Clinicilor 39, Cluj-Napoca
0264-590-748
10 motive pentru care un Revelion în Mexic este o experiență unică.

10 motive pentru care un Revelion în Mexic este o experiență unică.

Ce zici de petrecerea nopții dintre ani într-o atmosferă scufundată în acorduri de salsa, relaxându-te la umbra palmierilor și simțind nisipul fin al plajelor albe ce se contopesc cu nuanțele de albastru al golfului mexican?
Când spui Mexic te gândești la peisaje inedite, la locuri antice încărcate de istorie, la civilizații înconjurate de cultură și tradiție care îți vor deschide apetitul pentru noi aventuri și momente memorabile! Prin această experiență unică nu doar că vei explora locuri spectaculoase, ci vei avea ocazia de a cunoaște oameni noi, iubitori de aventură ca și tine, și vei lega prietenii pe viață!

 
 

Iată 10 motive pentru care un Revelion în Mexic este o experiență unică:

 

 
  • Istoria regiunii
  • Gastronomia
  • Muzica și dansul
  • Localnicii
  • Natura
  • Piețele locale 
  • Orașele și arhitectura
  • Plajele albe cu nisip fin
  • Activitățile
  • Viața de noapte
sursa: canva.com

1. ISTORIA REGIUNII

Mii de ani adânciți în mistere

 
Cum ar fi să descoperi misterele unui imperiu demult apus? Pășind pe urmele civilizației Maya, vei fi surprins de măreția templelor monumentale și orașele antice care datează încă din anul 2400 îHr. Această călătorie în timp îți va da ocazia să descoperi pământul străvchi al zonei Yucatán cunoscut pentru importantele situri arheologice precum Tulum, Uxmal, Mayapan și Chichén Itzá, una din cele 7 minuni ale lumii, vestigiu etalon pentru civilizația Maya.

Odată ajuns în aceste locuri, ve simți cum toată istoria mayașilor se derulează în fața ochilor tăi, privind impozantele construcții care sunt neclinitite de secole. Îndrăznește să calci pe tărâmul uneia dintre cele mai vechi civilizații ale lumii!
sursa: canva.com

2. GASTRONOMIA

O explozie de arome și condimente

 
Deși sunt multe motive pentru care merită să vizitezi această țară, mâncarea tradițională este unul dintre acestea care cu siguranță îți va condimenta călătoria! De la bine-cunoscuții Tacos pe care îi găsești la fiecare colț, până la o cină fastuoasă în stil mexican, opțiunile sunt nenumărate. Dacă ești fan al mâncărurilor picante, aici vei experimenta preparate inedite care îți vor îmbucura nu doar papilele gustative, ci și sufletul, deoarece mexicanii gătesc, mai presus de toate, cu mult suflet – și cu mult jalapeños, ce-i drept.

Mergând la pas pe străzile colorate, vei fi copleșit de mirosuri delicioase, picante sau chiar dulci cărora îți va fi imposibil să le reziști! Explorând peninsula Yucatán, vei savura din plin gustul mexican!
sursa: canva.com

3. MUZICA ȘI DANSUL

Trăiește pe ritmuri mexicane

 
Experiență în pași de salsa? Absolut! În Mexic, muzica și dansul se combină perfect. Odată cu lăsarea serii, vei vedea cum străzile sunt împânzite de muzică și dans pe ritmuri de salsa, bachata sau cumbia. Plimbându-te pe străzile melodioase, va fi imposibil să nu observi câte un trio costumat în alb și cu chitare tradiționale. Doar câteva momente petrecute în această atmosferă îți va face sufletul să danseze în pași de latino pe muzică live, specifică regiunii Yucatán.

