Clinicilor 39, Cluj-Napoca
0264-590-748
7 activități pe care trebuie să le faci în Egipt

7 activități pe care trebuie să le faci în Egipt

Scăldat în mistere și istorie ce datează de mii de ani, Egiptul este locul unde vei putea intra în pielea marilor faraoni și să experimentezi cultura acestei civilizații spectaculoase! De la vechile temple, la siturile arheologice de pe vremea faraonului Ramses și până la impozantul Sfinx, vei putea avea parte de o adevărată lecție de istorie, dar mai mult de atât, te vei putea aventura prin acest vast tărâm deșertic și să-i descoperi secretele! Fie că dorești să pătrunzi în inima Egiptului printr-o croazieră de lux pe apele Nilului sau să faci scuba diving printre peștii colorați în Marea Roșie, vacanța ta va fi garantat una memorabilă!

 
 

În acest articol vei regăsi câteva activități pe care trebuie să le faci atunci când pășești în acest ținut al misterelor!
 

 
  • Relaxează-te pe o croazieră pe Nil
  • Admiră impozantele piramide din Giza și marele Sfinx
  • Explorează Valea Regilor
  • Experimentează cultura locală printr-o cină autentică egipteană
  • Fă o sesiune de shopping în bazarurile vibrante din Cairo
  • Plimbă-te prin vastul deșert călare pe cămile
  • Scuba-diving printre peștii colorați ai Mării Roșii
sursa: canva.com

1. Relaxează-te pe o croazieră pe Nil

 

Probabil știai deja că fluviul Nil este cel mai lung din lume, dar te-ai gândit cum ar fi să faci o plimbare chiar prin inima acestuia? Vei putea descoperi secretele Egiptului printr-o croazieră de lux admirând frumusețile acestui tărâm antic! De-a lungul malurilor lui vei vedea cum viața localnicilor se desfășoară simplu și armonios, așa cum a fost din vremuri imemoriale: case din cărămidă ies din spatele frunzișului, copii care fac cu mâna entuziasmați la navele care trec, sau oameni ce vâslesc în bărcile albastre ce se pierd în apusul soarelui auriu… Trecând prin inima Egiptului, din Hurghada și până în Luxor, vei avea parte de o experiență unică pe care trebuie să o încerci măcar o dată în viață!

sursa: canva.com

2. Admiră impozantele piramide din Giza și marele Sfinx

 

Este imposibil să vorbim despre Egipt fără să amintim de piramidele din Giza. Aceste minuni antice au rezistat trecerii timpului și continuă să uimească prin măreția lor și prin misterele ce se adăpostesc înăuntrul acestora! Stând în fața impozantului Sfinx vei simți că ai fost transportat înapoi în timp și vei vedea cum toată istoria acestei mari civilizații se derulează în fața ochilor! Cele mai iconice atracții ale Egiptului așteaptă să le descoperi secretele și să pătrunzi dincolo de pereții ce stau neclintiți de mii de ani!

sursa: canva.com

3. Explorează Valea Regilor

 

Odată ajuns aici, aproape că vei putea auzi ecourile trecutului, șoaptele faraonilor și ale reginelor lor, precum și vibrațiile ritualurilor străvechi care aveau loc aici. Pereții templelor sunt împodobiți cu hieroglife – adevărate opere de artă ce ilustrează legende și scene din viața de zi cu zi a egiptenilor antici. De la vechile temple din Edfu, la siturile arheologice de pe vremea faraonului Ramses, și până la statuile gigantice ale lui Memnon, vei avea parte de o adevărată lecție de istorie și experiențe inedite! Vechii egipteni au construit aceste temple impozante pentru a se asigura că ai lor conducători vor fi amintiți și onorați pentru eternitate… și într-adevăr, iată că mii de ani mai târziu ne minunăm de frumusețea și misterul acestui loc incredibil! Așadar, ești gata să afli povestea marilor faraoni egipteni?

sursa: canva.com

4. Experimentează cultura locală printr-o cină autentică egipteană

 

Pe măsură ce soarele apune peste Egipt, aerul se umple de aromele mirodeniilor orientale. O cină tradițională egipteană poate fi o experiență inedită prin care să descoperi gastronomia acestei civilizații bogate! Bucătăria plină de culoare a țării se concentrează în principal pe preparate vegetariene precum Koshari, Baba Ganoush, Ful Medames și include arome din ierburi proaspete și condimente precum cuișoare, mentă, scorțișoară, anason sau coriandru. Să nu mai vorbim de deserturi… cum ar fi Basbousa sau Om Ali, o explozie de arome care-ți încântă simțurile! Ce spui de o seară autentică îmbibată în miresme orientale și gusturi desăvârșite? O masă în stil egiptean îți va rămâne în suflet pentru mult timp!

sursa: canva.com

5. Fă o sesiune de shopping în bazarurile vibrante din Cairo

 

Nicio călătorie în Egipt nu este completă fără o vizită în Bazarul Khan el-Khalili din Cairo! Pe străduțele vibrante și pline de viață, aerul este dominat de arome și miresme orientale! Odată ce pătrunzi în inima acestor labirinturi colorate, vei întâlni o gamă nesfârșită de comori egiptene, de la covoare cu texturi superbe și cutii din lemn sculptate manual, până la bijuterii strălucitoare și țesături fine. S-ar putea chiar să ai ocazia să asiști la un moment de creație și să observi cum cele mai frumoase obiecte ale artizanilor prind contur chiar în fața ochilor tăi!

sursa: canva.com

6. Plimbă-te prin vastul deșert călare pe cămile

 

Apusul în Egipt este cu totul altfel decât îți imaginai…Odată ce soarele se apropie de vastul orizont deșertic, te trezești înconjurat de o simfonie de culori intense ce luminează dunele aurii de nisip. O plimbare călare pe cămilă în acest cadru feeric poate fi experiența vieții tale! Vei vedea cum deșertul prinde viață cu cântecele și dansurile beduinilor, făcându-ți semn să te alături ritualurilor lor străvechi! Călare pe spatele unei cămile maiestuoase, îți dai seama că nu ești doar un simplu turist, ci faci parte dintr-o moștenire care se întinde pe milenii întregi.

sursa: canva.com

7. Scuba-diving printre peștii colorați ai Mării Roșii

 

Cauți un loc unde să te umpli de adrenalină? O sesiune de Scuba Diving în adâncurile Mării Roșii este o adevărată călătorie spre lumea mistică a vieții marine! Cu peste 1.200 de specii de pești, de la rechini, la pisici de mare și până la spectaculoșii pești-leu, acest loc este fără îndoială o atracție inedită a Egiptului! Aici te vei simți mai liber ca niciodată înotând printre sutele de pești ce alunecă ușor printre coralii viu colorați și algele ce plutesc în ritmurile valurilor! Pregătește-te de o aventură de neuitat în care te vei deconecta pentru câteva momente de lumea exterioară și vei intra în micul paradis al lumii subacvatice!

 

Haide și tu într-o excursie de neuitat și aventurează-te în acest ținut al misterelor!
Dincolo de relaxarea și căldura de pe plajă, vei putea afla istoria unei civilizații milenare!

Egiptul așteaptă să-i treci pragul, iar WENS este gata să te trimită în vacanță!
Related Posts
Leave a Reply