Clinicilor 39, Cluj-Napoca
0264-590-748

Build Portfolio with Beautiful & Stunning Showcase Layout!

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.

Friendtrips of a #lifetime

Descoperă Frumusețea Țării Iordanului: De la Marea Moartă la Petra

9-17 Martie 2023

Iordania este una dintre țările cele mai fascinante din Orientul Apropiat, oferind o experiență unică de călătorie prin istorie și natură. De la ruinele antice ale orașelor Petra și Jerash, la oazele moderne din Aqaba și Amman, Iordania oferă o varietate de opțiuni pentru explorare și descoperire. Peisajele spectaculoase din Wadi Rum și Parcul Național Dana sau o baie în faimoasa Mare Moartă vor lăsa cu siguranță o amprentă asupra sufletului tău și te vor inspira să descoperi mai multe despre această țară plină de istorie și cultură.

Servicii incluse:

•Bilet de avion București-Amman-București, cu compania Ryan Air
•1 bagaj de cală max. 20 kg
•Locuri standard în aeronavă
•7 nopți de cazare cu mic dejun, hoteluri de 4*- 5*, conform programului
•Demipensiune pentru cazare la Marea Moartă
•Transport autocar pe durata programului
•Transfer aeroport-hotel-aeroport
•Viză colectivă
•Ghid vorbitor de limba engleză sau română (după disponibilitate)
•Taxele de intrare la obiectivele din program, safari in deșert
•Taxa de viză

Servicii neincluse:

•Bacșisul aprox 30 euro /persoană
•Biletele de avion Cluj-București- Cluj
•Alte obiective decât cele menționate

Itinerar:

Ziua 1
10 martie

AMMAN

După sosirea si cazarea la hotel, vom avea parte de un tur al orașului Amman, capitala Regatului Hașemit al lordanului. Acesta are o vechime de peste 3.200 de ani, fiind denumită de-a lungul timpului Rabath-Amon, Philadelphia (după cucerirea macedoneană din secolul al III-Iea î.e.n), pentru ca mai târziu arabii să-i schimbe numele în Amman. Numele său însemnând „liniște și pace”, Amman are acum o populație de peste 4 milioane de locuitori și o dezvoltare asemănătoare cu marile centre din zona Golfului Persic.

Obiectivul principal al orașului, Citadela, cuprinde mai multe elemente, precum Templul lui Hercule, Palatul Umayyad și Biserica Bizantină. La poalele cetății se află Teatrul Roman, cu o capacitate de peste 6.000 de locuri, folosit și în ziua de astăzi pentru evenimente culturale. Un alt teatru, restaurat, este teatrul Odeon, unde au loc numeroase concerte. În itinerariul nostru putem vizita din Amman și unul dintre muzeele notabile – Muzeul Arheologic sau Muzeul Iordaniei. Atmosfera cosmopolită a capitalei se poate simți cel mai bine în zona Jabal Amman, unde pe fundalul multicolor al Rainbow Street putem găsi librării, restaurante și cafenele. Străzile pline de viață și piețele multicolore ne vor încânta simțurile în incursiunea noastră în tarabele cu mâncare produsă local sau la unul dintre cursurile de gătit la care putem participa. Amman ne va încânta prin melanjul unic dintre vechi și nou, care ne va deschide drumul pentru a descoperi comorile Iordanei.

Cazare în Amman.

Ziua 2
11 martie

AMMAN – MADABA – MUNTELE NEBO – MAREA MOARTĂ

Părăsim în această dimineață Amman-ul și ne îndreptăm spre sud, spre Marea Moartă. Prima descoperire pe care o facem pe drum este Madaba, orașul mozaicurilor, situat la 30 km sud de Amman. Orașul cu o populație de 85.000 de locuitori este cunoscut în toată lumea pentru tradiția meșteșugarilor de aici de a crea cele mai complexe mozaicuri. Vedeta orașului este mozaicul din secolul al Ⅵ-lea, care redă în milioane de bucăți harta Orientului Mijlociu la acea dată. În anul 2010 a fost descoperit aici un templu datând din epoca fierului, vechi de aproape 3.000 de ani. Pe lângă celebrul mozaic, impresionantă în Madaba este și pacea în care aproape un sfert din populația creștină a orașului conviețuiește de secole alături de majoritatea musulmană.

Ne continuăm drumul spre sud și ajungem la Muntele Nebo. „40 de ani a rătăcit Moise împreună cu poporul israelit prin deșert până când a ajuns pe Muntele Nebo, acolo unde Dumnezeu i-a arătat Țara Promisă” – aceasta este descrierea din Biblie a unuia dintre cele mai sacre locuri din lume. Astăzi se poate ajunge ușor până în vârful muntelui, cu mașina, de unde putem admira Marea Moartă, Râul Iordan sau chiar Ierusalimul. Ne îndreptăm spre Marea Moartă, un loc uimitor aflat la 423 m sub nivelul mării, fiind cel mai jos punct de uscat de pe Terra

Cazare la Marea Moartă.