Te-ai gândit vreodată cum zeci de instrumente pot să mențină atrmosfera mereu veselă, mereu distractivă, mereu în ritm de dans? Ei bine, aici te vei simți ca la un concert adevărat, unde muzica izvorăște din suflet, și bineînțeles, ajunge la suflet. Uno, dos, tres, ¡vamos a bailar!
sursa: unsplash.com

4. LOCALNICII

Prietenie la prima vedere

 
Mexicanii în general sunt foarte ospitalieri și prietenoși, mereu cu zâmbetul pe buze, lucru de care îți va fi imposibil să nu te molipsești. Fiecare zâmbet al lor este exact ca o îmbrățișare caldă. Ceva care s-ar putea să te surprindă este faptul că aici oamenii vor intra în vorbă cu tine, oriunde. Localnicii se salută mereu, fie că sunt pe stradă, prin cafenele sau prin piețe, iar acest lucru te va face să saluți și tu la rândul tău mai mult decăt ești obișnuit. Câteva cuvinte în spaniolă trebuie să știi (Hola! – Salut!; ¿Cómo estás? – Ce faci? Cum ești?; Chido – Cool, super; Gracias! – Mulțumesc!) și vei simți instant vibe-ul mexican. Vei fi surprins de amuzamentul și energia localnicilor, de pofta de viață pe care aceștia o exprimă tuturor și vei învăța să prețuiești fiecare moment al vieții!
sursa: unsplash.com

5. NATURA

Aventură în ținuturi sălbatice

 
Atracțiile naturale ale peninsulei sunt adevărate comori ce așteaptă să le descoperi! De ce roz și nu albastru? Aceasta e întrebarea. Iar răspunsul îl vei afla vizitând lacurile roz ale Mexicului, numite Las Coloritas. Peisajul aici este unul ireal, iar contrastul dintre albastrul senin al cerului și lacurile de culoarea vatei de zahăr va face ca totul să pară a fi desprins din cărțile SF. Cenotele Suytun și Ik Kil sunt printre cele mai spectaculoase și vizitate atracții naturale din Yucatán. Aceste cenote păstrează misterele culturii Maya, care în trecut reprezentau o poartă spre lumea lor de sub pământ, unde zeii încă existau, iar spiritele lor trăiau veșnic. Vei putea să te lași condus de aceste mistere, înotând sau făcând scuba diving în apele limpezi ale cenotelor.

La fel ca și atracțiile naturale, fauna are un loc aparte în toată această poveste. Dacă ți-am spune că există un loc în Peninsula Yucatán unde poți observa mii de specii de păsări? Rezervația Biosferei Ria Celestun este o oază plină de verdeață și casa celor mai impresionante specii de păsări din lume. Cu siguranță ai văzut stoluri de păsări, însă aici într-un spectaculos tur cu barca vei putea admira grațioasele păsări flamingo, cu un penaj superb de culoare roz, și alte specii care migrează către aceste mangrove pentru a cuibări. E de departe o experiență pe care nu vrei să o ratezi!
sursa: unsplash.com

6. PIEȚELE LOCALE

Cunoaște tainele culturii locale

 

Fără îndoială, piețele sunt parte din inima orașelor, oferind o perspectivă unică și o experiență autentică în cadrul acestora. De la piețe în aer liber, la magazine de suveniruri și produse handmade, până la diverse tarabe cu preparate specifice, piețele locale sunt un loc unde poți socializa și experimenta cultura mexicană. Plimbându-te printre aceste mici buticuri colorate, vei fi uimit de unicitatea produselor și de diversitatea acestora.


Experiența de shopping va fi cu totul diferită, deoarece aici vei întâlni oameni talentați care pun suflet cu adevârat în creațiile lor. Cu siguranță vei găsi suvenirul perfect pentru prietenii tăi, însă va fi greu să te decizi doar la unul singur! Fiecare produs handmade are o poveste în spate, și așteaptă să o duci mai departe!

sursa: unsplash.com

7. PLAJE ALBE CU NISIP FIN

Răsfăț în briza Caraibilor

 
Peninsula Yucatán este locul unde valurile turcoaz ale golfului mexican dansează neîncetat pe nisipurile albe ale plajelor nesfârșite. Cum ar fi să-ți petreci ziua plimbându-te pe nisipul fierbinte sau relaxându-te la umbra palmierilor savurând gustul răcoritor de Margarita? Îți spunem noi: o experiență de neuitat! Iar când vorbim de experiențe de neuitat, vorbim și despre activitățile pe care aceste plaje ți le oferă.

