Republicii 10
0264-590-748

Build Portfolio with Beautiful & Stunning Showcase Layout!

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.

Friendtrips of a #lifetime

La Capătul Lumii, în Țara de Foc | Argentina & Chile

11-26 Februarie 2023

Pornește într-o expediție bogată în dezvăluiri și calcă pe urmele marilor exploratori ai lumii în cele mai sudice puncte ale planetei, sau mai bine spus la “Capătul Pământului”. Călătorește printre lacurile și ghețarii Patagoniei, către vârfurile andine, și traversează cele mai sudice strâmtori ale planetei, către Țara de Foc. Găsește, pe lângă fauna bogată și peisaje rupte parcă din cărțile cu povești, un tărâm plin de istorie, civilizații antice și dezvăluiri arheologice care au schimbat lumea.
Descoperim, precum Cristofor Columb, “Lumea Nouă”, aflăm cum a pornit Fernando Magellan în prima expediție în jurul lumii, dar și ce I-a determinat pe Darwin, în expediția sa la bordul navei “Beagle”, să înceapă formularea teoriei evoluționiste. Află apoi totul despre exploratorii romani Emil Racoviță sau luliu Popper și aventurile lor în Țara de Foc. Perioada Marilor Descoperiri Geografice nu a schimbat numai modul în care oamenii au văzut Pământul, ci și felul lor de a gândi. Triburile indigene pe care exploratorii europeni le-au întâlnit în timpul expedițiilor către “Lumea Nouă” i-au uimit prin gradul de stagnare al civilizației. Până și Darwin a fost impresionat de diferența enormă dintre oamenii civilizați și acești sălbatici, pe care a observat-o când a poposit pentru prima dată în Țara de Foc și despre care spunea astfel: “Diferența dintre omul sălbatic și omul civilizat este mult mai mare decât cea dintre o fiară și [un] animal domestic”. Vă propunem astfel o expediție urmând cursul din cărțile și atlasele geografice ale marilor exploratori, în care ne vom satisface nevoia de cunoaștere a unei lumi ce s-a pierdut de-a lungul timpului, dar ale cărei rămășite sunt încă adânc înrădăcinate la fiecare pas.

Servicii incluse:

•Bilet de avion Cluj- Buenos Aires - Iguazu - Ushuaia - El Calafate//Puerto Natales - Santiago de Chile - Cluj
•15 nopti de cazare cu mic dejun, hoteluri de 4*- 5* conform program;
•Tur de oraș Buenos Aires
•Lecție de tango și cină cu spectacol de tango Buenos Aires
•Vizitarea cascadelor Iguazu pe partea argentiniană și partea braziliană
•Vizită parcul de păsări
•Excursie cu catamaranul 3 ore în Ushuaia
•Excursie în parcul natural Tierra del Fuego, 4 ore, prânz inclus
•Excursie o zi la ghețarul Perito Moreno
•Excursie de o zi în ghețarul Upsala, cu vizită la Estancia Cristina, prânz inclus
•Wine experience Maipo Valley
•Tur de oraș Valparaiso
•Tur de oraș Santiago de Chile
•Transport privat El Calafate - Puerto Natales
•Transferurile aeroport - hotel - aeroport
•Asistență turistică din partea WENS

Servicii neincluse:

•Excursia opțională în Montevideo - 395 euro/pers
•Excursia opțională Estancia Susana cu fiesta gaucha și barbecue - 195 euro/pers Experiența gastronomică în Buenos Aires - 100 euro/pers
•Spectacol Astor Piazzolla Theatre - 130 euro/pers (spectacol + cină + transfer)
•Excursia opțională la minele Wanda și ruinele San Ignation - 80 euro/pers
•Asigurările medicale și storno
•Alte mese in afara de cele mentionate
•Cheltuieli personale, bacsisuri

Itinerar:

