervă acum!