Când simțurile-ți sunt învăluite de miresme, culori, muzică și parcă sub picioare pământul ți se cutremură de intensitatea petrecerii, poți fii sigur că ai nimerit la cel mai colorat carnaval, al doilea ca mărime după cel de la Rio de Janeiro.
Carnavalul Santa Cruz de Tenerife promite să îți completeze vacanța la mare și soare cu niscaiva mișcare.
Costumele care te lasă mască, milioanele de oameni care petrec pe străzi și carele alegorice vor ajuta să creionezi cea mai grozavă experiență din viața ta.
Nu e suficient să te lași purtat de imaginație, deoarece nimeni și nimic nu te poate pregăti pentru ce se întâmplă pe insula Tenerife. E mai mult decât sărbătoarea în sine, e experiența, e trăirea vieții într-un alt ritm, unul care te învăluie și îți dezvăluie mai multe despre lumea din jur și chiar despre tine.
Fiesta latinilor nu este egalată nicăieri în lume, iar dacă acasă e iarnă și vremea nu te îmbie la plimbare, în Tenerife vei găsi evadarea din regatul de gheață spre temperaturi care te vor face să pui pe tine cel mai grozav costum de baie și poate chiar să intri în apă pentru o mică bălăceală.
tenerife 2
Istoria acestui Carnaval începe din vremea conchistadorilor, adică undeva în secolul 15 și marchează debutul Postului Paștelui. Pe atunci Biserica Catolică a încercat să îl interzică, astfel că oamenii s-au costumat și s-au ascuns după măști iar petrecerea a continuat. În timp festivitățile au ieșit din sfera familiei, prietenilor și vecinilor și s-au extins la întreaga comunitate urmând ca peste câteva sute de ani să primească vizitatori din întreaga lume.
tenerife 1
Fiecare an e diferit ca tematică, însă unele lucruri rămân neschimbate: amploarea festivităților de deschidere, concursurile din timpul zilei, alegerea reginelor și explozia de culoare și veselie sunt lucruri familiare celor care decid să fie parte din experiența acestui eveniment an de an.
Grandios este cuvântul care descrie cel mai bine timpul petrecut printre varietatea și diversitatea de oameni din Insula Primăverii Veșnice, iar dacă iei în calcul sosirea fix la eveniment ține cont și de nebunia de pe străzi în estimarea timpului de la aeroport la hotel. Poți admira Festivalul în magnitudinea lui de pe geamul mașinii cu care circuli, ca mai apoi să i te alături în dans și voie bună cât te țin puterile.
tenerife 3
Partea frumoasă este că se găsește ceva de făcut pentru fiecare, bătrâni sau tineri, cu copii sau fără, Carnavalul nu discriminează. Activitățile din timpul zilei sunt concepute pentru categorii de vârstă diverse, iar viața de noapte e fără egal.
E cel mai bun moment din viața ta pentru a-ți face prieteni noi, oameni pe care nu i-ai văzut niciodată se vor opri să faceți poze împreună, iar amintirile sigur le vei rememora peste ani.
Și dacă tot ești pe insulă profită de peisajele mirifice care îți vor face inima să cânte în ritm de salsa…în vreme ce picioarele se vor recupera pe un șezlong la malul mării. Tenerife e cea mai mare insulă a Spaniei, cu cei mai mulți locuitori și temperaturi foarte plăcute tot timpul anului, motiv pentru care se mai numește Insula primăverii eterne.
tenerife 5
Află că vei călca pe străzi bătătorite de celebrii actori, deoarece filme precum: Înfruntarea Titanilor cu Liam Neeson, Fast and Furious 6 și Jason Bourne au făcut din aceast loc un platou de filmare pentru multe scene.
Dacă te-am intrigat măcar un pic nu mai sta pe gânduri, pune-ți în căști melodia care poartă numele viitoarei tale vacanțe și strigă împreună cu noi: TENERIFEEE!!