Ziua 1

Cluj-Napoca -> Buenos Aires

Deși nu ajungem pe calea marii, ci pe cea a aerului, poposim precum Cristofor Columb pe malurile Americii de Sud, în Buenos Aires. Vom fi preluați de la aeroport, ne cazăm, după care pornim într-un tur de cunoaștere a capitalei Argentinei. Aflăm totul despre “greșeală” marelui explorator Cristofor Columb, care în anul 1492, fiind convins că Pământul este rotund, a pornit spre vest pentru a găși o altă ruta spre India, însă a găsit un alt continent. 100 de ani mai târziu, conquistadorul Pedro de Mendoza a pus bazele unui oraș ce avea să devină capitală Argentinei și unul din cele mai mari orașe ale țării. Don Pedro de Mendoza a fost un nobil important al curții spaniole, susținut de însuși regele Carol Quintul, care s-a oferit să colonizeze America de Sud pe propria cheltuiala si a fondat astfel orașul Buenos Aires în anul 1536.
Vizităm locul unde a luat naștere orașul Plaza de Mayo, iar apoi continuăm cu sediul guvernului (Casa Rosada), catedrala metropolitană, primăria (Cabildo), obeliscul, precum și cimitirul La Recoleta, construit în jurul bisericii Iglesia de Nuestra Senora del Pilar, și locul în care se află mormântul Evitei Peron, liderul spiritual al Națiunii Argentiniene.
La terminarea turului, după aprox. 3 ore și jumătate, vom fi lăsați la hotel, pentru odihnă binemeritată.

Ziua 2

Buenos Aires

Vom porni astăzi într-o călătorie de explorare pe cont propriu pentru a află mai multe despre istoria acestei metropole, începând cu prima expediție a marinarului Juan Diaz de Solis, primul european care a ajuns în Rio de La Plata în anul 1516. Timp liber pentru a va întoarce în locurile preferate descoperite în timpul turului de ieri. Continuăm spre San Telmo, cel mai vechi cartier al Buenos Aires-ului, de unde nu putem pleca fără o vizită la Piață de Antichități care are loc în fiecare zi de duminică.
Următoarea oprire este în La Boca, cel mai colorat district al orașului, cu case pestrițe, magazine de artă și celebra stradă Caminito. Mai vizităm și Palermo, zona verde a orașului, cu parcuri și lacuri artificiale.
Seară începând ccu ora 17:00, avem parte de un show de tango și de o cină specială, la Academia de tango La Ventana. Surpriză pe care v-am pregătit-o astăzi este un curs de tango, în cadrul aceleiași academii. Tradiția tango-ului a luat naștere la sfârșitul secolului al 19-lea, și s-a dezvoltat că un amestec de ritmuri care erau înțial dansate în cartierele mai sărace ale orașului. Tango-ul își are izvorul în nostalgia și melancolia imigranților europeni strămutați in America de Sud, și a dat de-a lungul timpului câțiva muzicieni remarcabili, că Astor Piazzolla sau Anibal Troilo

Ziua 3

Buenos Aires

Zi liberă - Veți avea parte astăzi de o zi liberă, existând posibilitatea de a alege un program opțional — excursie de o zi la Montevideo (cu hydrofoil). Sau puteți desigur să va mai bucurați încă o zi de farmecul imbatabil al Buenos Aires-ului.

Excursie de o zi în Montevideo (Uruguay) - aprox. 16 ore Veți fi preluați în cursul dimineții de la hotelul din Buenos Aires și transferați în port. Veți trece apoi Rio de la Plata cu feribotul, pentru a ajunge în capitală statului Uruguay, Montevideo. Traversarea durează aprox. trei ore / sens.
Cu o așezare extrem de pitorească, în estuarul Rio de la Plata, la vărsarea în oceanul Atlantic, Montevideo se desfășoară pe o întindere de 20 km. Peisajul este unul impresionant — plaje înguste, pâraie, stânci. Orașul a fost întemeiat între 1726 și 1730 de coloniștii spanioli și este caracterizat astăzi de un contrast pitoresc între clădirile cu aspect european, bine conservate, și cele moderne.
Veți avea parte de un tur de oraș de aprox. 2 ore și jumătate și veți vizită Orașul vechi, cu Piață Constituției și primăria, teatrul Solis, Piață Independenței cu statuia lui Artigas. Veți continuă apoi cu partea modernă a orașului, cu stradă comercială „18 de Julio”, până la Clădirea Congresului. Punctul culminant al turului este urcarea pe Dealul Montevideo, de unde aveți parte de o priveliște foarte frumaosa a golfului Montevideo și a fostei fortărețe coloniale. După-amiază întoarcere la ponton și călătorie cu feribotul înapoi spre Buenos Aires (traversarea durează trei ore).

Incluse în costurile excursiei:
biletele de feribot, transferul hotel — port — hotel Buenos Aires, tur Montevideo 2.5h, ghid vorbitor de limba engleză. Nu este inclus prânzul.

