Clinicilor 39, Cluj-Napoca
0264-590-748

Build Portfolio with Beautiful & Stunning Showcase Layout!

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.

Inspire your trip

Madrid - Crăciun Regal

23 - 27 decembrie 2023

În lumina festivă a Crăciunului, Madridul te transpune înt-o poveste captivantă a unei ierni petrecute în stil regal! Străzile sale, pietruite cu istorie, se transformă în covoare strălucitoare de luminițe, iar Piața Puerta del Sol devine un teatru al sărbătorilor. Un brad impunător își așteaptă cu răbdare luminile, iar târgurile aduc o efervescență a aromelor delicioase și a cadourilor cu iz tradițional.
Atmosfera acestor seri de sărbătoare este îmbibată de o aură regală. În acest oraș încărcat de istorie, regalitatea se simte în fiecare colț, de la arhitectura grandioasă la întregul spectacol de lumină și culoare. În fiecare pas pe străzile sale pline de farmec, Madridul dezvăluie povești seculare păstrate cu sfințenie. O excursie de Crăciun în acest oraș devine astfel nu doar o călătorie, ci o incursiune într-un regat feeric al sărbătorilor, unde regalitatea și magia se întâlnesc sub coroana strălucitoare a sărbătorilor.

Opțiuni de cazare :
Hotel Chamartin The One 4* sau similar
Zboruri:

• București - Madrid
• Madrid - București

Itinerar:

Ziua 1
Bucuresti – Madrid – tur panoramic al orașului

Prezentare la Aeroportul București-Otopeni Henri Coandă la ora 05:20 pentru îmbarcare la cursa Tarom RO415 cu decolare la ora 08:20 spre Madrid. Aterizare la Madrid la ora locală 11:25. Transfer în oraș pentru un tur panoramic de 4 ore al orașului, împreună cu ghidul local: Plaza de Cibeles – una dintre cele mai reprezentative piețe ale Madridului, bulevardele centrale Paseo de la Castellana și Gran Via, Plaza de España, Plaza de Oriente, Palatul Regal (vizită exterioară), catedrala Nuestra Señora de Almudena, Plaza Mayor și Puerta del Sol (intrările la obiective nu sunt incluse). Transfer la hotel. Seara, timp liber pentru odihnă sau vizite individuale în Madrid.

Ziua 2
Madrid – Toledo (opțional)

Mic dejun. Timp liber sau vă propunem opțional, împreună cu însoțitorul de grup, o excursie la Toledo, în "orașul celor trei culturi". A fost numit astfel pentru că este un oraș istoric în care au conviețuit secole la rând - creștini, evrei și arabi. Străduțele serpuite, printre casele cochete cu balcoane de lemn, sunt o încântare pentru orice pasionat de călătorii. Catedrala Santa Maria Toledo – a doua catedrală ca mărime din Spania, după cea din Sevilla, este cel mai vizitat obiectiv al orașului. Interiorul catedralei este spectaculos, vitraliile medievale care încă se păstrează în stare foarte bună, sunt impresionante.
Plaza Zocodover se află în centrul istoric al orașului și poartă amprenta arabă. Martora la toate evenimentele istorice ale orașului, este punctul de întâlnire al comercianților, artizanilor toledani; aici au loc activitățile publice și sărbătorile orașului. Nu trebuie ratat nici Palatul Alcazar de Toledo, așezat pe colina cea mai înaltă a orașului. Toledo este patria marțipanului, la tot pasul vă așteaptă dulciuri cu mărtipan și baruri de tapas. Timp liber pentru plimbări individuale.

Ziua 3
Plimbare pietonală în Madrid

Mic dejun. Astăzi vom face o plimbare pietonală împreună cu însoțitorul de grup în Plaza Mayor. Un simbol al orașului, Plaza Mayor este considerată cea mai populară scenă de evenimente de-a lungul timpului: de la jocuri sportive și lupte de tauri în trecut, la kilometrul zero al celor mai frumoase magazine, astăzi. Este cel mai interesant loc de promenadă din Madrid. La doar câteva minute de mers, se află celebra Puerta del Sol - de aici debutează toate străduțele principale. De asemenea, un loc ideal pentru cumpărături este Gran Vía - un mare bulevard care leagă Plaza de España de Plaza de Cibeles. Madridul este probabil capitala europeană cu cele mai multe baruri, restaurante, baruri tapas, discoteci, cluburi și alte asemenea locuri. Pentru pasionații de gastronomie, Mercado de San Miguel este o poezie de culori, gusturi și arome. Este un loc în care poți să mănânci cele mai bune tapas din Madrid! Sute de sortimente de tapas, tortilla, paella, gazpacho, jamón, churros și dulciurile cu mărtipan sunt doar câteva dintre delicatesele spaniole.

Ziua 4
Escorial - Segovia (opțional)

Mic dejun. Timp liber sau excursie opțională împreună cu însoțitorul de grup, la El Escorial și Segovia. Mănăstirea San Lorenzo de El Escorial, la 45 km de Madrid, a fost construită de regele Filip al II-lea cu scopul de a comemora victoria împotriva francezilor de la San Quintin, dar și pentru a construi un Panteon Regal. În timp, mănăstirea a avut rol de reședință regală și centru cultural. Orașul Segovia, inclus în patrimoniul UNESCO în 1985, se desfășoară la poalele Sierrei de Guadarrama. Este un oraș vechi, foarte bine păstrat de spanioli, cu o mulțime de obiective turistice: apeductul Roman, fortăreața Alcazar (un castel mare, ca în povești, care te duce cu gândul la povestea Frumoasei din Pădurea Adormită), catedrala. Retur la Madrid și timp liber pentru cumpărături.
Seara, opțional, vă invităm la un spectacol de flamenco, cu o durată de 1 oră.

Ziua 5
Madrid - București

Mic dejun. Check-out. Transfer hotel-aeroport pentru îmbarcare la cursa Tarom RO416, cu decolare spre București la ora locală 12:25. Aterizare la Otopeni-Henri Coandă la ora locală 17:15.

Excursii opționale:

1.Toledo – orașul celor trei culturi

2. Escorial – mănăstirea cu rol de reședință regală

3. Segovia – oraș muzeu al Spaniei, patrimoniu Unesco

4. Flamenco show

Servicii incluse:

• 4 nopți cazare cu mic dejun la Hotel
• Chamartin The One 4* sau similar
• Transfer de grup aeroport / hotel / aeroport
• Transport avion compania TAROM: Bucuresti Otopeni – Madrid– retur, , cu bagaj de cală de 23 kg și bagaj de mână de 8 kg inclus
• Taxe de aeroport (pot suferi modificări până la data plecării)
• Tur panoramic al orașului Madrid cu ghid local
• Insoțitor român de grup

Servicii Neincluse:

• Intrările la obiectivele turistice
• Bacșișuri pentru prestatorii locali (șoferi, ghizi), se achită la sosirea în Spania: 10 euro/persoană
• Excursiile opționale
i • Spectacol de flamenco
• Asigurare Medicală și Storno
• Taxa locală (dacă este cazul)
• Alte servicii decât cele menționate în program

TARIFE ÎNCEPÂND DE LA

1290€ / PERSOANĂ

* TARIFELE SUNT VALABILE LA MOMENTUL OFERTEI ȘI SE POT MODIFICA PÂNĂ LA MOMENTUL REZERVĂRII FERME!

Cere ofertă!