Clinicilor 39, Cluj-Napoca
0264-590-748

Build Portfolio with Beautiful & Stunning Showcase Layout!

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.

Celebration Weekend România

Vocea ademenitoare a tradiției viticole!

Satu Mare

Regiunea apuseană a județului face parte din câmpia Tisei, care și aici este joasa, foarte neteda și, pe mari întinderi, mlăștinoasă. Către răsărit, câmpia pătrunde intre dealuri, în chip de golf ; apoi, inălțându-se și devenind deluroasa, e încadrată intre munți, mai înalți la N (munții vulcanici ai Gutâiului și Oașului), mai scunzi la S (munții Lapusului). Astfel, cea mai mare parte a ținutului și anume regiunea cea mai din vechi și mai bine populată, se prezinta că o depresiune, la început șeasă apoi deluroasă, ramificată pe valea Somesului și a afluenților lui. Județul Satu Mare și-a luat numele de la cetatea Sătmarului care, după tradiție, ar fi existat înainte de invazia ungurilor. Acest ținut e domnit de timpuriu de cnezi și voievozi romani.

Municipiul Carei este situat în nord-vestul României, la o distanță de 99 km de municipiul Oradea. Se afla în partea de sud-vest a județului Satu Mare, într-o regiune de câmpie, la 35 km de reședință de județ. Prima atestare documentara a orașului datează din 1320, sub numele Karul. A fost domeniul neamului Kaplony, din care se trage și familia Karolyi, familie a carei istorie se leagă strâns de istoria orașului Carei. Din secolul al XIV-lea Carei devine centrul domeniului familiei Karolyi, aceasta obținând permisiunea ridicării unei case din piatra, de la Matei Corvin în 1482. Haide să descoperim împreună superbul castel din secolul al XIX-lea ce aparține familiei Karolyi, dar și tradiția producerii vinului în zona Beltiug.

Cluj-Napoca -> Beltiug-> Carei -> Niyregyhaza –> Satu Mare->Ardud- via DN1F/E81 Distanța: aproximativ 6 ore 30 ( 392 km)

Detalii despre cazare:

Hotelul Hugo se afla in Satu Mare, la 200 de metri de Sinagogă de pe strada Decebal și oferă cazare cu restaurant, parcare privata gratuită, bar și terasă. Acest hotel de 4 stele pune la dispozișie depozit de bagaje. La cazare, oaspetii beneficiază de recepșie cu program non-stop, serviciu de transfer de la/la aeroport, room service si Wifi gratuit în toată proprietatea. Camerele hotelului sunt prevăzute cu aer conditionat, birou, seif, TV cu ecran plat și baie privată, dotată cu duș. De asemenea, camerele Hotelului Hugo includ lenjerie de pat și prosoape. Oaspeții de la această cazare pot savura mic dejun a la carte.

Situat în Nyiregyhaza, la 7 km de parcul zoologic Nyiregyhaza, Hotelul Sziget oferă cazare cu bar, parcare privata gratuita, gradina și centru de wellness și spa. Proprietatea are camere de familie și loc de joaca pentru copii. Oaspeții au la dispoziție o piscina interioara, acces gratuit la internet WiFi în întreagă proprietate și room service. Camerele hotelului sunt prevăzute cu aer condiționat, zona de relaxare, TV cu ecran plat și canale prin satelit, seif și baie privata, dotata cu dus sau cada, halate de baie și uscător de par. De asemenea, camerele Hotelului Sziget includ lenjerie de pat și prosoape. La cazare se oferă mic dejun tip bufet sau irlandez/englezesc complet. Oaspeții cazați la Hotelul Sziget beneficiază de acces la o sauna și la o cada cu hidromasaj.

Servicii incluse:

• 2 nopti de cazare in camera dubla
• mic dejun
• bilet de intrare la Complexul balnear Aquarius şi Parkfurdo
• bilet de intrare la Parcul Zoo Nyiregyhaza

Servicii neincluse:

• transport
• intrari la obiective turistice cu exceptia celor mentionate in program
• asigurare storno

Itinerar:

Ziua 1

Pornim în aventura noastră și în aproximativ 144 km ajungem la Beltiug, unde ne oprim la crama Nachibil. Momentul confirmării depline a Beltiugului că zona viticolă este cel reprezentat de colonizarea târzie (1730) a zonei de către șvabii din Oberschwaben. Acest fapt i se datorează contelui Karolyi Sandor, proprietarul întregului domeniu viticol, care, pentru a continua tradiția străveche, acorda coloniștilor o scutire de taxe pentru doi ani. Istoria însă merge mult mai în urma, spre anii 1085 când, se spune, Ladislau I al Ungariei ar fi băut aici, obosit după o lupta, vin dintr-un dovleac. De aici și numele Beltiug (bel – conținut, tek/tok – dovleac). Nachbil înseamnă „după deal”, în germană. Aici s-au plantat, în vechime, Furmint, Bacator și Chasselas. Astăzi, pentru păstrarea amprentei originale, proprietarii își asuma reînvierea unor soiuri precum Grunspitz, după ce au fost introduse în cultura Silvaner, Blaufrankisch și Riesling de Rin.

