Pe urmele Printului Charles

Sursa: www.playtech.ro

Fie ca ai copilarit in curte la tara sau la oras printre blocuri, exista un loc in care te simti ca acasa, chiar de nu l-ai mai vizitat niciodata; in inima satului din Transilvania. Un loc parca uitat de lume, unde oamenii sunt simpli, calzi si primitori si iar casele parca sunt ramase in alte timpuri. Inspiri o gura de aer curat cu miros de fan uscat si te intrebi unde esti. Cu siguranta ai auzit despre Viscri; daca nu, sigur ai auzit de Printul Charles si cum an de an vine in Romania, in inima satului traditional sasesc sa se relaxeze si sa se bucure de cateva zile de odihna.

Hai sa iti povestim…In urma cu peste 20 de ani, Printul a ajuns prima data aici, in Viscri si s-a indragostit de aceste meleaguri. Intre timp a achizitionat vreo 10 gospodarii din Transilvania, insa cea din Viscri ramane cea mai celebra.

Catre biserica din deal

In racoarea diminetilor de iunie, pornesti la pas pe ulitele cu piatra, catre Biserica Fortificata. Vei fi surprins de frumusetea ei. Mica, intima si puternica, troneaza pe un deal in centrul satucului inca din 1100, mandra ca ani de-a randul si-a protejat locuitorii. Chiar numele localitatii este dat de biserica: Weisskirch – in traducere biserica alba.

Nu rata privelistea din turnul bisericii – poti admira tot satul si pajistile din jur.

Ia la pas ulitele din Viscri

I-ati timp si admira fatadele caselor, intra in atelierele deschise sau bate la portile localnicilor. Cumpara-ti o paine de casa sau sosete de lana facute manual de localnici, dar mai ales, bucura-te de liniste.

Spectacolul vacutelor

Pe inserat, nu rata evenimentul zilei din Viscri – venirea vacilor de la pascut, acasa. Vreo 200 de vacute in acelasi loc, fiecare cunoscandu-si poarta unde sa se opreasca. Mai autentic de atat nu se poate.

Daca vrei sa inlocuiesti alarma telefonului cu strigatul cocosului, claxoanele din trafic cu zgomotul carutelor pe ulita si ambuteiajele de la orele de varf cu cireada de vaci ce se intoarce la asfintit acasa de la pascut, trebuie sa te deconectezi, macar un weekend aici.