Republicii 10
0264-590-748

Build Portfolio with Beautiful & Stunning Showcase Layout!

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.

Celebration Weekend Europa

Capitala Gastronomiei

Lyon

Lyon, al treilea oraș că mărime din Franța, este destinația perfectă pentru un city break sau un weekend prelungit. Lyon are multe de oferit: un oraș vechi care a fost declarat patrimoniu mondial de către UNESCO, atracții istorice și arhitecturale fantastice, muzee excelente și o viață culturală foarte dinamică. Lyon, capitală gastronomică a Franței, este cunoscută pentru restaurantele sale cu stele Michelin de prima clasa și bistrourile sale tradiționale, care oferă mâncăruri de înalta calitate la prețuri rezonabile. Situat între podgoriile Din Beaujolais și Burgundia din nord și Cotes du Rhone în sud, Lyon este, de asemenea, locul perfect pentru a gustă cele mai bune vinuri locale.

Detalii despre cazare:

Hotelul Roosevelt are o istorie de 50 de ani însă ține pasul cu vremurile și este puternic acorat în prezent, ținând cont de cerințele actuale. Astfel hotelul, situat central, a fost renovat astfel că facilitățile au fost reproiectate astfel încât să își păstreze și identitatea vizuală. Lyon fiind un oraș “gastronomic”, este evident că hotelul dispune de un restaurant unde puteți lua cină. Puteți alege însă între tradiționalele Bouchons Lyonnais sau restaurantele unor chefi cum ar fi Pierre Orsi sau Christophe Roure.

Servicii incluse:

• bilet avion cu compania Wizzair
• bagaj de mana mic (40x30x20cm, maxim 10 kg)
• 4 nopti de cazare cu mic dejun
• transfer privat aeroport –hotel-aeroport
• tur culinar ghidat in prima zi (in limba engleza)

Servicii neincluse:

• asigurare medicala si storno
• cheltuieli personale
• intrari la obiective

Itinerar:

Ziua 1

Odată ajunși în aeroportul din Lyon veți fi așteptați de trasferul privat care va va duce la hotel. După check în luați-va un răgaz de câteva ore deoarece la orele amiezei v-am pregătit un tur culinar în forță. La orele 15:00 va veți intalini cu ghidul local care va va iniția în bucătăria tradițională . Locul de întâlnire : 2 Rue de la Martinière. Veți avea oportunitatea să întâlniți artizani locali și să degustați preparate locale. În acest tur pietonal veți degusta mai mult de 10 specialități în patru locații diferite, în timp ce va plimbați printre picturile murale și aleile din Terreaux, cel mai vibrant cartier din Lyon. În meniu: vin, bere, brânză, mezeluri, brioșă, ciocolată și vizită la un restaurant autentic „bouchon Lyonnais”. Printre mancarurie tradiționale din Lyon recomandăm: andouillette-mezeluri făcute cu tripes tocat, de obicei servit cu un sos de muștar), cervelle de Canut (branză proaspată cu usturoi şi ierburi), rognons de veau à la moutarde (rinichi de vițel în sos de muştar), saucisson chaud - un fel de cârnat, fierbinte, fiert de obicei în vin.

Ziua 2

După prima zi de „antrenament“ va sugerăm o vizită la „ Les Halles Paul Bocuse“, o piață alimentară sub a cărei cupola se află peste 50 dintre cei mai buni bucătari, măcelari, cofetari, etc. Halele poartă numelui celui mai renumit bucătar din Franța, care a fost supranumit “părintele” gastronomiei moderne- Paul Bocuse. Restaurantul lui de 3* Michelin este situat în acest “templu al gastronomiei”. Este nevoie de rezervări pentru restaurante. Paul Bocuse a fost o legendă decenii la rândul și este considerat ambasadorul bucătăriei franceze moderne, Nouvelle Cuisine. A câștigat titul de “The King Maker”, deoarece toți studenții instruiți de el au devenit bucătari de top, de-a lungul timpului. Americanii l-au numit “Bucătarul secolului”. După o vizită la această “Mecca” pentru papilele gustative trebuie să descoperi “traboule-le”, pasaje antice folosite de negustorii de mătase. Fiecare traboule este diferit având o culoare pastel unică, o anumită scară curbată sau în spirală, tavane boltite sau arcade renascentiste. Unii au numărat până la 400 de traboule în Lyon, dar puțin peste 40 sunt deschise publicului, fiecare este marcat clar cu un sigiliu de identificare mic.

Ziua 3

Nu puteți rata La Place Bellecour, punctul 0 din Lyon , una dintre cele mai mari piețe din Europa și a 3-a că mărime din Franța. Urmează o experiență inedită și anume o plimbare cu funicularul care va va duce în zona Fourviere. Vizitați Basilica Notre Dame de Fourviere și Catedrala Saint Jean Le Baptiste. Apoi va îndreptăți spre Amfiteatrul Român, un amfiteatru foarte bine conservat. Amfiteatrul a fost construit în jurului anului 15 i. Hr. iar în secolul 2 d. Hr. construcția a fost fost mărită, ajungând la un diamentru de 108m. Amfiteatrul putea adăposti 10.000 de persoane. Astăzi este unul dintre cele mai vizitate situri arheologice. Aici se organizează și un festival- “Nuits de Fourvière”

Ziua 4

Ultima zi am rezervat-o pentru o plimbare sau chiar un picnic în parcul Teț d’Or. Parcul este cel mai mare parc urban din Franța și este locul ideal pentru a-ți petrece timpul liber. În interiorul parcului există o grădina botanică, o grădina zoologică, o cale ferată în miniatură, poți face plimbări cu barcă pe lac și chiar te poți plimbă cu poneii. Parcul a fost creat în anul 1857 în același an cu renumitul Central Park din New York, iar denumirea vine de la legendă, care spune că undeva în interiorul parcului se află o comoară cu “capul lui Isus”.

Ziua 5

Dis-de-dimineață va aspteapta transferul pentru zborul spre casă.

TARIFELE SUNT VALABILE LA MOMENTUL OFERTEI, SE POT MODIFICA PÂNĂ LA MOMENTUL REZERVĂRII FERME.

Perioadă recomandată: Toamna!

(grupuri, familii, cupluri)
de la 570 EURO

de persoană / cameră dublă

Rezervă acum!