Clinicilor 39, Cluj-Napoca
0264-590-748

Build Portfolio with Beautiful & Stunning Showcase Layout!

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.

Celebration Weekend Europa

Aromele din nordul Portugaliei

Portugalia
12 - 15 octombrie 2024

Se spune că gusturile nu se discută. Locuitorii din nordul Portugaliei vă demonstrează contrariul. Aici se discută despre mâncare, despre vinuri, despre culori și despre muzică. Pentru că suntem siguri că ați auzit de Porto, nu doar într-o sticlă, vă recomandăm un periplu prin acest oraș boem din nordul Portugaliei.
Portugalia este un adevărat paradis în orice anotimp. Gastronomia și vinurile sunt de departe unul dintre punctele forte ale zonei de nord, preparatele delicioase și vinurile spectaculoase atragând turiști din toată lumea.

Detalii despre cazare:
Hotel Miragaia House 3*

Adresa: Rua de Miragaia, 118, União de Freguesias do Centro, 4050-385 Porto

Miragaia House este situat într-o clădire veche complet renovată, în apropierea râului Duoro și la 11 km de aeroportul Porto. Ca obiective principale, distanța este de 400 m de Muzeul Național Soares dos Reis și la 500 m de Grădinile Palatului Cristal.
Este un hotel boutique mic, cu numai 6 camere. Camerele sunt dotate cu televizor cu ecran plat, ibric pentru ceai și cafea, precum și WiFi. Acestea sunt decorate cu elemente culturale braziliene și portugheze.

Servicii incluse:

• Transport cu avionul pe ruta Cluj-Napoca – Porto – Cluj-Napoca, cu escală la Munchen atât la dus, cât și la întoarcere
• Bagaj de cală de 23 kg și bagaj de mână de 8 kg
• Taxele de aeroport
• Transfer privat aeroport – hotel – aeroport
• 3 nopți de cazare cu mic dejun
• Excursia din ziua a doua, cu prânz și degustare de vin; ghid în limba engleză

Servicii neincluse:

• Alte mese și cheltuieli personale
• Locuri preferențiale în avion
• Asigurarea medicală și storno
• Taxă de oraș
• Acces la alte obiective turistice sau excursii opționale decât cele menționate

Itinerar:

Ziua 1
Cluj-Porto

La sosirea pe aeroportul din Porto, vă așteaptă transferul spre hotelul din centrul orașului. Transferul durează aproximativ jumătate de oră. Ajungeți la hotel, faceți check-in-ul și apoi începe relaxarea. Pe lângă multe atracții culturale, plaja și vizitatul cartierelor vechi, te sfătuim să te așezi la o terasă unde o să ai parte de o priveliște deosebită. Prânzul va merge perfect cu un desert alături de un vin de Porto, cu arome migdalate, ușor dulcege. Cel mai bun "mariaj" al vinului de Porto este cu ciocolată amară, cu brânză de Roquefort sau Camembert, cu nuci sau biscuiți și cu tort de ciocolată.
Acum că ați adunat energie, puteți începe plimbarea pe străduțele orașului. Alegeți să vă pierdeți prin ele, nu neapărat să urmăriți un traseu anume. O să dați nas în nas, fără să vă dați seama, cu toate obiectivele pe care le aveți de punctat conform ghidului cumpărat:
- Gara São Bento, ridicată în 1900 și înlocuind ceea ce înainte era mănăstirea călugărițelor benedicte Ave Maria. Este faimoasă datorită panourilor de țiglă albastră – azulejo.
- Catedrala Se – cu a sa arhitectură romanică.
- Palácio da Bolsa - vechea bursă.
- Bolhão, o piață istorică unde găsești orice, de la fructe mediteraneene proaspete, la aranjamente florale, pește proaspăt prins și decorațiuni interioare.
- La Biserica Dos Clerigos, cu al ei turn cu clopot, poți cumpăra un bilet și pentru muzeu, și pentru urcat în vârful turnului. Așteaptă câteva minute să-ți tragi sufletul și abia apoi admiră frumoasele peisaje de peste acoperișurile pline de culori din Porto.
Încheiați ziua cu o cină delicioasă și o plimbare pe podul Dom Luis, între Porto și Vila Nova da Gaia. Ponte Luís în portugheză, lung de 385 de metri, a fost inaugurat în 1886, fiind la vremea lui cel mai mare pod metalic în arc din lume.

Ziua 2
Valea Duoro

Astăzi vă așteaptă o zi plină. Dimineața devreme, la ora 9, după micul dejun, veți fi preluați de la hotel pentru a porni în cunoașterea Văii Duoro.
Valea este un sit înscris pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO și este de asemenea una dintre cele mai vechi și importante regiuni viticole ale lumii. Această regiune producătoare de vinuri de excepție se prezintă ca una dintre cele mai deosebite destinații de pe scena turismului viticol european, cu nenumărate opțiuni de agrement și alimentație special concepute pentru iubitorii de vin. Situată în partea de nord a Portugaliei, la vest de regiunea Douro, Vinho Verde este delimitată de râul Minho și coasta Atlantică. În Vinho Verde se produc vinuri tinere, albe, seci și ușoare. Termenul "verde" indică gradul ridicat de aciditate ce caracterizează acest vin. Fiind o zonă cu temperaturi plăcute, bogată în precipitații și soluri granitice fertile cu aciditate ridicată.
Ziua petrecută pe Valea Douro va cuprinde: transport cu microbuz și ghid însoțitor, două degustări de vinuri cu vizite la două crame, prânz, croazieră pe Douro (partea de Pinhao).

Ziua 3
Cramele din Vila Nova de Gaia

E timpul să treceți podul Dom Luis în Vila Nova de Gaia și să vă plimbați liniștiți pe străduțele înguste.
Din când în când, poposiți la una dintre cramele care oferă un tur și o degustare de vinuri. Nu veți regreta! Vinul de Porto este considerat drept un vin de meditație; nu se bea, ci se degustă. Când îl servim, nu turnăm mult în pahar pentru că aroma se dispersează. Dacă îl agităm ușor în pahar, acesta îi va pune în evidență parfumul fin și echilibrat. Porto-ul alb este sugerat ca aperitiv și se servește la o temperatură între 8-10 grade Celsius, vârsta optimă fiind de la 10 la 30 de ani. Vinul roșu liniștit de Porto, nu cel fortifiat, își trage seva din arealul viticol cunoscut drept Valea Douro. Toate aceste vinuri se găsesc la cramele din Vila Nova de Gaia. Taxa de intrare și degustare variază între 8 euro și 20 euro per persoană, în funcție de ce doriți să faceți și câte tipuri de vin doriți să degustați.
Bucurați-vă de frumusețile acestui oraș, încheind ziua cu o seară de fado.

Ziua 4
Porto - Cluj

În jurul orei 08:00 se face check-out de la hotel și veți pleca spre aeroport pentru a lua zborul spre casă. Mașina de transfer va trece prin oraș, așa că nu uitați să petreceți cu ochii frumusețile văzute în ultimele 3 zile.

TARIFELE SUNT VALABILE LA MOMENTUL OFERTEI, SE POT MODIFICA PÂNĂ LA MOMENTUL REZERVĂRII FERME.

Perioadă recomandată: Toamna!

(grupuri, familii, cupluri)
de la 1043 EURO

de persoană / cameră dublă

Rezervă acum!