Sursa: www.unslpash.com

Ai dat click pe rezerva vacanta “Hai la Iasi” si te incearca un sentimentul de mare entuziasm. Mintea iti fuge deja la sifonier si la hainele de primavara ascunse in spatele puloverelor de iarna. Iti aduci aminte ca perechea aia faina de adidasi ai lasat-o acasa la ai tai ca sa le faci loc ghetelor. Iti aduni hainele mai subtirele in valiza de city break si incepe numaratoarea inversa pana cand iesi pe usa.

Noi iti spunem o ghicitoare mai simpla decat facutul bagajelor ca sa afli incotro te indrepti.

Oras pe 7 coline..ghici (Iasi) ciuperca ce-i?

Daca te ridici bine pe varfuri si privesti in zare intr-o zi senina, poate vezi peste Prut; esti in Iasi, orasul marilor idei sau orasul marilor iubiri, care ti se potriveste mai bine?

Orasul vazut din turn

Inainte sa te pierzi prin labirintul de bulevarde si sa iei pulsul orasului de la sol, privesti cu uimire de la 120 de trepte inaltim. O superba panorama asupra orasului din Turnul Manastirii Golia. Un loc perfect din care sa incepi explorarea orasului si o scurta lectie de istorie despre Vasile Lupu, cel care a construit biserica. Inca un scurt moment de admiratie pentru weekendul care ti se asterne in fata.

Sursa: www.golia.ro

Emblema orasului

Dupa ce ai fotografiat tot ce a prins camera ta 360 grade, iti recomandam sa cobori in zumzetul orasului si sa iti ti camera foto pe aproape. Vei ajunge la o alta serie de scari, in varful carora sade emblema orasului si locul care te va lasa mut de umirie.

Sursa: www.unsplash.com

Palatul Culturii, o cladire extraordinar de frumoasa, construita pe parcursul a 20 de ani in mai multe stiluri arhitecturale. Parca nicidecum facuta de mana omului!

In acest palat sunt ascunse comorile Iasulu printre care si ” Complexul Muzeul National Moldova“. Cele 4 muzee de talie nationala, Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul Stiintei si Tehnicii „Stefan Procopiu”, Muzeul de Arta, Muzeul Etnografic al Moldovei si vestitul turn cu ceas.

Pentru trup si suflet

De la atata uimire si umblat parca ti s-a uscat gatul, te-a luat foamea si ai vrea sa iti tragi sufletul. Nu oricum si nu oriunde; la Crama Bucium, pe 60 de hectare de busuioaca, te asteapta masa intinsa cu bucate alese care iti lasa gura apa. Iti ascuti simturile la o degustare de Feteasca, Muscat, rachiu sau Busuioaca, le mirosi si le gusti, iar papilele tale gustative vor fi in extaz.

Daca te-am plimbat in lung si in lat, ne-am gandit sa te trezesti dimineata incet si relaxat si sa mirosi copacii infloriti pe strazile care duc spre centru. Ti-am gasit un loc de suflet, la Hotel Belleville, unde sa iti refaci puterile dupa o zi lunga de explorat si plimbat.

Sursa: www.belleville.ro

Hai la Iasi cu Wens!