Republicii 10
0264-590-748

Build Portfolio with Beautiful & Stunning Showcase Layout!

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.

Friendtrips of a #lifetime

Portugalia

05-16 august 2022

Clima să blândă cu 3000 de ore de soare pe an și 850 Km de plaje frumoase scăldate de Oceanul Atlantic, fac din Portugalia destinația perfectă pe tot parcursul anului. Cu aproximativ 10 milioane de locuitori, Portugalia are cele mai vechi granițe din Europa, cu peisaje diferite și foarte pitorești pe distanțe relativ scurte. Aici puteți găsi o gamă largă de activități de agrement și un patrimoniu cultural unic, cele două îmbinându-se într-o perfectă armonie. Cu o moștenire culinară superbă, unele dintre cele mai bune vinuri din lume și locuitorii săi ospitalieri fac din această parte a Europei un paradis. În Portugalia este cel mai vestic punct al Europei continentale în Cabo da Roca, precum și al Europei insulare prin arhipelagul Azore din Oceanul Atlantic.

Lisabona este capitala Portugaliei și este plasată pe coasta de vest a țării, la Oceanul Atlantic, unde râul Tejo (Tagus), se varsă în ocean. Inima orașului este „Baixa” sau "Orașul de Jos", zonă unde se află Castelul São Jorge și Catedrala Santa Maria Maior. Cel mai vechi cartier al orașului este Alfama, aproape de râul Tejo. Alte monumente importante: Mănăstirea Jerónimos, Turnul Belém, etc. „Manastirea Jerónimos” si „Turnul Belém” din Lisabona au fost înscrise în anul 1983 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Aici putem savura faimosul desert pastel de nata, produs de patiserie care se întâlnește la tot pasul, însă cele mai bune sunt în Belem, în apropiere de Mănăstirea Jerónimos.

Unul dintre produsele Portugaliei apreciate la nivel mondial este Vinul de Porto. Numele său vine de la faptul că stătea închis în pivnițele din orașul-soră al Porto-ului, Vila Nova de Gaia, cel de peste rau. Între secolul XVIII și secolul XIX orașul a devenit un centru industrial important crescând văzând cu ochii. Un pod de oțel de două etaje (Ludovic I) și un pod feroviar (Ponte de D. Maria Pia), au fost construite amândouă de arhitectul Gustave Eiffel, la fel cu gara (considerată a fi una dintre cele mai frumoase din Europa). Arhipelagul Insulelor Azore (Açores – în portugheză) este format dintr-un grup de 9 insule situate în Oceanul Atlantic, la o distanță de aproximativ 1500 km de coasta de vest a Europei continentale și la 3500 km de coasta americană. Legenda spune ca insulele reprezintă vârfurile cele mai înalte a ceea ce a fost odata Atlantida, astăzi parțial scufundată sub mare. Într-un clasament al insulelor cele mai bine conservate și păstrate în starea lor originală, National Geographic Traveller a încadrat insulele Azore pe locul 2 din 111, ca fiind “un ecosistem ‘într-o stare excelentă’ și având o ‘puternică și vibrantă’ cultură portugheză.” Pe Terceira, cea de-a doua insulă ca mărime a arhipelagului, se află orașul Angra do Heroismo, care a fost desemnat patrimoniu cultural al UNESCO.

Servicii incluse:

• Avion Cluj-Napoca-Porto-Ponta Delgada-Lisabona-Cluj-Napoca, cu escală în Istanbul (orarul de zbor poate suferi modificări);
• Bagaj cală 23 kg/persoană;
• Transferuri private de la/către aeroport;
• Excursie Sete Cidades, plantația de ananas si Lacul Fogo în Azore cu ghid vorbitor de limbă engleză;
• Acces în parcul Terra Nostra cu prânz inclus;
• Tur pietonal de oraș în Ponta Delgada;
• Excursie pe Douro Valley cu prânz inclus;
• Ghid vorbitor de limbă engleză;
• Însoțitor din partea agenției;
• Taxele de oraș.

Servicii neincluse:

• Excursiile opționale recomandate în program, altele decât cele de la servicii incluse;
• Asigurările storno medicale – aproximativ 150 lei/persoană;
• Transport în comun în Porto sau Lisbona (de ex. spre Povoa de Varzim, Sintra sau Estoril);
• Cheltuieli de natură personală sau bacșis.

Itinerar:

Ziua 1

Întâlnire cu însoțitorul de grup pe aeroportul din Cluj-Napoca la ora 07:00 AM pentru îmbarcarea pe zborul Turkish Airlines cu plecare la 09:15. Sosire în Porto la ora 15:10, transfer privat și in checkin la hotel. După amiază, timp liber.