Au început cu câteva hectare, într-o zonă cu o densitate nemaiîntâlnită de pivnițe mici, istorice: peste 370 de pivnițe la 690 de case! Tot la începutul secolului XXI, proprietarii și oenologii Johan și Edgar Brutler renovează vechea pivniță de secol XVIII, în spiritul conservării atmosferei Evului Mediu. În același spirit s-au păstrat și „masurile” vechi, o parte dintre vinuri fiind maturate în butoaie de 400 de litri. În decorul natural, subliniat de pivnițele și clădirile istorice, la un pahar de vin, expresie a identității locului, o vizita la Beltiug poate fi considerară o experiență pe care mintea și sufletul o vor arhivă într-un fișier comun. Ne continuam drumul spre Carei și în aproximativ 50 de km ajungem la Vinăria Jugrestan. Aici facem o vizita prin cele 5 vii ale familiei Jugrestan: via lui Tati, via de la Beci, via Mea, via Mare, via lui Săcăleanu. Lașam în spate povestea despre vin și rămânem tot în Carei unde ne oprim la castelul Karolyi, o splendida bijuterie arhitecturala considerată un adevărat “Peleș al Transilvaniei”.

Așezat în centrul orașului, castelul întemeiat în urmă cu sute de ani de familia Karolyi este un blazon nu doar pentru “villa Karul” ci pentru întreagă regiune, fiind locul în care istoria, legenda, misterul și frumusețea se împletesc spectaculos. Istoria Castelului din Carei este strâns legată de cea a familiei Károlyi. În vremea regelui Matei Corvin, László Károlyi construia aici o prima cetate, o casa de piatra ce avea să fie extinsa pe țoață perioada secolului următor. Aspectul actual al castelului datează din anii 1894-1896, când Ștefan Karolyi, urmând planurile arhitectului Arthur Meinig a transformat castelul într-un edificiu în stil eclectic, asemănător cu celebrele castele renascentiste de pe Valea Loirei, din Franța.

În perioada interbelica, o parte din obiectele de valoare ramase în castel, în special tablouri, au fost înapoiate familiei Karolyi. Tot în aceasta perioada o parte din castel fost transformata în sanatoriu, iar cealaltă parte în cazino. În timpul celui de al doilea război mondial, aici a funcționat o scoală militara și apoi un spital militar.

Ziua 2

Pentru azi ne propunem o excursie de o zi la Niyregyhaza, important centru cultural, cu o atmosferă animata, cu numeroase monumente istorice, atrăgând prin ospitalitatea să. Atracția turistica principala a orașului Nyiregyhaza este Stațiunea Balneara Sostogyogyfurdo, stațiune renumita pentru calitatea apelor sale termale. Una din cele mai importante atracții este complexul de bai termale, format din baile: Furdohaz, Tofurdo, Parkfurdo și Baia Aquarius, într-un cadru natural pe o suprafață de 1,7 hectare, unde ne relaxam și noi. Iți plac senzațiile tari? Alege toboganele! Iți place să înoți? Te așteaptă bazniul olimpic de 50 metri!

Aici ne așteaptă atracții precum: piscina cu valuri, tobogane( kamikaze, familiale, gaura neagra, uriașe, de ape sălbatice, de competitive și toboganele elefant), culoar cu valuri, bazine pentru copii, ruinele unui templu incas, insula comorilor. După câteva ore la spa, pătrundem în lumea animalelor din Parcul Zoo Nyiregyhaza, denumita “cea mai…” gradina zoologica, se întinde pe o suprafață de 30 de hectare de pădure de stejari, unde traiesc 5000 animale din 500 de specii in rezerve aidoma cu cele din habitatul lor natural. Acolo unde a fost posibil animalele sunt separate de vizitatori printr-un canal uscat sau sant cu apa in locul gratiilor. Aventura de aici ne poarta pașii printr-un ținut sălbatic.

Pot fi vizitate animalele rare precum tigrul din Sumatra, varanul din Comodo sau rinocerul Indian, animalele având habitate răspândite pe diferite continente , realizandu-se astfel o adevărată plimbare în jurul Pământului. Spre seara putem face o promenada în Piață Kossuth. Pavajul ornamental al Pietii Kossuth simbolizează Sistemul solar cu cele noua mozaicuri în cerc, reprezentând planetele. Clădirea cea mai importanta a pietii este Clădirea Primăriei, care a fost proiectata de către Benko Karoly. Clădirea eclectica construita în stil renascentist, cu arcade la intrare, a fost construita în anul 1872. În sala de festivități a avut loc renumitul „proces de la Tiszaeszlar”, și-au purtat pașii pe aici Eotvos Karoly, Mikszath Kalman, iar Moricz Zsigmond a locuit în camera de oaspeți. Deasupra balconului deschis către piață se afla cate o statuie a Justiției.

