Când vremea mohorâtă te îndeamnă la visare, îți oferim scuza perfectă de a-ți imagina o lume exotică, liniștită și călduroasă. Această oază e situată în Oceanul Pacific și odată ajuns acolo te va prinde în vraja ei fără cale de scăpare.Bine ai venit în Guadelupa!
Guadelupa 1
Arhipelagul Guadelupa este format din 9 insule, una mai fermecătoare decât cealaltă. Înainte de a pleca la drum studiază puțin dicționarul român – francez, deoarece limba vorbită este cea a romanticilor.
Apă limpede, clară și caldă, soare mult și intens, vânticel liniștit cu iz de briză prietenoasă, mâncare exotică și relaxare, toate sunt ingrediente găsite pe insule.
Iată, însă, câteva lucruri interesante despre istoria și cultura locului:
Insula Basse-Terre, una din cele 9 locuite ale ahipelagului, are forma unui fluture.
Amerindienii au denumit acestă zonă “Karukera” care înseamnă „Insula apelor frumoase”. Nici nu e de mirare că visezi déjà cu ochii deschiși, deoarece apele acestea sunt renumite în lumea întreagă ca fiind cele mai bune locuri de scufundări.
guadelupa 5
Un canal îngust împarte arhipelagul în două zone mai mari: Zona vestică a Basse-Terrei și cea Estică a Grande-Terrei. Foarte diferite ca și structură și relief, cele două zone atrag public la fel de variat. Așadar, dacă ești dornic de aventură te invităm pe Basse Terra – insula Vulcan, te va întâmpina cu cascade, zone stâncoase și apă ușor răcoroasă. În vreme ce Grande Terra aduce plaje cu nisip fin și resorturi chic.
Prin 1493 pe aici s-a rătăcit și celebrul explorator Cristofor Columb care a denumit insulele după o mănăstire spaniolă, însă nativii s-au împotrivit colonizării. Cu toate acestea, peste câteva secole, francezii au ajuns în zonă și au reușit să se impună.
Insulele au plaje întinse, cu nisip fin și alb, păduri tropicale extraordinare și…cea mai înaltă cascadă din Caraibe. Ce poate fi mai frumos și impresionant de atât? Atracții naturale la tot pasul te vor face să îți prelungești vacanța.
Explorează Parcul Național Guadelupa și dă piept cu viața sălbatică de aici. Te întâmpină cea mai mare biodiversitate din Caraibe cu mamifere rare și animale pe care nu ai putea să le vezi în altă parte. De aici, poți porni pe urma aventurilor escaladând potecile alambicate până în vârful vulcanului Soufriere. Sigur vei simți că iei foc la finalul călătoriei.
guadelupa 4
Partea bună e că după ce îți tragi sufletul poți coborî să te răcorești pe plajă și să faci turul distileriilor de rom. Ai grijă cum pleci, deoarece piața e chiar în apropiere și sigur te va tenta să tragic cu ochiul la tarabe.
guadelupa 3
Dacă ți-am trezit interesul, iar mintea ta déjà visează la acest loc fabulous, te invităm la…împachetare! Fa-ți bagajul, ia perechea de mână și imaginează-ți déjà cât de romantic va fi să o îmbrațișezi sub o cascadă, iar deasupra voastră cerul să reflecte paradisul.