Ziua 2

După micul dejun la hotel ne întâlnim cu ghidul (vorbitor de limbă engleză) la hotel pentru a merge într-o frumoasă excursie pe Valea Douro. Dealurile din Alto Douro sunt tapetate cu podgorii. Suntem curioși să aflăm povestea ținutului. Gazdele ne primesc ca pe niște rude. Sprijinim bărbia și ascultăm povești cu prințese maure, cavaleri, vrăjitoare. În sfârsit, avem în față vinul de Porto, roșiatic, rubiniu. Este vin portughez, creat de negustori englezi în secolul XVII. Pentru a rezista transportului vinul a primit ca și conservant brandy. O întreagă industrie, o întreagă poveste, o întreagă desfățare de enoteca. Vom servi prânzul la una dintre podgorii, într-un puternic spirit rural portughez. După prânz, putem savura valea și de pe apă, într-o croazieră de o oră într-o barcă Rabelo , printre cele mai frumoase zone din Valea Douro. Seara ne întoarcem la hotel.

Ziua 3

Această zi începe cu program liber având în vedere că spre sfârșitul zilei avem zborul catre Ponta Delgada, Azore. Înainte de a ne îndrepta spre urmele exploratorilor portughezi înspre puțin vizitatul arhipelag Azore, vă mai rămân câteva ore de explorat, experimentat și degustat orașul Porto. Vă putem recomanda fructele de mare și să încercați ce vă atrage din marea varietate de sandwich-uri pe care portughezii le adoră, servite în cervejarias (pub local).

Ziua 4

După micul dejun, în jurul orei 09:00, ghidul nostru vorbitor de limbă engleză ne întâmpină la hotel pentru a petrece o zi întreagă împreună. Vom merge spre Sete Cidades, plantația de ananas și Lacul Fogo. Azi avem prânzul inclus.

Ziua 5

Prima parte a zilei este liberă pentru a exploata insula pe cont propriu; cei mai îndrazneți pot închiria o mașină și să facă un tur de insulă. De-a lungul drumurilor este plin de hortensii, ai impresia ca pășești pe un tărâm magic. Celor care doresc să opteze pentru o excursie le propunem activitatea urnătoare: observarea balenelor și a delfinilor (excursie opțională).

Observații: Această activitate depinde 100% de condițiile meteorologice. Acesta poate fi anulată sau amanată în cazul în care condițiile nu sunt favorabile; Această activitate are loc cu animalele în habitatul lor natural, prin urmare, posibilitatea de a observa este total dependentă de comportamentul lor; Durata activității poate varia în funcție de condițiile mării și de observarea animalelor; Excursia are loc pe o barcă gonflabilă sau un catamaran (în funcție de nr. de persoane înscrise); barca gonflabilă nu este recomandată copiilor cu vârsta sub 6 ani, femeilor gravide, persoanelor cu probleme de spate sau articulații. Catamaranul este împărțit cu alți turiști (nu este exclusiv pentru acest grup); Vă recomandăm să aveți îmbrăcăminte și încălțăminte impermeabilă și confortabilă, protecție de soare (cremă, pălărie, ochelari).

În a doua jumătate a zilei vom avea un Tur pietonal de oraș în Ponta Delgada. Arhitectura distinctivă a albului și a bazaltului negru conferă orașului un ten monocrom, dar acesta este un oraș plin de caracter colorat. Ne vom plimba de-a lungul străzilor pietruite ale centrului istoric, trecând prin unele dintre cele mai interesante clădiri și situri. După o vizită la piața locală continuăm în zona "Matriz", fiind situată biserica Mamei São Sebastião, precum și Monumentul Portas da Cidade (City Gates) și clădirea primăriei. Mergem spre Piața São Francisco, unde este amplasat Conventul Esperança. Capela este asociată cu cultul lui Hristos al miracolelor, patronul celor mai mari festivități religioase din arhipelag. Un alt loc de interes din apropiere este Forte de São Brás, comandat în secolul al XVI-lea pentru a apăra orașul împotriva atacurilor piraților. Turul include, de asemenea, o vizită la nucleul de artă sacrală al Muzeului Carlos Machado, instalat într-o biserică a fostului Colegiu iezuit.

