Clinicilor 39, Cluj-Napoca
0264-590-748
5 motive să vizitezi România

5 motive să vizitezi România

A venit timpul să îți organizezi următoarea vacanță și nu știi unde să mergi? Iată 5 motive pentru care România rămâne una din cele mai populare alegeri atunci când vine vorba de peisaje care îți taie respiratia, iti dau energie prin oamenii si locurile vizitate și au o istorie vastă din care poti invata multe..

Cele 5 motive să vizitezi România!
1. Mănăstiri:

Dacă este important pentru tine să ai varietate atunci când vine vorba de biserici și mănăstiri, Romania are 637 de mănăstiri si 18.500 de biserici de unde poți alege. 

Cu construcții datând încă din 1179, mănăstirile României dețin sute de ani de istorie. Printre cele mai frumoase mănăstiri pe care ți le recomandăm se află și Mănăstirea Putna, Voroneț (Legenda Mănăstirii Voroneț), Moldovița, Curtea de Argeș (Legenda mănăstirii de la Curtea de Argeș), Sinaia și multe altele.

2. Castele:

Dacă istoria este una din pasiunile tale și îți dorești să călătorești înapoi în istorie, România este cea mai râvnita destinație pentru împătimții legendelor, poveștilor străvechi și istoriei nescrise. Orașul Brașov are o strânsă legătura cu legenda Contelui Dracula . Orașele Cluj si Dej au și ele o strânsă legătură cu legendele vrăjitorești.

WENS îți recomandă sa vizitezi Castelul Peleș, care pe vremea inaugurării sale, 1883, în apropiere, la Predeal, era granița României cu Austro-Ungaria. (1-2 cazari)

sursa: unsplash.com

Castelul Bran, județul Brașov, un castel înconjurat de legende și istorie. Construit acum mai bine de 600 de ani de către sașii din Scaunul Brașovului, rămâne una din cele mai exotice locații ale României. Brașov este un oraș care nu trebuie omis atunci când pleci în aventuri de descoperire! Iată cateva recomandări de cazări ca să poți book-ui acum.

Castelul Corvinilor din Hunedoara, totodată denumit si Castelul Huniazilor. O construcție medievala, ridicat de Iancu de Hunedoara, castelul te va transpune într-o poveste a prințeselor, călugărilor si cavalerilor medievali. Castelul Cantacuzino, Bușteni, județul Prahova, se află în apropierea Castelului Peleș. Castelul Cantacuzino dichisit cu cascade și fântâni arteziene, spune povestea lui Gheorghe Grigore Cantacuzino, unul dintre cei mai bogați români ai secolului 19.

Ți-ai pregătit bagajul? Descoperă unde pleci weekend-ul acesta:

sursa: unsplash.com

3. Peisaje naturale de neuitat:

România are nenumărate păduri virgine, cea mai mare populație de urși bruni din Europa, fiind cea mai populară destinație a iubitorilor de natură.

Transfăgărășanul este prima noastră recomandare datorită înălțimii la care a fost construit, a peisajelor superbe și a serpentinelor parcă scoase din povești. Transfăgărășanul atinge o altitudine de 2042m, fiind al doilea drum din România, după Transalpina.

Lacul Roșu este o cunoscută atracție turistică a României pentru împrejurimile sale înconjurate de legenda formării lacului cu ape roșiatice. Numele său provine de la culoarea întunecată pe care a căpătat-o apa. Lacul mai este denumit și Lacul Ucigaș.

Ochiul Beiului, de origine carstică, face parte din Parcul Național Cheile Nerei, situat in Munții Aninei, pe Valea Râului Beu, unde se întâlnește cu Râul Beușița.

4. Sate autentice si orașe medievale:

România găzduiește sate și orașe care nu au fost afectate de civilizația modernă.

Bistrița, situat la poalele Munților Bargău, orașul Bistrița este cea mai veche așezare din zonă.

Sebeș a luat naștere în secolul al Xll-lea, fiind populat de sașii din zona Rinului și Luxemburgului. Sebeș include Biserica Evanghelica-Luterana si Turnul Octogonal iar la aproximativ 3km de oraș se află reverzația geologica Rapa Roșie.

Cluj-Napoca, la Nord de Sibiu se înalță mândrul oraș Cluj-Napoca, capitala Ardealului. Cel mai important centru cultural, economic și universitar al României.

(Recomandări cazare: Hotel Platinia, Doubletree by Hilton Hotel, Hampton by Hilton)

5. Restaurante istorice și mâncăruri delicioase:

Atât românii cât și turiștii iubesc mâncarea. Oriunde alegi să mergi in România, vei găsi bucătărese deosebit de talentate și fericite să-ți servească o masă cu adevărat autentică,

Cele mai renumite restaurante în centrul istoric al Bucureștiului sunt Crama Domnească, Casa Doina sau Caru’ cu Bere.

România este foarte cunoscută pentru bucătăria vastă pe care a acumulat-o de-a lungul anilor. De la ciorbe, la fripturi, la deserturi de neimaginat.

Cu toate aceste 5 motive exemplificate, sperăm că te-am putut motiva să te întrebi de ce nu ai vizitat România deja! 

Ne mândrim cu țara noastra care are atât de multe lucruri de oferit turistilor pe care îi primește și îi tratează cu o dragoste nemărginită. Tu ce mai aștepti? Rezervă următoarea ta vacanță de neuitat cu WENS!

Contactează-ne pentru detalii!

sursa: unsplash.com