Plaje cu nisip fin și auriu, ape atât de limpezi încât poți deosebi culorile peștilor întâlniți, soare care te predispune la visare, un pachet complet care te trimite cu gândul la relaxare. Acesta e BARBADOS!
barbados 2
Una din insulele arhipelagului Antilele Mici, Barbados este renumită pentru plajele sale, dar și pentru viața marină exotică. Aici e momentul să te încumeți la o scufundare pentru a admira tot ce are oceanul mai frumos de oferit. Apa e calmă și foarte limpede, iar populația de broaște țestoase pe care o întâlnești pe plaje te întîmpină și în apele cele azurii. Vei putea înota cu ele experimentând una din cele mai grozave aventuri din viața ta.
barbados 1
Pune-ți costumul de baie și scoate la iveală piratul din tine, deoarece Barbados are de oferit mai mult decât plajă și soare. Pleacă într-o călătorie unică pe mare, fă surf sau windsurfing pe coasta de est, vizitează o distilerie de rom ridicată la rang de instituție deja și imaginează-ți viața pe vremea coloniilor trecând pragul unei plantații de trestie de zahăr.
Împachetează cu grijă tot ce trebuie să duci cu tine și nu uita papucii comozi, deoarece locul acesta are multe atracții care te vor scoate de pe plajă.
Una din ele este Peștera lui Harrison. Aflată în nord-estul insulei, peștera este o formațiune calcaroasă impresionantă, formată din stalactite, stalagmite, mici cascade și piscine care te vor face să vibrezi de energie. Dacă mersul pe jos nu te atrage află că mini-tramvaie explorează interiorul peșterii.
Una din zile o poți dedica excursiei în Bridgetown, capitala insulei și un important centru istoric. Poți vizita Plantation Sunbury, o clădire care e gazda unei colecții de vagoane trase de cai și piese de mobilier cu o vechime de peste 300 ani. Iar dacă vrei să ieși din cotidianul vremurilor trecute îndreaptă-te spre impresionanta lume subacvatică în Atlantis, un submarin care îți va permite să observi viața de sub apele turcoaz care te înconjoară.
Nu lăsa la o parte nici Grădina Botanică Adromeda oferită statului Barbados de către Iris Bannochie în 1988. Grădina se întinde pe o suprafață impresionantă și reunește într-un singur loc diversitate uimitoare de plante. Iar dacă ești cu puțin noroc printre “vizitatori” vei găsi și specimene din fauna locală.
barbados 4
Dacă ai habar de nițică engleză te vei descurca de minune aici, aceasta fiind și limba oficială a insulei. Clima este împărțită în două anotimpuri, perioada iunie-noiembrie tinde să fie mai ploioasă, în vreme ce decembrie-mai este un sezon mai secetos. Coasta de vest este mai populată cu hoteluri, terase, restaurante și viață de noapte, cea de sud fiind mai potrivită pentru activitățile sportive.
Dacă ai ales deja ținutele potrivite, ți-ai împachetat crema cu factor de protecție solară, ai bifat în calendar perioada cea mai bună pentru excursie și ai trecut pe listă atracțiile menționate mai sus, nu mai ai altceva de făcut decât să te așezi pe un șezlong și să comanzi unul din cocktailurile cu celebrul rom.
Viața e întradevăr spectaculoasă atunci când vine vorba de călătoriile în…Paradis.