Clinicilor 39, Cluj-Napoca
0264-590-748

Build Portfolio with Beautiful & Stunning Showcase Layout!

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.

Inspire your trip

Istanbul - Revelion în Orașul Dintre Lumi

29 decembrie 2023 - 2 ianuarie 2024

Revelionul acesta devine un adevărat basm în orașul dintre două lumi, Istanbul. Străzile din Sultanahmet strălucesc sub luminile festivităților, iar aroma mirodeniilor îmbracă bazarurile. Bosforul devine scenă de basm, cu poduri luminate și apusuri spectaculoase. În Piața Taksim, agitația urbană se topește în atmosfera de sărbătoare, iar artificiile colorează cerul la miezul nopții. Istanbulul, cu minaretele sale și străduțele vechi, devine un amalgam de tradiție și modernitate sub clar de lună, oferind o excursie de Revelion plină de farmec și istorie.

Opțiuni de cazare :
Hotel Carlton 4* sau similar
Zboruri:

• Cluj - Istanbul
• Istanbul - Cluj

Itinerar:

Ziua 1
Cluj - Istanbul

Întâlnire cu conducătorul de grup la ora 07:00 pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca și îmbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinația Istanbul. Sosire la ora 12:20 la Istanbul, transfer și cazare la Hotel Carlton 4* sau similar.
După-amiază, tur pietonal de oraș cu însoțitorul de grup, admirând principalele obiective: Moscheea Albastră - construită în secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, singura moschee cu 6 minarete din Turcia; Biserica Sfânta Sofia - cea mai mare catedrală din lume în momentul în care a fost construită în secolul al IV-lea, transformată de către turci în moschee după cucerirea Constantinopolului în anul 1453, apoi în muzeu. În iulie 2020, muzeul a fost reconvertit în moschee (intrarea este opțională și se face individual, fără însoțitorul de grup); Hipodromul antic - locul unde se organizau curse de care și alte activități sportive în perioada bizantină, astăzi fiind un parc celebru cu monumente reprezentative precum: Obeliscul Egiptean, Coloana lui Constantin, Coloana lui Serpentine din Delphi, Fântâna lui Wilhelm al II-lea. Turul continuă cu o vizită în Marele Bazar – una dintre cele mai mari piețe acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevărat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociază, de la delicatesele tradiționale turcești până la covoare, piele sau bijuterii (închis duminică și în sărbătorile naționale). Opțional, în cursul serii vă propunem o croazieră de-a lungul Strâmtorii Bosfor, locul unde se pot vedea în același timp două continente, Europa și Asia.

Ziua 2
Excursie opțională

Mic dejun. Ziua de astăzi o putem dedica, opțional, vizitării Palatului Dolmabahce. Vom traversa podul Galata și vom vizita Palatul Dolmabahce, ultima reședință a sultanilor Imperiului Otoman, amplasată pe malul Bosforului, cu o vedere spectaculoasă asupra părții asiatice a Istanbulului. Este locul în care Mustafa Kemal Ataturk a murit pe 10 noiembrie 1938. Ulterior, în anul 1952, Palatul a fost transformat într-un muzeu. Palatul, cu puternice influențe europene, expune o colecție foarte valoroasă de antichități provenite din marile palate din Europa, precum și un candelabru impresionant de 4.5 tone, făcut cadou de Regina Victoria a Angliei. Este cel mai mare candelabru din lume fabricat din cristal de Boemia. Urmează traversarea Podului Bosfor, care leagă partea europeană de cea asiatică a Istanbulului. Ajungem pe continentul asiatic, străbatem zona rezidențială amplasată de-a lungul Bosforului și facem o oprire pe colina Çamlica, ce oferă o panoramă spectaculoasă asupra Bosforului. Ne îmbarcăm pe vapor și pornim de-a lungul Bosforului într-o croazieră de 90 de minute. Strâmtoarea Bosfor leagă Marea Marmara de Marea Neagră și desparte cele două continente, Europa și Asia, făcând ca Istanbulul să fie singurul oraș din lume construit pe două continente. În această croazieră vom putea admira de-a lungul Bosforului: Palatul Dolmabahce, Palatul Beylerbeyi, Palatul Ciragan, cartierele rezidențiale din ambele părți ale Istanbulului (europeană și asiatică), fortăreața Rumeli, moscheile construite în diferite etape istorice de către sultanii Imperiului Otoman, case vechi din lemn, vile de lux, cele două poduri care leagă continentele. La întoarcere, timp liber pentru vizitarea bazarului de mirodenii (Spice Bazar – Bazarul Egiptean), construit între anii 1597–1664, considerat al doilea bazar acoperit din oraș, ca și vechime. Aici veți găsi o piață variată de desfacere a mirodeniilor, dar și magazine de fructe, flori, legume, rahat și baclavale. De asemenea, în cea de-a doua parte a zilei se pot vizita individual Biserica Sf. Irina (singura biserică din vechiul Constantinopol care nu a fost niciodată convertită în moschee).

