Clinicilor 39, Cluj-Napoca
0264-590-748
Destinațiile WENS 2022

Destinațiile WENS 2022

Unde plecăm anul acesta în vacanță?

Ultima perioadă ne-a încercat pe toți. Din fericire anul 2022 se anunță un an mai bun pentru turism. Există țări care au renunțat parțial la restricții și care așteaptă turiștii cu brațele deschise.

Între timp noi, echipa WENS am pus la punct un plan de bătaie de care te puteți bucura. Planul destinațiilor include vacanțe de 8-14 zile în care se vizitează locuri spectaculoase, Minuni ale Lumii Moderne, plaje exotice și fiorduri deosebite. Dacă plănuiești să pleci doar câteva zile, avem Celebration Weekends gata să trimită în vacanță sau într-un city break.

Descoperă câteva dintre locurile în care poți să pășești în 2022:

Exotic și luxuriant | Costa Rica:

Costa Rica a fost mult timp una dintre cele mai populare destinații turistice din lume. Cu plajele sale aurii, fauna sălbatică abundentă și oportunitățile nesfârșite de aventură, oferă o experiență de vacanță tropicală de neegalat. Nu lipsesc lucrurile distractive de făcut în Costa Rica, indiferent de tipul de vacanță pe care îl căutați.
Costa Rica este renumită pentru biodiversitatea sa uimitoare, spațiile vaste protejate și vremea caldă. Găzduiește jungle dense, vulcani activi, râuri zgomotoase, cascade spectaculoase și orașe vibrante.

sursa: unsplash.com

sursa: unsplash.com

Drumul Mătăsii | Uzbekistan:

Leagănul culturii din regiune de mai bine de două milenii, Uzbekistanul este mândrul cămin al unui arsenal fascinant de arhitectura și orașe antice, toate adânc infuzate cu istoria sângeroasă și extraordinară a Drumului Mătăsii. Numai din punct de vedere al atracțiilor, Uzbekistanul este cea mai complexă țară din Asia Centrală.

Minunile de la Petra | Iordania:

Teritoriul Iordaniei, sărac în resurse, dar bogat în istorie, a început să fie menționat în jurul anului 2000 î.Hr. când semiții amoriți s-au stabilit pe malul estic al râului Iordan, în timp ce canaaniții (care aparțineau de filisteni) s-au așezat pe malul vestic al Iordanului. Printre invadatorii și coloniștii care au trecut prin Iordania se numără, în ordine cronologică, anatolienii, egiptenii, israeliții, asirienii, babilonienii, perșii, grecii, caldeenii, romanii, arabii musulmani, cruciații creștini, otomanii și britanicii.

sursa: unsplash.com

sursa: unsplash.com

Ananas și ape termale | Azore:

Azore este un paradis insular în mijlocul oceanului Atlantic, unde după-amiezile fac ca necazurile lumii să se simtă departe. Cele nouă insule din arhipelagul Azore s-au născut din vulcani. Arhipelagul Azore face parte din Portugalia acesta fiind cunoscut pentru peisajele lor naturale uimitoare, dar și pentru cei pasionați de scufundări și surfing. Aceștia se bucură de regulă de valuri splendide.

Ți-ai pregătit bagajul? Descoperă unde pleci anul acesta:

sursa: unsplash.com

Tromso:

Ascuns în Scandinavia Arctică, Tromso se află la 70 de grade nord și este locul ideal de observare a aurorei boreale pe timpul iernii și a soarelului de la miezul nopții în timpul verii. Arhitectura orașului și viață culturală vibrantă, înconjurate de un peisaj ireal fac din Tromso locul ideal de a explora natura sălbatică a nordului. Cei care ajung aici pot naviga și observă balene, păsări, pot pescui sau pot schia prin împrejurimile insulei principale. 

Cappadocia:

Situată pe un platou la nord de munții Taurus, în podișul Anatoliei din centrul Turciei, Cappadocia este un tărâm unde totul pare încremenit, de parcă timpul s-a oprit în loc. Vântul și apa au dat naștere unor forme al căror mister rămâne încă nedescoperit. Turnuri, conuri, vai și peșteri adăpostesc biserici și tuneluri din epoca bizantină săpate în roca iar peisajul selenar este impresionant. 

sursa: unsplash.com

Related Posts