Ziua 3
12 martie

MAREA MOARTĂ – DEȘERTUL WADI RUM -PETRA

După micul dejun pornim către Wadi Rum: „este vast, sonor și dumnezeiesc” – așa caracteriza „Lawrence al Arabiei” acest loc de poveste, devenit platou de filmare pentru pelicula care-I are ca personaj principal. Ofițerul britanic este asociat cu deșerul lordaniei, deoarece I-a traversat în timpul revoltei arabe din 1917-1918. Aflat la câteva sute de kilometri de capitala Amman, Wadi Rum este considerat a fi teritoriul beduinilor din tribul Zalabia, turismul fiind principala sursă de venit a acestora.
Safari în deșert pentru o oră și jumătate.
Zona este una dintre cele mai importante atracții ale Iordaniei, oferind turiștilor posibilitatea de a experimenta un safari, camparea sub stele, alpinismul, călătoriile pe cămilă sau cățărările pe stânci abrupte.

După ce admirăm apusul, ne îndreptăm spre Petra. Cazare în Petra.

Ziua 4
13 martie

PETRA

După micul dejun vizităm Petra, cel mai impresionant sit arheologic și unul dintre cele mai prețioase situri UNESCO. Turul nostru de o zi la Petra începe călare pâna la defileul cunoscut sub numele de Siq, pe care îl vom parcurge pe jos. Roca roșiatică și înălțimile amețitoare ale canionului ne dezvăluie în modul cel mai impresionant binecunoscuta Al Khazneh, Trezoreria. Petra antică era o cetate importantă pe rutele comerciale din Orient, situată într-un canion. Nabateenii au construit aici o fortareață aproape de necucerit, motiv pentru care aceasta a dăinuit timp de secole. Romanii au reușit, însă, să o cucerească în anul 106, folosind o metodă letală în deșert – tăind aprovizionarea cu apă a orașului.

Cetatea a fost părăsită în secolul al VII-lea, după o serie de cutremure devastatoare, și a rămas necunoscută până în anul 1812, când elvețianul Ludwig Burckhardt a redescoperit-o. Petra face parte din patrimoniul UNESCO din anul 1985, iar în anul 2007 a fost selectată să facă parte din noile Minuni ale Lumii. La intrarea în orașul Petra se află și acum „Izvorul lui Moise”. Conform povestirilor biblice, aici a dat, acum mai bine de 3.200 de ani, Moise a dat cu toiagul în piatră și a țâșnit, astfel, un izvor pentru a potoli setea poporului israelit, care tocmai fugise din captivitatea egipteană.

Orașul este jumătate săpat în pereții canionului, jumătate construit din piatră, îmbinând elemente arhitectonice nabateene, elene, romane și bizantine. Temple, morminte, canale, tuneluri, cisterne, biserici, clădiri publice, baraje și altare stau neclintite în fortăreața muntoasă.

Denumirea de „Orașul trandafiriu” dată Petrei devine evidentă dacă observăm culoarea dominantă a gresiei canionului. În lumina soarelui din deșert, dimineața, la prânz sau la apus, rozul, roșul, portocaliu și bejul devin dominante.

Cazare în Petra.

Ziua 5
14 martie

PETRA – AMMAN

După micul dejun pornim apoi către Amman, unde ne cazăm. În drumul nostru vom vizita cetatea Kerak. Al-Karak, cunoscut în Regatul Ierusalimului ca Kerak, este un oraș în Iordania cunoscut pentru castelul cruciat, Castelul Kerak. Castelul este unul dintre cele mai mari trei castele din regiune, celelalte două fiind în Siria.

Ziua 6
15 martie

JERASH și AJLUN-IRBID

După ce luăm micul dejun, vom avea posibilitatea opțională de a vizita Jerash și Ajlun. Magnificul castel cruciat din Ajlun este cunoscut și ca Qalat Rabadh, aflându-se la 45 de minute de minute de Amman. Castelul este situat pe vârful Muntelui ‘Auf și oferă vizitatorilor priveliști uimitoare asupra Văii Iordanului și a deșertului din jur. La 50 km nord de Amman găsim Jerash, un oraș care apare în relatările biblice și istorice de mii de ani. Nu asta îl face însă special, ci faptul că este unul dintre cele mai bine păstrate orașe romane din lume, alături de Pompeii și Herculaneum.

Trecând prin Arcul lui Adrian, ni se înfățișează în fața ochilor un oraș rupt din filmele cu împărați romani, cu un amfiteatru care așteaptă parcă să se umple de spectatori, cu străzi pietruite și coloane, temple, teatre, piațete spațioase, băi publice, numeroase fântâni și, bineînțeles, ziduri vechi, întrerupte de numeroase turnuri și porți.

După-amiază, sosire la IRBID și cazare tot acolo.

Ziua 7
16 martie

IRBID – UM QAIS – AMMAN

Gadara antică este situată pe un platou înalt, în mijlocul peisajului impresionant din nord-vestul Iordaniei, de unde Marea Galileii este vizibilă de la 12 km distanță. Datorită poziției sale strategice, ca escală pe principala rută comercială de la Bostra la porturile mediteraneene, orașul Gadara a cunoscut o prosperitate deosebită ca parte a Provinciei romane din Arabia. Perioada sa de glorie a durat din secolul al Ⅱ-lea până în secolul al Ⅳ-lea, dar și mai târziu, în perioada bizantină. Gadara a fost un loc important de pelerinaj creștin, care are legătură cu menționarea sa în Noul Testament, ca loc în care Iisus a scos demonii

Cazare în Amman

Ziua 8
17 martie

AMMAN – PLECAREA CĂTRE CASĂ CONFORM ORARULUI DE ZBOR

SOLD OUT

Ne vedem în următoarea aventură!