Ziua 4

Buenos Aires

Excursii opționale în Buenos Aires:

1.Excursie de o zi în la Estancia Santa Susana, cu fiesta gaucha și barbecue (aprox. 7 ore) Estancia Santa Susana este situată în apropiere de orășelul Los Cardales, în celebrul pampas argentinian, și se întinde pe o suprafață de 1 200 ha, dedicați aproape în totalitate agriculturii. Veți fi întâmpinați cu Empanadas tradiționale argentiniene și băuturi. Din programul acestei zile mai fac parte o plimbare călare în natură, vizitarea unei gospodării tradiționale și un prânz barbecue, urmat de un program folcloric cu muzică și dansuri. Fiesta gaucha nu se poate încheia fără câteva activități specifice fermelor de gauchos — jocurile „Carrera de sortijas”. Întoarcere la hotelul din Buenos Aires.

Incluse în costurile excursiei: transferul hotel — Estancia Santa Susana — hotel Buenos Aires, ghid vorbitor de limba engleză. Prânzul este inclus (se va comunica ulterior locația).

SAU

2. Parrilla Tour Palermo + Tango Show la Astor Piazzolla Theatre
Buenos Aires este renumită în întreagă lume pentru preparatele delicioase din carne, iar unele dintre cele mai bune parrillas ale orașului pot fi găsite în cartierul Palermo. Cu acest tur scufundă-te în scenă gastronomică din cartier degustand în 3 dintre restaurantele din zona. Fiecare fel de mâncare este servit la câte un restaurant diferit, permițându-va să gustați diferite arome, rețete și stiluri culinare.
Seara, descoperă frumusețea tangoului tradițional într-un teatru Belle Epoque . Poți personaliza experiență cu opțiunea unui meniu de 3 feluri.

Ziua 5

Buenos Aires -> Iguazu

Dimineață ne îmbarcăm pentru a zbura către unul dintre locurile cele mai uimitoare ale planetei, cascada Iguazu. O vizită este o experiență care cuprinde tot corpul iar puterea și zgomutul cascadelor - un lanț de sute de cascade cu extensie de aproape 3 km, rămâne veșnis în amintire. Cascadele se află împărțite intre Brazilia și Argentina, legate de un minunat parc național.
După ce aterizăm pe partea argentiniană ne cazăm. După amiază vom face turul argentinian. Pentru cei care încă mai au energie, vă propunem la prânz o vizită opțională la Playa Akumal, renumită pentru numeroasele țestoase ce vin anual la mal să-și depună ouăle. Ne vom echipa pentru snorkeling și ne vom lăsa în voia valurilor line pentru a înota alături de aceste creaturi deosebite.
Spre seară ne reîntâlnim cu toții pentru a vizita centrul vechi și pentru a lua cina împreună.

Ziua 6

Foz Do Iguacu

Astăzi vom face turul cascadelor de pe partea braziliană dar vom vizita și parcul de păsări exotice. Activități interesante precum boat tour Aventura sau tur cu elicopterul sunt disponibile pentru cei mai curajoși.

Ziua 7

Iguazu

Dimineață vom explora Minele Wanda și Ruinele San Ignatio opțional sau putem rămâne să mai admirăm o dată frumusețea cascadelor din partea argentiniană.
După amiază ne vom întoarce în Buenos Aires .

Ziua 8

Buenos Aires -> Ushuala

Ajungem în capitală Țării de Foc, Ushuaia, unde pornim pe urmele exploratorilor români Emil Racoviță și luliu Popper și aflăm totul despre aventurile lor. Expediția naturalistului român Emil Racoviță pe vasul Belgica către zonele neexplorate ale Patagoniei și Țării de Foc l-a determinat pe savant să înființeze primul institut de biospeologie din lume.
luliu Popper este un explorator român care a schimbat istoria acestei zone, motiv pentru care numeroase râuri și munți au denumiri românești. Cunoscut și sub denumirile de “Conchistadorul Patagoniei” sau “Don Quijote al aurului Țării de Foc”, acesta a reușit să își creeze un adevărat imperiu aici, bătându-și propria moneda sau emițând mărci poștale. Activitățile sale de exploatări aurifere, cartografiere, colonizare și organizare civică a Țării de Foc au determinat definitivarea situației geo-politice până în ziua de astăzi. Află mai multe despre experiențele exploratorilor români din Țară de Foc în muzeul Maritimo y del Presidio.
După-amiază croazieră de două ore și jumătate cu catamaranul pe canalul Beagle. Peisajul este impresionant, numeroase masive muntoase care par că se prăbușesc în apă — Mount Olivia, Cinco Hermanos, Fique ranch, Tunnel, Escarpado Mount. Insula leilor de mare (IsIa de los Lobos) și IsIa de los Pajaros sunt locurile ideale pentru a observa leii de mare, cormoranii, albatroșii și numeroasele alte specii de păsări în habitatul lor natural.
O altă atracție a excursiei o reprezintă celebrul lar Les Eclaireurs și Estancia Tunel, situri istorice situate pe malul nordic.
După croazieră întoarcere la hotel și timp liber.

