Ești și te simți ca un superstar în luminile reflectoarelor atunci când te îmbarci spre următoarea aventură. Luxul va fi mai mult decât un cuvânt, un concept, o idee, căci este un mod de viață acolo unde mergi. Însă asta nu te impiedică să trăiești experiența unică a orașului cu cele mai înalte clădiri din lume ancorată, totuși,  în realitate.

Și pentru că Dubaiul poate părea ca este într-o altă lume, îți spunem care sunt regulile de urmat atunci când alegi o călătorie în lumea mistică a orientului.

dubai 4

Ține cont de temperatură și sărbători locale

Alege să vizitezi această parte a lumii în perioada când temperaturile sunt plăcute și ajung până în 30 de grade. Altfel termenul „torid” nu va fi doar un cuvânt in dicționar, căci în Dubai temperaturile de vară pot atinge și 48-50 de grade.

Dacă îți dorești experiența Islamului, poți face din călătoria ta una cu adevărat încarcată de nuanțe, mai ales în Ramadan. Însă dacă îți dorești să te bucuri de gusturile exotice și cu adevărat condimentate ale acestei țări musulmane, atunci evită perioada postului.

Copii au nenumărate locuri de explorat

Dacă decizi să călătorești cu cei mici e bine să știi că vei găsi nenumărate activități pentru ei, de la parcuri, întinderi verzi foarte bine amenajate, la zone tematice, muzee și atracții. Partea cea mai frumoasă este că unele hoteluri oferă servicii de babysitting pentru atunci când aveți nevoie de câteva ore de liniște în doi și meniuri speciale pentru copii.

Aveți grijă la ținută

În ceea ce privește conduita specială a femeilor, poți afla că Dubai este o zonă mai permisivă din multe puncte de vedere, decât restul lumii arabice. Femeile pot conduce, au un job la fel ca și bărbații, iar femeile turiști sunt tratate la fel ca și companionii lor. Cu toate acestea, doamnele și domnișoarele care călătoresc singure sunt sfătuite să rămână pe plaja arondată hotelului, să evite îmbrăcămintea provocatoare, iar dacă întâlnesc bărbați musulmani să aștepte ca ei să facă primul gest de salut.

dubai 2

Viciile la control

Consumul de alcool este permis, însă ca și turist îl poți achiziționa doar din Duty Free Shops, nu îl poți consuma pe stradă sau în zone publice. Iar dacă suntem la capitolul vicii, e bine de știut că pentru droguri există toleranță 0 iar consecințele pot fi foarte grave, inclusiv pentru consumul de medicamente. Spre exemplu, codeina este interzisă, așadar dacă te afli într-o criză de tuse seacă mai bine găsești alt remediu.

Iar dacă în aer plutește dragostea, bine ar fi dacă s-ar lăsa însoțită de o verighetă. Altfel șansele să o poți cuceri în Dubai sunt minime, căci cuplurile necăsătorite trebuie să se cazeze în camere separate.  Afecțiunea în public trebuie restricționată deoarece este văzută ca fiind ofensatoare.

Bacșisul nu e obligatoriu însă e recomandat, iar în anumite restaurante adăugat direct la nota de plată.

dubai 3

Și dacă tot am vorbit despre reguli vă vom spune și de ce e grozav să vizitați Dubaiul în două fraze reprezentative.

Au construit imposibilul: insule de diverse forme în mijlocul apelor, cele mai înalte clădiri din lume în mijlocul unui deșert, o întreagă viață de noapte într-o cultură bazată pe restricții și luxul cumpărăturilor fără egal.

architecture-buildings-burj-khalifa-162031

Nu analiza prea mult, o lume mistică și simbolică te așteaptă!