Imagineaza-ti! O briza usoara de primavara iti ridica suvite din par, dar vantul se inteteste si simti cum ti se imbujoreaza obrajii si in stomac fluturii se alearga nebuni. Aluneci pe pista de bob cu 45 km/h, iar in fata tot ce vezi este este un verde infinit si linia de finish a cursei de bob care parca te-a trezit la viata, cum a scos din hibernare natura, primavara.

 

Hai sa iti povestim, ce poti face intr-un weekend cald de Aprilie!

In drum spre destinatia finala Valea Ghimesului, scurt popas in Sangeorgiu de Padure

Daca esti un iubitor al istoriei, te opresti la Castelul Rhedey, unde vei afla o tragica poveste de dragoste, cum rar mai intalnesti in zilele noastre.. Rhedey Claudia, descendenta actualei dinastii Windsor se casatoreste cu ducele Alexander de Württemberg, in pofida impotrivirii tatalui ei. In 1841 insotita de cei 3 copii, porneste calare tocmai catre indepartatul Gratz, unde o astepta adoratul ei sot. Pe drum, sufera un nefericit accident si se stinge din viata la numai 29 ani. Rapus de durere, Alexander ii ramane fidel pana la sfarsitul vietii si se retrage in locul indragit de Claudia, la Sangeorgiu de Padure.

Castelul Rhedey Sangerogiu de Padure

O poveste atat de trista zguduie si cele mai puternice inimi, asa ca o plimbare in natura sigur te va ajuta sa iti limpezesti mintea si nu oriunde; iti vei oglindii privirea in lacul de acumulare Bezidu Nou, care se afla la or aruncatura de bat de Sangeorgiu de Padure. O intindere imensa de apa, inconjurata de mult verde unde pescarii isi vegheaza unditele din apa, lumea isi intinde o patura si se aseaza cu fata spre soare. Daca te incumeti si inchiriezi o barca, vei afla ca sub vaslele tale sade un sat intreg. Regimului ceausist a evacuat intreg satul si l-a sacrificat pentru construirea barajului. Daca ai forta in brate si vaslesti suficient, vei zarii turla bisericii, singura dovada care iti spune ca aici a fost candva un sat.

Lac Bezid

Ai ajuns la valea Ghimesului!

Motivul principal? Cea mai lunga pista de bob din Romania, pe care o vei incerca chiar tu, curajosul care citeste aceste randuri acum! In jur de 1000 m altitudine si o viteza de 45km/h; fi fara grija, totul este cat se poate de sigur, tot ce trebuie tu sa faci este sa te bucuri de experienta.

Pista Bob SkiGyimes

Cu picioarele inmuiate de la atata adrenalina, iei la pas satul de vacanta Gyimesi Skanzen, din localitatea vecina Lunca de Jos. 13 casute taranesti, de o frumusete extraordinara, readuse la viata din drag pentru traditie. Aici totul este autentic, si daca vrei sa te convingi singur, iti recomandam sa incerci din preparatele lor. Locul are ferma proprie si o moara veche de 150 ani unde se cerne faina pentru paine. Mai traditional de atat, nu gasesti!

Sat Gyimesi Skanzen

Daca ai inceput deja sa iti faci bagajele, mai stai o clipa sa iti spunem unde sa te cazezi!

Cum ajungi in Valea Ghimesului, undeva in varf de deal, ai sa zaresti Complexul SkiGyimes. Intr-un peisaj mirific, o pensiune calduroasa si confortabila, o  terasa cu vedere panoramica, specialitati gatite pe piatra incinsa, unice in zona, si susurul raului Trotus.

pensiune skigyimes

Trage fermuarul la valiza si hai sa descoperi noi aventuri in Tinutul Secuiesc!