Ne place să călătorim, să vizităm locuri noi, să cunoaștem culturi și civilizații diferite, chiar să intrăm în contact cu oameni diferiți decât cei de acasă. Cu toate acestea, orice călătorie impune și o doză de precauție.

În lumina ultimelor evenimente legate de sănătatea populației la nivel mondial și de epidemia cu noul coronavirus dorim să vă oferim câteva sfaturi de călătorie în siguranță.

Dacă alegeți să călătoriți informați-vă cu privire la zona pe care urmează să o vizitați fie de la agenția voastră, fie pe siteurile oficiale cum ar fi cel al Ministerului de Externe Român sau cel al Ministerului Sănătății din țara în care călătoriți. De regula pe siteul Ministerului de Externe puteți găsi toate alertele de călătorie semnalate la zi și astfel vă puteți face un itinerar realist.
people-sign-traveling-blur-2069

Ca și măsură de prevenție puteți opta pentru pachetele turistice individuale, adică cele care nu implică o călătorie cu avionul sau autocarul.

Dacă totuși alegeți să călătoriți cu avionul sau autocarul iată ce e de făcut:
– Acordați o atenție specială spălatului pe mâini. Dacă nu aveți acces la apă și săpun folosiți dezinfectanți cu minim 75% alcool.
person-washing-his-hand-545014
– Stați la distanță de persoanele care prezintă simptome clasice de răceală spre exemplu. Dacă tușesc, strănută sau au o stare generală proastă este bine să păstrați o distanță de minim 1 m.

– Nu atingeți nasul, ochii și gura cu mâinile. Folosiți șervețele de hârtie pe care le aruncați după o prima utilizare. Dacă e posibil va dezinfectați sau spălați pe mâini după aceea.

– În cazul în care prezentați simptome asemănătoare gripei sau unei viroze, purtați o mască, tușiți sau strănutați în cot nu în palme.

– Dacă aveți totuși simptome folosiți mască pentru a preveni răspândirea virusului.

Atunci când ajungeți la hotel măsurile de prevenție sunt aceleași. Ce se mai impune este consumul de carne preparată termic foarte bine.
Cea mai bună modalitate de a evita îmbolnăvirile este prevenția. Prin urmare evitați aglomerațiile, stați cât mai mult în spații exterioare, deschise și nu vă panicați.
Relaxarea reduce nivelul de stres pastrându-ne sistemul imunitare la cote optime. Astfel că, noi vă recomandăm relaxare, vigilență și prevenție, în orice ordine doriți!

Surse informații:
Ministerul Sanatatii
Organizatia Mondiala a Sanatatii
Ministerul Afacerilor Externe
Centrul de control al bolilor din SUA