Ziua 9

Ushuala -> El Calafate

Dimineață vom face o excursie în Parcul Natural Tierra del Fuego, situat la doar 11 km de orașul Ushuaia. Ne vom bucură astăzi de farmecul naturii și sălbăticiei de la capăt de lume. Pentru început vom călători cu celebrul Tren del Fin del Mundo, după care vom continuă cu autobuzul. Vom admira insulele Redonda și Esterbo din Ensenada Bay, străjuit de masivele muntoase acoperite de zăpadă ale lanțului Sampaio. Laguna verde, laguna neagră, numeroasele specii de animale care trăiesc în libertate aici și barajele de castori sunt doar câteva din frumusețile acestei zile.
După amiază ne îmbarcăm pentru zborul care ne duce în inima Patagoniei, El Calafate.

Ziua 10

El Calafate

Ziua de astăzi este dedicată aventurii glaciare. Ghețarul Upsala este unul dintre cei mai mari din parcul național Los Glaciares, iar ziua de astăzi ne oferă o experiență unică și diversă: navigăm pe lacul Argentino printre iceberguri și masive muntoase.
Vizităm și Estancia Cristina, unde facem cunoștință cu istoria și specificul acestor locuri atât de îndepărtate. Modul de viață al exploratorilor și pionierilor secolului trecut nu vor mai fi un secret pentru noi.
La ora 08:15 ne îmbarcăm pe vas în portul Bandera și vom naviga de-a lungul frontului vestic al ghețarului Upsala și al canalului Cristina, până la Estancia Cristina. Călătoria durează aprox. 3 ore și ne va impresiona cu măreția și sălbăticia peisajelor, a icebergurilor și a stâncilor pravalite în apă. În jurul orei 11:30 debarcăm la Estancia Cristina, unde vom avea parte de mai multe activități în următoarele aprox. 6 ore: vom vizită muzeul Costumbrista, vom parcurge 9.5 km în vehicule 4 x 4 până la adăpostul de gheațăc și vom face o drumeție pe ghețar de aprox. 30 minute. Prânzul este inclus

Ziua 11

El Calafate -> Perito Moreno

Dedicăm și această zi frumuseții sălbatice din Parcul Național “Los Glaciares” și vizităm ghețarul Perito Moreno, parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, unde ne putem bucură de un FotoTrip inspirat parcă din cărțile cu povești. Acest ghețar impresionant a fost găsit pentru prima dată de căpitanul armatei chiliene, Juan Tomas Rogers, în anul 1879 și a fost numit inițial Francisco Gomaz. Mulți ani mai târziu, însă, statul argentinian a schimbat numele în Perito Moreno, în semn de respect și admirație pentru exploratorul naturalist care, paradoxal, nu a reușit niciodată să ajungă aici.
Nu putem pleca însă fără a află mai multe detalii despre partenerul de călătorie al lui Darwin în expediția pe nava “Beagle” din această zona, Robert FitzRoy. Acesta a fost un explorator renumit, însă motivul pentru care a rămas în istorie este faptul că e unul din pionierii meteorologiei moderne și cel care a făcut că prognoza meteo să devină realitate, creând sisteme de prezicere a vremii pentru a-i ajută pe marinari în călătoriile pe mare. Află aici și totul despre poporul indigen Tehuelche, pe care primii exploratori îi numeau Patagoni, care înseamnă “picior mare” și pe care îi considerau a fi o rasă de giganți datorită înălțimii medii foarte mari. Săpăturile arheologice făcute în Patagonia evidențiază istoria veche a acestui popor nomad, despre care se spune că ar dată încă de acum 14.500 de ani.

