ZANZIBAR

In Oceanul Indian, o insula tropicala cu plaje albe si ape turcoaz, peisaje edenice si clima tropicala; Zanzibarul insa este mai mult decat atat. Este un mix de influente africane si indiene, epicentrul culturii si istoriei Swahili. Teritoriul a fost locuit din cele mai vechi timpuri, a fost martor al sosirii arabilor comercianti, care au stabilit legaturi cu localnicii si au pus locatia pe harta comertului intercontinental.

O calatorie in Zanzibar va da ocazia sa explorati obiective turistice istorice, orase interesante, piete colorate, localnici prietenosi si veseli cu pielea neagra ca abanosul, intr-un loc al contrastelor.

Moneda nationala este Shillingul Tanzanian (TZS)

Majoritatea platilor se efectueaza in USD, si de cele mai multe ori forma de plata este cash, plata cu cardul fiind posibila in putine locuri, asa ca moneda EURO nu va va fi de mare folos. Ca sa va formati o idee, 1 USD inseamna aproximativ 2251 de TZS, prin urmare sa va pregatiti sa platiti mereu in mii de Shillings.

Mancare divina si fructe delicioase

ZANZIBAR FRUITS

Fiecare masa in Zanzibar o sa va para un festin. Mancare simpla si gustoasa, legume si fructe proaspete; ananas, mango, fructul pasiunii si rambutan, peste si fructe de mare. Pescarii merg pe ocean in fiecare zi, astfel ca cina pe care o veti servi seara, probabil dimineata inota in ocean; cautati “Catch of the day”.

Marele artist Freddy Mercury, s-a nascut in Zanzibar

ZANZIBAR FREDDY MERCURY

In Stonetown, veti gasi casa in care s-a nascut artistul, la data de 5 Septembrie 1946. “Mercury House”, casa familiei Bulsara, este inclusa in obiectivele turistice ale orasului, unde artistul este comemorat cu cateva imagini din viata de solist al trupei Queen pe mai multe scene ale lumii, si cu povesti ale localnicilor. Pe malul oceanului Indian, tot in Stonetown, veti gasi barul “Mercury’s”, un local in memoria legendei muzicii rock sau un magnet pentru turistii din zona.

Plantatie de condimente

Zanzibar mai este cunoscut si sub numele de “Insula Condimentelor” sau a “Mirodeniilor”. In apropiere de StoneTown, puteti vizita plantatile de condimente; nucsoara, piper, cuisoare si scortisoara, condimentele ce au atras pe acest taram sultanii din Oman. Un must see, Gradina Salome, singura plantatie straveche care a reusit sa supravietuiasca pana in prezent.

Prison Island

Un drum cu barca de 30 minute distanta de Stonetown, te duce pe insula a carui nume provine de la o inchisoare construita aici in anul 1893. Atractia principala nu sunt ruinele inchisorii, ci testoasele gigantice, care au pana la 200 ani, aduse aici din Seychelles in anul 1820. Un scenariu superb, 15 minute la pas pentru un safari al insulei, un pranz la restaurantul local sau snorkeling in cele mai limpezi ape.

ZANZIBAR FISHING

O experienta unica, sa fi turist in Zanzibar, intr-o oaza de liniste de la malul oceanului, adesea intrerupta de localnicii care duc o viata simpla, fericita,  neatinsa de civilizatie, care curge intr-un ritm lent „pole, pole” adica „usor, usor”.