Ziua 3
Excursie opțională

Mic dejun. Astăzi vă propunem, opțional, vizitarea Bisericii Sfânta Sofia și a Palatului Topkapi. Se vizitează Sfânta Sofia, „Biserica Sfintei Înțelepciuni”, care se numără printre cele mai mari realizări arhitectonice ale lumii. A fost construită de Justinian, între anii 532-537 și a fost de-a lungul timpului catedrală, moschee, iar din anul 1935 a fost transformată în muzeu. Statutul clădirii a stârnit ulterior discuții, iar în iulie 2020 Consiliul de Stat al Turciei a decis că transformarea în muzeu ar fi fost ilegală. La scurt timp s-a anunțat că muzeul va fi reconvertit în moschee. Prima rugăciune a avut loc pe data de 24 iulie 2020, adunând mii de participanți, inclusiv președintele Recep Tayyip Erdogan. În continuare explorăm Palatul Topkapi (interior) - simbol al Imperiului Otoman datând din secolul al XV-lea și reședința sultanilor, palatul este situat între Cornul de Aur și Marea Marmara, oferind o panoramă superbă asupra Strâmtorii Bosfor, poate cel mai vizitat obiectiv turistic din Istanbul, centrul Imperiului Otoman timp de aproape 400 de ani și reședința sultanilor până în secolul al XIX-lea. Palatul este un exemplu de arhitectură otomană, format din 4 curți interioare și zona Haremului. De-a lungul timpului, fiecare sultan a adăugat palatului câte o secțiune sau o clădire nouă, devenind astfel unul dintre cele mai mari palate din lume, înconjurat de ziduri de 5 km lungime în perioada sa de maximă dezvoltare. Palatul și clădirile sale sunt un exemplu tipic de arhitectură otomană, cuprinzând o colecție incredibilă de porțelanuri, veșminte, arme, scuturi, armuri, obiecte de artă, manuscrise islamice, obiecte religioase, tezaurul Imperiului Otoman și o colecție impresionantă de bijuterii.
Opțional, seara puteți participa la cină festivă de revelion organizată la un restaurant local.

Ziua 4
Excursie opțională

Mic dejun. Vă propunem o excursie opțională care cuprinde Piața Taksim, Cartierul Fanar și Patriarhia Constantinopolului. Pornind din piața Taksim, cu monumentul Republicii, Taksim este un cartier comercial cu viață de noapte vibrantă și cu restaurante. Tramvaiele de epocă se deplasează pe lângă Istiklal Caddes, principalul bulevard pietonal al orașului, străjuit de clădiri din secolul XIX, în care se află lanțuri de magazine internaționale, cinematografe și cafenele. Rețeaua densă de străduțe adiacente este plină de baruri, de magazine de antichități și de restaurante. Timp liber la dispoziție în Piața Taksim. Recomandăm plimbările individuale pe bulevardul pietonal Istiklal, până la Turnul Galata, una dintre cele mai mari atracții ale Istanbulului, construit de genovezi în secolul al XIV-lea. În continuare ne vom deplasa în Cartierul Fanar, unde vom vizita în Palatul Patriarhal, Biserica Sfântul Gheorghe și fosta reședință a lui Dimitrie Cantemir.

Ziua 5
Istanbul - Cluj

Mic dejun. Timp liber pentru cumpărături, transfer la aeroport pentru îmbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinația Cluj-Napoca. Sosire în Cluj-Napoca la ora 20:35.

Excursii opționale:

1. Seara turcească (19:30 – 00:00).
Seara turcească va fi organizată într-un restaurant local sau pe vas de croazieră, cu cină și băuturi incluse. În timpul cinei, vom viziona un spectacol tradițional turcesc: dansuri turcești, dansuri folclorice și muzică tradițională.
Servicii incluse: transport hotel-restaurant/port-hotel, cină cu băuturi (non-alcoolice) incluse, spectacol, însoțitor de grup în limba română.

2. Palatul Dolmabahce (inclusiv Harem-ul) și cele două continente, dealul Camlica, Croazieră pe Bosfor (90 de minute), Bazarul de Mirodenii (09:00 – 17:00)
Servicii incluse: transport autocar, intrare la Palatul Dolmabahce (inclusiv Harem-ul), bilet vapor, ghid local, însoțitor de grup în limba română.

3. Biserica Sfânta Sofia și Palatul Topkapi (inclusiv harem-ul).
Servicii incluse: intrări la cele două obiective turistice, ghid local, însoțitor de grup în limba română.

4. Piața Taksim, Cartierul Fanar și Patriarhia Constantinopolului
Servicii incluse: transport cu autocarul, ghid local și însoțitor de grup.

Servicii incluse:

• transport cu avionul Cluj-Napoca – Istanbul și retur cu compania TURKISH AIRLINES
• bagaj de cală 23 kg/persoană, bagaj de mână 8 kg/persoană
• 4 nopți cazare cu mic dejun la Hotel Carlton 4* sau similar
• transferuri aeroport – hotel – aeroport
• tur de oraș pietonal de o jumătate de zi (3-4 ore) cu ghid local în Istanbul
• însoțitor român de grup
• taxele de aeroport (pot suferi modificări)

Servicii Neincluse:

• asigurarea medicală de călătorie (opțională dar recomandată)
• asigurarea storno (opțională), se încheie odată cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice; în pachet cu asigurarea medicală de călătorie
• bacșișuri pentru prestatorii locali (ex: șoferi, personal hotelier, ghizi): 10 EURO/persoană - se achită la sosirea în țara de destinație
• intrările la obiectivele turistice și excursiile opționale

TARIFE ÎNCEPÂND DE LA

690€ / PERSOANĂ

* TARIFELE SUNT VALABILE LA MOMENTUL OFERTEI ȘI SE POT MODIFICA PÂNĂ LA MOMENTUL REZERVĂRII FERME!

* Loc în cameră dublă cu taxele incluse

Cere ofertă!