Clinicilor 39, Cluj-Napoca
0264-590-748

Build Portfolio with Beautiful & Stunning Showcase Layout!

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.

Celebration Weekend Europa

Frumoasele orașe Malteze

Malta

Malta reprezintă un arhipelag alcătuit din șase insule: Malta, care este cea mai mare că suprafață (246kmp), Gozo (67kmp), Comino (3,5kmp), Cominotto, Filfla și St. Paul, ultimele trei fiind nelocuite.

Situată la circa 90 km. sud de insula Sicilia și 290 km de țărmul Africii, Malta este de fapt un podiș calcaros scund, cu înălțimea maximă de 417m (insula Gozo). Situat în centrul Marii Mediterane, arhipelagul maltez îmbină frumusețea naturală cu 7000 de ani de istorie. Din timpuri străvechi, frumusețea incredibilă a insulei, piatră de culoarea mierii și porturile naturale au fost răspunzătoare pentru influență și reputația cunoscută în întreagă lume. Situată la poartă Africii și a Orientului, la 90 km sud de Sicilia , Malta se bucură în liniște de mare și soare.

Coasta cu apele sale cristaline îți ia ochii: golfuri stâncoase, mici plaje cu nisip roșu, piscine naturale, peșteri subacvatice și un climat minunat, o gură de aer proaspăt. La prora fiecărei bărcuțe de pescuit multicolore, cunoscute pe plan local sub numele de 'luzzu', se află bătrânul ochi protector al lui Osiris.

Detalii despre cazare:

Casă Ellul este o clădire din secolul al XIX-lea, situată în orașul Valletta din insula Malta. Oferă unități de cazare unice, decorate cu gresie malteză originală. Accesul WiFi este gratuit în întreagă proprietate. Suitele au aer condiționat, aparate ultramoderne și fierbător electric. Baia spațioasă este dotată cu uscător de par și articole de toaletă gratuite. Unele camere au cadă cu hidromasaj. Oaspeții pot savura specialități locale la mai multe cafenele și restaurante situate în imediată apropiere. Muzeul Național de Artă este la 5 minute de mers pe jos de Casă Ellul. Aeroportul Internațional Malta este situat la 7 km.

Servicii incluse:

• bilet de avion conform itinerariul de mai sus
• un bagaj de mana gratuit 40x30x20 in cabina, maxim 10 kg
• cazare 3 nopti in Malta, in suita deluxe la casa Ellul 4* din Valletta
• mic dejun
• transfer privat aeroport – hotel – aeroport
• excursie Valletta cu ghid, durata 3 ore

Servicii neincluse:

• transport din Valetta pana in Mdina autobuz local aprox. 5 euro / pers dus-intors
• transport din Valetta pana in Marsaxlokk autobuz local aprox. 3 euro / pers dus-intors
• asigurari medicale si/sau storno
• taxa de oras
• alte cheltuieli personale
• alte mese nementionate in program

Itinerar:

Ziua 1

Sosire în Malta la ora 14.45. Transfer privat la hotel. Avem timp liber pentru o plimbare prin Valetta și posibilitatea de a servi cină la restaurantul Rubino cu specialități din gastronomia malteză și italiană.

Ziua 2

În a doua zi va propunem să vizităm capitală Maltei, Valletta într-un tur cu ghid care va dura 3 ore, urmând să ne îndreptăm pașii și spre Mdina, fosta capitală malteză. Despre La Valletta, se poate spune că este o adevărată perla a arhitecturii fortificațiilor, înconjurată din toate părțile de ziduri impunătoare. Ceea ce frapează la prima vedere, este faptul că în peisajul urban cu case vechi, biserici și palate, edificiile moderne lipsesc, iar circulația rutieră pe străduțele înguste este limitată la maxim. Valletta a fost construită de către cavalerii Ioaniți după marele asediu din 1595.

Vom vizită clădiri care au aparținut Ordinului Cavalerilor Ioaniți: Catedrala Sfântului Ioan, Palatul Marilor Maeștri și Grădinile Barracca. La finalul turului propunerea noastră este o excursie opțională în Mdina - vechea capitală medievală a Maltei, astăzi centrul nobilimii malteze, unde vom vizită muzeul Catedralei Sf. Paul, sfântul patron din Malta. Muzeul Catedralei include colecția de monede care acoperă fiecare administrație din Malta, manuscrise, picturi și gravuri de Albrecht Durer.

Ziua 3

După vizitarea faimoaselor atracții din Valletta și Mdina, va propunem excursia opțională spre un frumos oraș pescăresc din sudul Maltei, Marsaxlokk. Că destinație turistică, Marsaxlokk este popular pentru piață de peste în aer liber, oferind o selecție a celor mai fine restaurante de peste de pe insula, pentru plimbările pașnice din jurul coastei și portului, precum și pentru zonele sale de înot izolate și nedescoperite. O altă caracteristică importantă a acestui sat pescăresc ar fi bărcile de lemn, care crează un efect scenic deosebit, pictat în roșu strălucitor, verde, galben și albastru. Această barcă de pescuit se numește "luzzu" în malteză și reprezintă, în sine, o atracție pentru mulți turiști care vizitează această locație pe tot parcursul anului.

TARIFELE SUNT VALABILE LA MOMENTUL OFERTEI, SE POT MODIFICA PÂNĂ LA MOMENTUL REZERVĂRII FERME.

Perioadă recomandată: Primăvara!

(grupuri, familii, cupluri)
de la 495 EURO

de persoană / cameră dublă

Rezervă acum!