Plimbarea poate continua pe strada Zrinyi Ilona, unde sunt doua clădiri frumoase: palatul catholic și parohia catolica de odinioară. Intre ele ne captează atenția fântână arteziana Cele trei gratii, construita de către Borbas Tibor. În palatul construit în stil secessionist, aflat în centrul străzii, se afla Oficiul stării civile, acolo unde se oficiază căsătoriile. Cei care s-au plimbat pe aici nu uita cu siguranță atmosfera și explozia de culoare a acestei străzi. Florile și arbuștii ornamentali oferă o atmosfera mediteraneana din primavera și până toamna.

Ziua 3

După micul dejun pornim spre casă unde pe drum ne oprim la o scurtă plimbare prin Satu Mare, uramată apoi de cetatea Ardud. Invăluită de misterul legendei unei prințese blestemate (fiica lui Francisc Rakoczi al II-lea), cetatea a ajuns să fie sursă de inspirație pentru romane și o mare atracție pentru pasionații de castele bântuite. Legenda Fantomei din Cetatea Ardud Principele Rakoczy al -II-lea a construit sub cetate aceasta pivnița cu trei iesiri. Când dușmanii atacau Cetatea Ardud, el îi lua prin surprindere folosind-o. Austriecii au trimis un ofițer chips care a sedus-o pe fiica acestuia și a aflat secretul pivniței. Fata a fost cuprinsa de remușcări și i-a spus tatălui ei.

Acesta supărat a reușit să scape de dușmani înainte că aceștia să îl prindă dar nu înainte de a-și blestema fiica. Ea a rămas închisă în adâncuri așteptând pe cineva să o salveze. Pentru a fi dezlegata de blestem, fantoma prințesei trebuie să fie sărutată de trei ori de un tânăr care apoi să intre în pivniță și să privească înapoi. Tânărul făcând asta se vă transforma în stana de piatra. Se spune că cetatea din piatra a fost construita pe ruinele unei vechi cetăți dacice și că putea adăposti în jur de 1500 de soldați. Cetatea Ardud este o cetate cu patru tunuri, construita în 1481 de către Bartolomeu Dragfi.

A fost una dintre cele mai puternice fortărețe din nordul Transilvaniei iar astăzi, din cetatea Ardud se mai păstrează unul din tunuri, refăcut în 1896, în stil neogotic. De aici plecam direct spre casa, cu amintirea și dorință de întoarcere în locurile vizitate.

sfaturi:

• la parcul acvatic și de distracții ”Aquarius Elmeny- es Parkfurdo” din Nyiregyhaza sezonul e deschis până la 31 august 2021, iar din 1 septembrie vor continua să funcționeze doar parcul de distracții ”Aquarius Elmenyfurdo” respectiv bazinul de înot de 50m și bazinul pentru lecții de înot aflat lângă acesta.
• la Parcul Zoo Nyiregyhaza se pot face și poze (la ore fixe) cu elefanții și focile.
• în Nyiregyhaza nu trebuie să ratați preparatele specifice ungurești, cunoscute că fiind delicioase.

Măsuri de prevenire COVID-19!

Personalul respectă măsurile de protejare împotriva COVID-19 recomandate prin ordinul nr. 1.731/832/2020 al ministrului Economiei și al ministrului sănătății, acordând atenție, în special următoarelor situații: cazarea oaspeților, serviciile conexe (servicii de alimentație, curățenie) și interacțiunile specifice (oaspeți-oaspeți, personal-oaspeți și personal-personal). Măsurile de bază pentru protejarea împotriva COVID-19 sunt: igiena mâinilor, distanțarea fizică, evitarea atingerii ochilor, nasului și a gurii, respectarea igienei respiratorii și respectarea recomandării de a rămâne acasă și de a solicita asistență medicală medicului de familie, daca există simptome specifice bolii.

Locațiile sunt echipate cu:
• dezinfectant/șervețele cu efect antibacterian pentru curățarea suprafețelor;
• măști pentru față (de unică folosință);
• mănuși (de unică folosință).
• se va urmări să existe suficient săpun și soluții dezinfectante.

Pe langă aceste recomandări, ordinul prevede și interdicții, cum sunt cele referitoare la partea de restaurant, cafenele și baruri, a căror funcționare rămâne restrictionată inclusiv în cadrul hotelurilor și pensiunilor.

Condiții de plată și anulare:

• se achită integral la rezervare
• în cazul pachetelor achitate prin vouchere de vacanță: în caz de anulare, contravaloarea sejurului NU se rambursează, indiferent de motivul invocat. Există posibilitatea reprogramării pentru o altă perioadă.
• reprogramarea gratuita în situația îmbolnăvirii cu virusul COVID-19

TARIFELE SUNT VALABILE LA MOMENTUL OFERTEI, SE POT MODIFICA PÂNĂ LA MOMENTUL REZERVĂRII FERME.

Perioadă recomandată: Iarna!

(grupuri, familii, cupluri)
de la 150 EURO

de persoană / cameră dublă

Rezervă acum!