Insule inconjurate de lagune binecuvantate de apele limpezi ca de cristal, plaje de fildes cu nisip alb, cocotieri, arbori de paine si bananierii de papaya. O natiune arhipelag, Republica Maldive, se afla in nordul Oceanului Indian, la sud-vest de extremitatea sudica a Indiei, avand in jur de 1190 de insule de corali grupate in cei 26 deatoli naturali si numeroase bancuri de nisip .

maldives-1993704_1920

https://wenstravel.ro/articole/spre-noul-an-in-raiul-pe-pamant-285

1. Despre Maldive

rayyu-maldives-photographer-lZ7msJ_KrUA-unsplash

Un tinut exotic, cu vorbitori de limba Dhivehi si de religie islamica. Aici iti vei schimba banii in moneda nationala rufiyaa unde 1 USD este egal cu aproximativ 15 MVR, bani cu care poti savura un espresso. Orice alegi sa experimentezi aici va fi deosebit; capitala Male are 130.000 locuitori si este una dintre capitalele cu cea mai mare densitate din lume. Aici vei ateriza pe aeroportul international Ibrahim Nasir, construit pe insula Hulhule, iar mai tarziu vei lua unul din hidroavioanele care asigura legaturile interne catre insula destinata vacantei tale.

2. Documente necesare pentru a intra pe teritoriul Republicii Maldive

Ei bine, pentru a calatorii in Maldive, cetatenii romani nu au nevoie de o viza turistica obitinuta in prealabil insa au nevoie de o viza de intrare. Aceasta se obtine in aeroport, la intrarea in aceasta tara, pe un pasaport valabil timp de 6 luni de la data intrarii in tara, este valabila 30 de zile si costa 30 dolari.

https://www.mae.ro/travel-conditions/44715

3. Atractii turistice in Maldive

yang-wewe-boxGzwPLI7U-unsplash

Poti admira cele mai frumoase recife de corali cu o varietatea de culori ale vegetatiei si pesti viu colorati in locul favorit al turistilor pasionati de scufundari, Reciful HP sau poti avea parte de  o scurta lectie de istorie in vizita la resedinta fostului sultan Mohamed Thankurufaan, Utheemu Ganduvaru, celebru in Maldive, considerat unul dintre cei mai importanti eroi ai poporului, care a luptat pentru independenta acestuia in fata portughezilor. Tot pentru pasionatii de istorie sugeram o vizita la Muzeul National Malé, unde poti descoperii artefacte care includ vestigii istorice de valoare, obiecte din perioada Antichitatii Regale si obiecte de valoare, care au apartinut monarhilor din lumea islamica.

4. Cum te distrezi in Maldive?

fezbot2000-3yuUDrsTUz8-unsplash

Langa barca ta sau langa vila suspendata pe apa poti vedea delfini. Multe destinatii exotice ii “promit”, insa in Maldive ai toate sansele sa-i intalnesti. Te poti distra cu sporturile nautice precum snorkeling in recifurile de corali, windsurf, kite, ski sau parasailing . Relaxarea este un must have in Maldive; aici localnicii sunt specialisti in arta masajului si a relaxarii profunde a corpului, mintii si sufletului.

5. Capitala Male

ishan-seefromthesky-Fcopy8szaoM-unsplash

Un oras al contrastelor, o capitala vie unde localnicii vorbitori de limba engleza, te vor purta pe strazile orasului si prin istoria acestuia pe la Vechea Moschee, Parlament si Palatul Muliaage, fosta resedinta oficiala a presedintelui Maldivelor sau la piata de peste.

 

Pe o suprafata putin mai mare decat cea a Bucurestiului, formata din 99% apa si 1% pamant,  anual sosesc peste 500.000 de turisti. Calator in Maldive fiind, te vei putea bucura de recifele impresionante de corali, numeroase sporturi de apa si privelisti impresionante, desprinse parca din legende.