Ziua 12

El Calafate -> Santiago De Chile

Spunem astăzi adio experienței unice din Patagonia cu un drum interesant prin Torres del Paine spre Puerto Natales. De aici zburăm mai departe spre Santiago de Chile. Plecăm la 06:00 de la hotel și vom ajunge să vizităm cele mai importante situri naturale lago Sarmiento, Laguna Amarga, Milodon Cave, toate aflate în partea chiliană a Patagoniei

Ziua 13

Santiago De Chile

Pornim într-un tur de oraș prin Santiago de Chile, care va dura 8 ore. Atât de energetic, cosmopolitan, surprinzător Santiago de Chile este considerat că locul în care fiecare cartier are aromă sa personală .
Facem o vizită panoramică care cuprinde piață palatului Guvernului “La Moneda”, centrul istoric din Plaza de Armas, catedrala, și Santa Lucia Hill cu telefericul.

Viața de noapte începe în restaurantele, cafenelele și berariile din Barrios Brasil, Lastarria și Bellavista, precum și în cartierele înstărite precum Providencia și Las Condes.

Ziua 14

Valparaiso

Vom face astăzi un tur de o zi în Valparaiso și Vină del Măr, fermecătoare atât pentru plajele întinse, precum și pentru ceea ce au reprezentat ele în istoria literaturii sud-americane (aici se află casă memorială Pablo Neruda, La Sebastiana)
Viña del Mar (sau Viña cum o numesc localnicii) este localizată în partea centrală a zonei de coasta și se află la 110 km de capitala Santiago. Acest oraș se evidențiază prin plaja arcuită în jurul apelor albastre ale oceanului și este cunoscut drept orașul-grădina al țării, datorită numărului mare de parcuri și șirurile de palmieri care mărginesc bulevardele și aleile.
Valparaiso este cel mai vechi și mai mare port al statului Chile (la Oceanul Pacific), cunoscut drept capitală culturală a țării, fiind un important centru turistic, inclus în Patrimoniul Cultural Mondial U.N.E.S.C.O. Este astăzi centrul puterii legislative din statul Chile.
Cea mai interesantă parte a orașului este centrul istoric cu numeroasele sale case coloniale, vile, muzee, monumente istorice și spațiile de promenadă, urmată de districtul portuar.

Deși fondată în anul 1536 de către exploratorii spanioli, așezarea nu a înregistrat vreo dezvoltare economică până în anul 1818, când Spania s-ar retras de pe continentul sud-american. Orașul s-a dezvoltat rapid de la jumătatea secolului al XIX-lea până la începutul secolului XX, atrăgând numeroși europeni (din Marea Britanie, Germania, Franța, Italia și Elveția) care au diversificat arhitectura, arta, tradițiile și economia.
O ingenioasă atracție a orașului sunt ascensoarele funiculare, asamblate la sfârșitul anilor 1800, imperios necesare pentru orașul construit pe dealurile abrupte. La fel de fascinant este și cartierul rezidențial Cerros Allegres cu casele colorate, aliniate pe labirintul de străzi.

Ziua 15

Maipo Valley

Valea Maipo din Chile este adesea numită Bordeauxul Americii de Sud pentru numeroșii producători de vin . Proprietățile din Maipo se numără printre cele mai bune pogorii ale națiunii și accesul cel mai ușor din Santiago. Peisajul spectaculos îl fac locul ideal pentru călătorii care doresc să deguste vinurile albe și roșii.
Dupa-amiază timp liber în Santiago.

Ziua 16

Santiago De Chile -> Europa

Ne luăm rămas bun de la America de Sud și ne îndreptăm spre aeroport pentru zborul către casă.

Preț:

5890 euro/adult

*Loc adult în cameră dublă


NOTĂ

•prețuri valabile pentru un grup de minim 15 persoane, pentru un grup mai mic tariful se recalculează;
•hotelurile menționate pot fi înlocuite cu hoteluri de categorie similară, în funcție de disponibilitatea la momentul rezervarii;
•orarul zborurilor poate suferi modificări;
•rezervările pentru excursiile opționale trebuie făcute cu cel puțin 30 zile înainte de dată călătoriei. Pe durata excursiilor opționale nu este inclusă asistență din partea agenției noastre, acestea se fac pe cont propriu

Rezervă acum!