Republicii 10
0264-590-748

Build Portfolio with Beautiful & Stunning Showcase Layout!

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.

Celebration Weekend

Cappadocia

Mister al naturii!

Situată pe un platou la nord de munții Taurus, în podișul Anatoliei din centrul Turciei, Cappadocia este un tărâm unde totul pare încremenit, de parcă timpul s-a oprit în loc. Vântul și apa au dat naștere unor forme al căror mister rămâne încă nedescoperit. Turnuri, conuri, vai și peșteri adăpostesc biserici și tuneluri din epoca bizantină săpate în roca iar peisajul selenar este impresionant. Urme ale civilizațiilor care au trăit aici timp de mii de ani sunt vizibile azi.

Detalii despre cazare:

Servicii incluse:

• Transport cu avionul pe ruta Cluj-Napoca – Nevsehir – Cluj-Napoca cu escala la Istanbul atat la dus cat si la retur;
• Bagaj de cala 25 kg & bagaj de mana 8 kg;
• Taxele de aeroport;
• Transferurile aeroport – hotel – aeroport;
• 3 nopti de cazare cu mic dejun in Göreme – hotel Goreme House sau similar;
• Excursie de 1 zi in Cappadocia si imprejurimi (ziua 3), pranz light inclus;
• Insotitor de grup român.

Servicii neincluse:

• Zborul cu balonul: aproximativ130 euro/persoana (costul se poate modifica pana in momentul rezervarii);
• Excursie Horse Riding at sunset: 30 euro/1h sau 50 euro/2h;
• Asigurari storno sau medicale.

Itinerar:

Ziua 1

Întâlnirea pe aeroportul din Cluj-Napoca cu însoțitorul de grup are loc la ora 07:20 în interiorul terminalului plecări urmând că la ora 09:40 să pornim către Nevsehir cu o escală în Istanbul. Limita bagaj de cala/persoană : 25 kg Limita bagaj de mănă: 8 kg Sosirea pe aeroportul din Nevsehir are loc la ora 14:15, de aici suntem transferați către hotelul din Göreme (circa 40 km). După-amiaza liberă și cazare la hotel în Göreme.

Ziua 2

Ziua a doua debutează pentru cei care au optat pentru zborul cu balonul, cu o trezire dis de dimineața. Micul dejun îl vom lua la pachet, preluarea de la hotel facandu-se foarte devreme de la hotel (în jurul orei 04:00-05:00). Efortul de a ne trezi așa devreme compensează prin răsăritul idilic văzut de la înălțime. Celor care nu rezerva zborul cu balonul le propunem să opteze pentru o plimbare relaxanta prin Muzeul în aer liber Goreme. În a doua parte a zilei, putem opta pentru un tur Horse Riding at Sunset. Cappadocia se traduce prin Regiunea Cailor frumoși, astfel încât un tur calare al văilor este recomandat.

Ziua 3

Ziua a treia este dedicate explorării regiunii Cappadocia alaturi de un ghid local. Muzeul în aer liber Goreme, cea mai faimoasa atracție din Cappadocia, reprezintă un complex medieval de biserici în peșteri pictate de călugării ortodocși. Exista peste 10 biserici de peștera în Muzeul în aer liber Göreme. Fiecare are un nume turcesc modern, dat de către satele din apropiere. Cavusin Village, are locuințele tăiate în roca și case de piatra; vechiul oraș avea mai multe schituri. Cele doua cele mai importante biserici din Cavusin sunt Marea Bazilica dedicata Sfanțului Ioan Botezatorul (aflata pe stanca deasupra satului) și Biserica Cavusin sau "Casa marelui porumbel" care comemorează o vizita a faimosului împărat Cappadocian Nichifor Phocas. Fațadele frumos și elegant sculptate ale casei vechiului Cavusin ne oferta dovezi despre cât de impresionant a fost odată satul.

Avanos, al cărui nume în vremuri străvechi era Venessa, are vedere la cel mai lung rău al Turciei, Kızılırmak (Răul Roșu), care separa și Avanos de restul Capadociei. Cea mai renumita caracteristica istorica a lui Avanos, care este încă relevanta și foarte vizibila astăzi, este producția să de ceramica. Este o destinație populara datorita orașului vechi, cu străzi pietruite, și vederi superbe asupra răului. Pasabag - pot fi văzuți aici stâlpi de pământ remarcabili, în mijlocul unei podgorii, de unde și numele locului care înseamnă: podgoria Pashei. Acest site este, de asemenea, numit Monks Valley. Numele a fost derivat din niste conuri sculptate în pietre de tuf.

Devrent Valley, cunoscuta și sub denumirea de Valea Imaginara sau Valea Roz, nu are biserici de peștera precum celelalte vai din Cappadocia. Peisajul lunar însă face din aceasta vale una faimoasa. Micile coșuri de zâna din vale formează un peisaj lunar prin aspectul lor ciudat. Valea are multe stănci în forma de animale. Urgup, Situat în regiunea istorica Cappadocia. Ürgüp este renumit pentru vinurile sale și pentru Chimneys Fairy. Spre seara, cazare la hotel în Göreme.

Ziua 4

După micul dejun mai avem timp pentru ultimele cumpărături de suveniruri, urmând să fim transferați de la hotel către aeroportul din Nevsehir. Întâlnirea se face în recepția hotelului. Zborul companiei aeriene Turkish Airlines vă pleca și după o escala și schimb de avion în Istanbul vom ajunge la Cluj-Napoca la ora 20:30.

notă:

• Veșnica dilemă când plecăm într-o călătorie indiferent de durata acesteia este îmbrăcămintea. Noi iți recomandam să apelezi la haine lejere și vaporoase. Temperaturile pe timpul zilei vor fi foarte ridicate.
• Zborul cu balonul vă fi la 4 dimineața, un moment destul de răcoros al zilei așadar o geaca de toamna ar fi un must. Nu uitați ochelarii de soare, pălăriile și papucii comozi;
• Nu uita să-ți verifici pașaportul! Trebuie să fie valabil minim 6 luni de la data returului din Turcia;
• Turcia nu este membra a Uniunii Europene, serviciul de roaming poate face mari suprize în materie de costuri;
• Nu uitați de aparatul de fotografiat! Trebuie imortalizat fiecare moment;
• Biletele de avion și voucherele de cazare vor fi la însoțitorul de grup.

Rezervă acum!