E martie, o zi de weekend. Soarele straluceste pe cer iar in termometre se arata rusinos un 15 grade cu plus. Te-ai urca in masina sa pornesti undeva, dar incotro?!..Iti spunem noi unde! Oras medieval cu centrul istoric inclus in patrimoniul mondial UNESCO iti spune ceva? Ai ghicit, despre Sighisoara este vorba.

Pregateste-ti aparatu foto caci o sa vizitezi cea mai frumoasa si mai bine conservata cetate locuita din Europa, un loc ca un muzeu, cu o arhitectura medievala autentica extrem de spectaculoasa. Sti ca toti strainii ne identifica cu vestita legenda a Transilvaniei? Ei bine tot la Sighisoara o vei gasi; locul de nastere al lui Vlad Tepes, cunoscut sub numele de Vlad Dracul, domnitor al Tarii Romanesti.

Cetatea Sighisoara

 

Ce vizitezi la Sighisoara?

Piata Cetatii

Un loc unde in trecut se judecau procese si se facea comert, astazi o sa te asezi la o limonada sau la o bere rece si iti spargi pusculita intrand in nenumaratele magazine cu antichitati, straie populare si suveniruri asiatice aflate pe partea stanga si dreapta strazii.

Piata Cetatii Sighisoara

Turnul cu Ceas

Multe scari mai tarziu, o sa te trezesti la 64 de metri inaltime, intr-un fost sediu al Sfatului Orasenesc si o emblema a Cetatii Sighisoara in zilele noastre. Turnul cu Ceas este musai de vizitat! Iti recomandam sa urci pana la ultimul etaj pentru o priveliste de neuitat.

Turnul cu Ceas Sighisoara

Scara acoperita a Scolarilor

 Vei pasii pe cele 175 de trepte construite pentru protejarea elevilor de vant, ploaie, soare sau ninsoare in drum spre Scoala din deal; Grupate cate 6 trepte apoi un spatiu drept, au semnificația celor 6 zile lucratoare si una de odihna. Merita tot efortul caci e un loc super Instagramabil!

scara scolarilor sighisoara

Biserica din deal

Ca o rasplata pentru faptul ca ai facut un efort sa urci scarile acoperite, vei ajunge la Biserica din deal, construita pe un platou. Sasii cand construiau biserica, langa construiau si scoala deoarece pentru ei educatia era la acelasi nivel cu religia tocmai de aceea dealul pe care se afla biserica se numeste Dealul Scolii. Pasionatii de istorie si nu numai, pot sa admire la interior fragmente de pictura din anii 1380-1520 si piese de mobilier gotic din piatra.

biserica din deal sighisoara

Drumul Panoramic

Daca nu ti-ai cumparat un suvenir drept amintire din micul bazar, scoateti telefonul si imortalizeaza momentul pentru ca ai „Orasul nou” in spate. O plimbare pe acest drum iti da ocazia sa admiri cladiri mai noi sau mai vechi, construite inafara cetatii.

drumul cetatii sighisoara

Unde te cazezi in Sighisoara?

 Dupa o zi plina de istorie si explorat, te urci in masina si la doar 30 km de Sighisoara in satul Crit, se iveste Pensiunea La Hansi. O casa saseasca restaurata cu grija, pastrandu-se autenticul si adaptata la tot ce e necesar zilelor noastre. Gospodarie traditionala, natura, iarba verde si bucate alese.

la-hansi-in-crit-

Daca ti-a placut vacanta ta virtuala prin Sighisoara, afla ca poti sa iti faci bagajul si sa pornesti la drum in cea mai faina excursie in Sighisoara, a la Wens!