Clinicilor 39, Cluj-Napoca
0264-590-748

Build Portfolio with Beautiful & Stunning Showcase Layout!

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.

Celebration Weekend România

Incursiune în podgoriile din Oltenia

Drăgășani

Podgoria Drăgășani face parte din regiunea viticolă a dealurilor Munteniei și Olteniei și este cea mai veche podgorie a Olteniei. Se întinde între Subcarpații Getici la nord și Câmpia Română la sud și sud-est și ocupă un spațiu relativ restrâns, întinzându-se la Vest și la Nord de orașul Drăgășani. Este paralelă cu râul Olt și are o lungime de circa 65 kilometri. Relieful are aspectul unui complex de dealuri și coline înguste cu altitudini între 200-500 m. Solurile dominante în podgorie sunt argilele, cu urme de calcar, de nisip, de pietriș și de marnă. Climatul podgoriei este temperat continental.

Podgoria Drăgășani este recunoscută pentru cultivarea a trei soiuri de struguri pentru vin: Crâmpoșie Selecționată, Negru de Drăgășani și Novac, soiuri cu mare potențial în producerea vinurilor de calitatea care pot reprezenta țara inclusiv la nivel internațional. Soiurile de struguri prezente în podgoria Drăgășani sunt: pentru vinuri albe: Crâmpoşia Selecţionată; Sauvignon Blanc; Gros Sauvignon; Pinot Gris; Fetească Albă; Fetească Regală; Tămâioasa Românească; Muscat Ottonel pentru vinuri roșii: Negru de Drăgășani; Novac; Cabernet Sauvignon; Petit Verdot; Pinot Noir; Merlot; Fetească Neagră.

În prezent, producerea de vinuri din podgoria Drăgășani este completată de turismul viticol în continuă dezvoltare, iubitorilor de vin oferindu-li-se sejururi turistice cu cazare, mese, degustări de vinuri, tururi de cramă şi plimbări în vie.

Detalii despre cazare:

Din vie vezi pensiunea. Dar tu poți să-i spui lăcaș, ascunzătoare sau revelator. Poți folosi chiar onomatopee de tipul ”uau!” sau să-i desenezi acoperișul pe urma paharului de Cabernet Franc lăsat pe masa din verandă cu scaune din fier forjat. Intră cu grijă în oricare din cele 5 camere, parchetul scârțâie ușor, să nu te gonești când te răzgândești.

Servicii incluse:

• cazare 2 nopți în cu mic dejun inclus
• 2 cine cu degustare de vinuri (5 sortimente)
• 1 degustare de vinuri la Domeniul Drăgasi
• tur ghidat al cramelor

Servicii neincluse:

• transport
• intrarea la muzeul Viei şi al vinului
• mesele de prânz
• vinurile degustate în plus

Itinerar:

Ziua 1

Avincis oferă experiențe oenoturistice unice. La domeniul Vila Dobruşa situat în renumira podgorie Drăgăşani, la 200 de km de Bucureşti, vă puteti bucura de o experientă unică. Vă invităm să descoperiți secretele prelucrării vinului printr-un tur ghidat al domeniului viticol. Spre seara ne asteapta o cină acompaniată de degustarea a 5 vinuri AVINCIS. Domeniul viticol Crama Avincis şi-a deschis porţile în iunie 2011 pentru iubitorii de vinuri bune şi de frumos într-o nouă înfăţişare, care îmbină armonios linia tradiţională a conacului familial şi modernitatea concepţiei arhitecturale a cramei. Conservarea calităţilor solului şi metodele agricole cele mai eficiente reprezintă una din principalele preocupări la Avincis, alături de culesul manual al strugurilor şi utilizarea utilajelor de înaltă performanţă pentru lucrările din vie.

Ziua 2

Ziua de azi este rezervată tot pentru a descoperi tainele vinului. După micul dejun si o plimbare pe domeniul Vila Dobruşa vă invităm în continuare să descoperiți secretele vinului. Pentru asta veți face o vizită la Muzeul viei si vinului din Drăgăşani. Muzeul cuprinde o bogata colectie de instalatii traditionale pentru prelucrarea strugurilor, dar si dovezi ale practicarii viticulturii si ale continuitatii acestei indeletniciri pe aceste meleaguri. In vitrinele muzeului pot fi observate rezultatele concursurilor internationale de vinuri de peste hotare. După această vizită veți descoperi un alt domeniu care se intinde pe 7 hectare si anune Domeniul Drăgaşi.. Așezat pe Dealul Viilor în podgoria Drăgășani, Domeniul Drăgași alătură cei 4 poli ai săi - podgoria, crama, salonul pentru degustări și pensiunea - într-un ansamblu menit să-si conducă oaspeții către regăsirea naturii și a sinelui. Acest pelerinaj este ghidat de vederea panoramică asupra podgoriilor, dealurilor impădurite și curgerii Oltului dar și de întalnirea cu oamenii locului, cu poveștile lor. Pensiunea oferă cinci camere duble, un salon si terasă cu vedere către vie și Olt. Vă veți bucura şi aici o degustarea a 5 sortimente de vin din producția proprie a Cramei.

Ziua 3

După micul dejun şi până la plecarea spre casă vă invităm sa descoperiti linistea locului prin plimbări prine vie sau un tur al cramei.

Măsuri de prevenire COVID-19!

Personalul respectă măsurile de protejare împotriva COVID-19 recomandate prin ordinul nr. 1.731/832/2020 al ministrului Economiei și al ministrului sănătății, acordând atenție, în special următoarelor situații: cazarea oaspeților, serviciile conexe (servicii de alimentație, curățenie) și interacțiunile specifice (oaspeți-oaspeți, personal-oaspeți și personal-personal). Măsurile de bază pentru protejarea împotriva COVID-19 sunt: igiena mâinilor, distanțarea fizică, evitarea atingerii ochilor, nasului și a gurii, respectarea igienei respiratorii și respectarea recomandării de a rămâne acasă și de a solicita asistență medicală medicului de familie, daca există simptome specifice bolii.

Locațiile sunt echipate cu:
• dezinfectant/șervețele cu efect antibacterian pentru curățarea suprafețelor;
• măști pentru față (de unică folosință);
• mănuși (de unică folosință).
• se va urmări să existe suficient săpun și soluții dezinfectante.

Pe langă aceste recomandări, ordinul prevede și interdicții, cum sunt cele referitoare la partea de restaurant, cafenele și baruri, a căror funcționare rămâne restrictionată inclusiv în cadrul hotelurilor și pensiunilor.

Condiții de plată și anulare:

• se achită integral la rezervare
• în cazul pachetelor achitate prin vouchere de vacanță: în caz de anulare, contravaloarea sejurului NU se rambursează, indiferent de motivul invocat. Există posibilitatea reprogramării pentru o altă perioadă.

TARIFELE SUNT VALABILE LA MOMENTUL OFERTEI, SE POT MODIFICA PÂNĂ LA MOMENTUL REZERVĂRII FERME.

Perioadă recomandată: Iarna!

(grupuri, familii, cupluri)
de la 190 EURO

de persoană / cameră dublă

Rezervă acum!