Dacă vrei să profiți la maxim de timpul pe care îl ai la dispoziție, trebuie să încerci măcar o dată snorkeling ghidat. Vei putea descoperi lumea subacvatică înotând în apele cristaline printre sutele de specii de pești, țestoase, delfini și multe altele. Lăsându-ți urmele pașilor pe nisipul fin te vei simți ca într-un adevărat paradis!
sursa: unsplash.com

8. ORAȘELE ȘI ARHITECTURA

Ziduri în culori de curcubeu

 
Mexic în sine este o țară plină de viață, culoare și gust – de la natură, la plajele inedite, mâncare, oameni și până la arhitectura specifică. Orașele colorate ale Peninsulei Yucatán te vor surprinde la fiecare pas, deoarece fiecare dintre ele are ceva aparte. Valladolid, diamantul ascuns în inima junglei Yucatán, este probabil cel mai colorat oraș din această zonă. Inundat de străzi înguste și vibrante, orașul îți va da un vibe autentic mexican, iar localnicii prietenoși, precum și activitățile pe care le poți face aici sau în apropiere, fac din acest oraș o comoară pe care trebuie să o vizitezi!

La fel ca și acesta, un alt oraș pitoresc este Mérida, împânzit de clădiri vopsite într-o sumedenie de culori. De la impozantele monumente istorice, la străzile colorate cu localuri fascinante, orașul colonial Mérida este un mix de cultură tradițională și modernă în același timp. Dincolo de splendidele fațade pastelate ale clădirilor coloniale, vei vedea cât de vie este cultura Maya, atât în ceea ce privește gastronomia, precum și în îmbrăcămintea tradițională a localnicilor sau în muzica specifică pe care o vei auzi răsunând la fiecare colț.

Te-ai gândit vreodată cum ar arăta un oraș întreg vopsit în galben? Ei bine, Izmal este un oraș cu totul unic, unde fiecare zid, ușă sau fațadă este pictată într-un galben auriu, care este o trăsătură specifică a orașului. Odată ce ai pășit pe străzile acestor orașe fermecate, vei fi surprins de energia și pofta de viață pe care o transmit!
sursa: canva.com

9. ACTIVITĂȚILE

Doza de adrenalină

 
Când vine vorba de activități, vorbim și de puțină adrenalină de care sigur vei avea parte în Yucatán! Cu impresionantele bariere de corali, cenotele spectaculoase și pădurile tropicale ce au o mulțime de animale sălbatice, nu vei duce lipsă o secundă de activități pe care să le practici! Sporturile de apă sunt cheia distracției și adrenalinei, iar dacă ai visat vreodată cum ar fi să zbori, o aventură cu jetpack-ul pe apă va fi cu adevărat un vis împlinit! Vei putea să descoperi lumea marină înotând mai aproape decât ți-ai fi imaginat vreodată lângă rechinii balenă, care sunt creaturi pașnice, deci nu trebuie să-ți faci griji! Cenotele și apele limpezi ale acestora sunt locurile perfecte pentru scuba diving, iar experiența pe care o vei trăi aici este garantat unică!

Probabil cel mai așteptat moment este petrecerea de Revelion din Tulum, unde atmosfera va fi una incendiară, iar distracția va răsuna pretutindeni! Lasă-te condus de vibe-ul energic al nopții dintre ani dansând pe ritmuri de salsa și trăind clipe autentice mexicane!
sursa: canva.com

10. VIAȚA DE NOAPTE

Distracție sub luna Mayașă

 

Odată ce soarele apune, străzile orașelor intră într-o atmosferă de petrecere și vei vedea cum acestea sunt într-o clipă împânzite de oameni cu suflet tânăr care vor să dea startul distracției. Cancun este renumit pentru viața de noapte, iar de-a lungul coastei Caraibilor vei găsi o mulțime de localuri, baruri de noapte și cluburi unde petrecerile se întind până în zori de zi. Dar nu e vorba doar despre cluburi și muzica live care domnă peste întreaga noapte, ci și despre oamenii petrecăreți ai acestei regiuni care transformă atmosfera vieții de noapte într-o experiență de neuitat! Te vor cuceri prin buna lor dispoziție, prin râsetele și cheful de dans, deoarece știu să se distreze și să prețuiască fiecare clipă!

Ceea ce poți să trăiești aici îți va râmâne mereu în suflet și vei dori să te întorci din nou și din nou... și din nou!

Crezi că ești pregătit pentru o astfel de experiență?
Related Posts
Leave a Reply