Ziua 6

În această zi am inclus în program o excursie la Furnas - cu o oprire în parcul Terra Nostra. Drumul spre partea de sud a insulei este foarte pitoresc. Vom trece prin Vila Franca do Campo, prima capitală a insulei și cea mai importantă așezare din Azore până în 1522, când a fost distrusă de un cutremur violent. Mai târziu, continuăm până în zona lacului unde localnicii gătesc faimosul Cozido das Caldeiras, o tocană cu carne mixtă și legume gătite cu căldură vulcanică. Această delicatesă va fi prânzul nostru! După prânz, ne oprim la izvoarele termale pentru a gusta apele minerale. Vom fotografia Lacul Furnas din punctul Pico do Ferro și vom traversa apoi insula spre partea de nord unde sunt situate plantațiile de ceai, singurele în Europa cu scopuri industriale.

Ziua 7

Este ziua dvs liberă de explorat în lung și în lat sau pur și simplu de admirat peisajul sub umbrela unei terase.

Ziua 8

În ultima zi din Azore avem timp liber, în care putem înota în ocean, în piscinele amenajate în jurul portului sau pur și simplu să facem ultimele cumpărături. Recomandăm să luăm cina în stil tradițional la o terasă portugheză, în centrul orașului Ponta Delgada.

Ziua 9

Excursia de azi ne poartă către Nordeste, o regiune foarte frumoasă și cu pereți abrupti, uneori verticali, cu vegetație nativă și exotică și munți acoperiți de pădure. Drumul de-a lungul coastei de est este spectaculos. Vizitarea parcului Ribeira dos Caldeirões – se remarcă printr-o serie de mori de apă vechi, unele deja restaurate, iar zona liniștită din jur a fost reabilitată. După vizită, servim prânzul într-un restaurant local. Ne oprim la punctul de vedere Ponta da Madrugada și apoi la satul Povoação. Ne întoarcem la hotel prin partea de sud a insulei. Spre seară ne întoarcem la hotel, iar seara avem timp liber.

Ziua 10

Ne rămâne liberă prima parte a zilei pentru ultimii ananași, ultima scăldare a picioarelor în ocean și trăirea intensă a ultimelor clipe petrecute în Azore. După-masă ne îndreptăm către continent, spre Lisabona. După sosire, check-in la hotel

Ziua 11

Este ziua noastră de explorat Lisabona pe cont propriu. Îndreptați-vă către Mercado pentru o varietate largă de mâncăruri dulci și sărate, cel mai bun loc de a fi în contact cu localnicii. Plimbându-vă pe faleză, ajungeți până la turnul Belem, inclus in patrimonial Unesco alături de mănăstirea Jeronimos. Pentru a avea mai mult elan, vă sfătuim să luați la mână un pastel de nata. Seara am zice că e neapărat sa cinați într-un restaurant care are concert de muzică fado.

Ziua 12

În această ultimă zi luăm devreme micul dejun, facem check-out și ne îndreptăm către aeroport pentru zborul de întoarcere prin Istanbul, la ora 11:20. Sosire la Cluj la ora 20:45.

notă:

• Excursia optională pentru observarea balenelor și a delfinilor (ziua 6) –80 EURO/PERSOANĂ
Tarifele sunt valabile pentru un grup minim de 15 adulți;
• Hotelul menționat în ofertă poate fi înlocuit cu hotel de categorie similară, în funcție de disponibilitatea la momentul rezervării;
• Orarul zborurilor poate suferi modificări;
• Pentru călătoria în Portugalia în scop turistic cetățenii români au nevoie de pașapoarte sau cărți de identitate în curs de valabilitate;
• Din punct de vedere al Covid, în acest moment se poate călători în Portugalia cu vaccin (nu mai vechi de 270 zile), test PCR sau antigen sau dovada trecerii prin boala (nu mai veche de 180 zile); informațiile complete pot fi verificate aici:
https://www.mae.ro/travel-conditions/3736
• Agenția nu este răspunzatoare pentru eventualul refuz al autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să parasească teritoriul propriu;
• Distribuția camerelor se face de către recepția hotelului;
• Utilizarea de către turiști a anumitor facilități din hotel poate să implice taxe suplimentare pentru aceștia, iar pentru evitarea situațiilor nedorite legate de costuri suplimentare turistul poate solicita recepționerului informații exacte asupra lor. În momentul efectuării cazării hotelul poate bloca pe cartea de credit a clientului o sumă de bani drept garanție, rambursabilă la sfârșitul sejurului;
• Clasificarea hotelurilor este în conformitate cu standardele existente în Portugalia.

Preț:

2150 euro/adult

Loc adult in camera dubla

Rezervă acum!