Republicii 10
0264-590-748

Build Portfolio with Beautiful & Stunning Showcase Layout!

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.

Friendtrips of a #lifetime

Uzbekistan

Comoara Drumului Mătăsii

Leagănul culturii din regiune de mai bine de două milenii, Uzbekistanul este mândrul cămin al unui arsenal fascinant de arhitectura și orașe antice, toate adânc infuzate cu istoria sângeroasă și extraordinară a Drumului Mătăsii. Numai din punct de vedere al atracțiilor, Uzbekistanul este cea mai complexă țară din Asia Centrală.

Samarkand, Bukhara și Khiva reușesc de fiecare dată să îi impresioneze pe vizitatori cu moscheile, medrasasurile și mausoleele lor fabuloase, în timp ce atracțiile sale mai excentrice, cum ar fi Marea Aral care dispare rapid, fortărețele Karakalpakstanului îndepărtat, capitala orașului sau Tashkent și oportunitățile ecoturistice ale Munții Nuratau înseamnă că pot fi satisfăcute chiar și cele mai diverse gusturi.

Detalii despre cazare:
Ramada Hotel 4* (3 nopți)
Platan 4* (3 nopți)
Omar Khayam 3+* (3 nopți)
Zarafshon Boutique 3+* (2 nopți)

Servicii incluse:

• Bilet de avion conform itinerariul de mai sus cu bagaj de cala si toate taxele incluse
• Ghid insotitor pe durata turului cu pick up/drop off la aeroport in functie de ora specificata de turisti pentru zborurile de sosire / plecare;
• Cazare la hoteluri in camere duble / twin cu mic dejun, check-in la hotel la ora 14:00, check-out la 12:00;
• 5 cine si 1 pranz
• Transport confortabil cu aer conditionat pe tot parcursul turului (cu "Hyundai Grand Starex" pentru un grup de 4 persoane);
• Excursii conform programului;
• Taxe de intrare la monumente si muzee, enumerate in program;
• Bilete de cale ferata (clasa economica) pentru trenul de mare viteza de la Khiva la Bukhara
• Bilete de cale ferata (clasa economica) pentru trenul de mare viteza de la Samarkand la Tashkent;
• Biletul de avion intern;
• O sticla de apa minerala pentru fiecare zi a turului;
• Asigurari storno medicale cu protectie COVID.

Servicii neincluse:

• Alte cheltuieli personale;
• Alte mese decat micul dejun
• Bacsis aprox 35 euro
• Test PCR

Itinerar:

Ziua 1

Sosire in Tashkent, intalnire la aeroport. Transfer la hotel si early check in. Micul dejun se servete la hotel Tur al obiectivelor din Tashkent: Piata Khast-Imam, Barak-Khan Madrasah, Mausoleumul Kafal-al-Shashi, Kukeldash Madrasah, cel mai vechi bazar din Tashkent - Chorsu
Dupa prânz viziătăm Piața Independentei, Applied Arts museum, Moscheea Minor White.

Ziua 2

Chimgan tract. Masivul muntelui Chimgan este justificat drept cel mai popular loc al altarului de pelerinaj pentru toți adepții odihnei active din munte. Este foarte ciudat, dar peisajele din diferite zone climatice au convergut și coexistă pașnic uimitor aici în jurul vârfului principal al acestui masiv unic - urcare cu telescaun deschis.
Transfer la Charvak reservoir - lac artificial inconjurat de munti, format de barajul Charvak. Pranzul se poate lua la baza barajului din peste proaspat prins (optional) Intoarcere la Tashkent, transfer la aeroport pentru zborul catre Urgench.

Ziua 3

Mic dejun la hotel, dimineata program liber. După amiază facem un tur de oras in Khiva (Ichan-Kala historical inner city): complexul Pakhlavan Mahmoud, fortareata Kunya-Ark, Islam Hajji Madrasah & Minaret, palatul Tash Khauli Alakuli Khan, moscheea Juma, Muhammadaminkhan Minaret & Madrasah. Servim cina traditionala cu preparate specifice bucatariei Khorezmian.

Ziua 4

Mic dejun la hotel, iar apoi timp liber - se recomanda vizitarea bazarului si a magazinelor de suveniruri locale.Transfer la gara pentru calatoria cu trenul la Bukhara.

Ziua 5

În prima parte a zilei, o să facem un tur de oraș în Bukhara: Ansamblul arhitectural Lyab-i Hauz, Kukeldash Madrasah, Nadir Divan-Begi Madrasah.Continuam turul cu o vizita la fabrica in care se fac broderii cu aur si un workshop Karakol. După prânz continuăm turul în Bukhara: Mausoleum din Samanids, Chashma Ayub Mausoleum, complexul Bolo-Khauz, cetatea Ark, complexul Po-i-Kalyan (Kalyan Minaret si celelalte), Ulugbek si Abdulazizkhan Madrasah.

Ziua 6

Vizitarea împrejurimilor din Bukhara: Sitorai Mohi Khosa – rezidenta de vara a ultimului Emir din Bukhara si complexul Bakhaut din Naqshbandi După masă participăm la un masterclass de "pilaf"- Un oshpaz profesionist (un bucătar specializat în pilaf) vă va dezvălui secrete culinare și vă va arăta cum să gătiți pilaful Bukhara. Degustarea pilafului Bukhara în casa națională.

Ziua 7

Transfer la Samarkand. Pe drum ne oprim la Gijduvan, unde vom vizita casa națională al artizanatului local, specializat în olărit. Cazare la hotel, odihnă. Plimbare de seară in jurul orasului.

Ziua 8

Cea mai mai impresionanta piata din Asia Centrala - Piata Registan (madrasah of Ulugbek, Sher-Dor madrasah, Tilya-Kori madrasah), mausoleul Gur-e Amir - necropola lui Timurids. Dupa pranz continuam turul de oras in Samarkand: moscheea Bibi-Khanym, ansamblul arhitectural Shah-i-Zinda, observatorul Ulugbek

Ziua 9

Transfer to Shakhrisabz - orasul natal a lui Timur Lenk, Tamerlan, - cuceritor mongol, întemeietorul unui imperiu cu capitala la Samarkand și al dinastiei timuride, care a durat până în 1507. Tur ghidat in jurul Shakhrisabz. Se viziteaza palatal Ak Saray, complexul Dorus Saodat, Dorut Tillavat Madrasah, moscheea Kok Gumbaz.

Ziua 10

Continuare tur de oras Samarkand: Stabilimentul si muzeul Afrosiab, Saint Daniel's’tomb, atelier de hartie de matase, atelier "Khujum" Master class de gatit manty (preparat national Uzbek) si degustare de manty la traditional House ‘At Zarifa’. Pranz inclus. Transfer la statia de tren pentru calatoria la Tashkend cu tren de mare viteză.

Ziua 11

Mic dejun la hotel. Transfer la aeroport, plecare catre Romania.

notă:

• Hotelurile mentionate pot fi inlocuite cu hoteluri de categorie similara, in functie de disponibilitate in momentul rezervarii
• Orarul de zbor poate suferi modificari pana la plecare

Rezervă acum!