Aflat la intersecția multor rute comerciale, printre roci cu aspect de fagure, teren cu iz deșertic și priveliști străbătute de mii de puncte colorate, Cappadocia este un tărâm desprins parcă din basme.
Vizita în Turcia poate fi prilej de explorare a unui ținut cu adevărat fantastic. Cât cuprinzi cu privirea vezi doar imagini în sepia: clădiri săpate în stâncă, munți cu vârfurile rotunjite parcă, peșteri și tuneluri misterioase, iar în zori de zi cel mai spectaculos festival dintre toate– zborul baloanelor cu aer cald.

Dacă ai simțul aventurii în sânge, te poți gîndi să explorezi munții de la înălțime. Programează o sesiune de cățărare în Valea roșie. Când ai ajuns în vîrf alege să-ți odihnești picioarele și să-ți bucuri sufletul cu priveliștea care se va întinde în fața ta de la cafeneaua din zonă.

Nimic nu e mai frumos decât să simți că trăiești acolo și acum, fără presiuni și așteptări, în vreme ce îți sorbi cafeaua în tihnă, iar în fața ta se desfășoară fără rușine, natura!
Te va cuprinde un simțământ fără egal atunci când balonul cu aer cald se va înălța spre cer, așadar nu uita să bifezi această minunată aventură. Nu-ți rămâne altceva de făcut decât să meditezi pe parcursul celor câteva zeci de minute în aer.
cappadocia 1
Pe măsură ce te întorci revigorat de la călătoria avută, parcă simți nevoia de o ușoară revenire cu picioarele pe pământ. Caută celebreme băi turcești, una din ele chiar în Goreme. Vei rămâne mut și fără respirație, la propriu, deoarece aerul dinauntru este sufocant. Dar ce altă metodă mai bună de a te elibera de tot ce te preocupă, tot stresul și toate toxinele agățate de tine, decât cu o saună pe cinste?
Nu poți părăsi zona fără a intra in Muzeul in aer liber din Goreme. Este unul din primele muzee turcești intrate in patrimoniul UNESCO și te va uimi prin acuratețea picturilor pe stâncă și grotele impresionante.
Orașul de sub Cappadocia pare desprins din filmele SF. Peste 100 de tuneluri alcătuiesc unul din cele mai interesante orașe subterane. Poți vizita grajduri, biserici, bucătării și pivnițe cu vin în Derinkuyu Underground City.
cappadocia 3

Uită tot ce credeai că știi! Un city break în Cappadocia te va surprinde într-un mod neașteptat! Pune-ți ceasul să sune devreme, foarte devreme. Pentru a prinde un zbor cu balonul sau și pentru a le admira doar, e nevoie să fii treaz încă de dinaintea cocoșilor. Pentru a prinde un zbor cu balonul trebuie ca vremea să țină cu tine, deci nu uita să verifici și acest aspect.
De la înălțime Cappadocia este un loc seren și extrem de liniștit, însă turcii nu sunt cei mai non-comunicativi oameni, așadar așteaptă-te la povești. De la câinii care latră din zori de zi, la ușile caselor stâncoase care scârțâie și localnicii veșnic dornici de o poveste bună, locul acesta te va lăsa cu amintiri din cele mai verbale.
cappadocia

Și oricât de mult ți-ar putea plăcea mâncarea, fructele, oamenii și atmosfera, sigur te vei gândi să te întorci pentru peisajul unic pe care Cappadocia îl așterne la picioarele tale.