Iți fură inima și te transportă în vremea samurailor cei demni și onorabili, iar dacă te lași cuprins de farmecul cireșilor înfloriți aproape că îți spui că nu vei mai pleca de aici niciodată.

Asta e Japonia -Țara soarelului răsare, a istoriei fără pereche, a oamenilor politicoși și a tehnologiei fără egal.

O contradicție prin ceea ce este și ceea ce arată, modern și tradițional în același timp, tărâmul plin de farmec al cuvintelor care exprimă mai mult decât un singur lucru, Japonia e o experiență în sine.

Cea mai mare metropolă din lume, cu peste 36 de milioane de locuitori, TOKYO este cunoscut pentru multe obiective turistice, însă ce impresionează și emoționează turiștii și localnicii deopotrivă este Hanami, perioada din luna aprilie când cireșii sunt înfloriți.

Poți experiementa întreaga gamă de emoții atunci când vizitezi acest oraș aglomerat, însă inima ți se va opri pentru un moment în fața măreției naturii și a simbolismului japonez. Pentru niponi, floarea de cireș nu este doar o explozie de culoare și miros, ci unul din cele mai puternice noțiuni: efemeritatea. Și cine cunoaște puțin cultura japoneză știe că acest concept este îmbrațișat cu mândrie și nicidecum frică.

Cu amintirea mirosului de cireși în gând, lasă în urmă tumultul Tokyului și îndreaptă-te spre orașul care până nu de mult a fost capitala acestei mărețe țări: OSAKA.

Cel de-al treilea ca mărime, Osaka este cunoscut pentru teatrul de păpuși, dar și pentru propria cultură diferită de cea din alte zone ale Japoniei. Cutreierând străzile înțesate de oameni vei cunoaște o parte din istoria zbuciumată a acestei metropele, însă nu-ți face griji, ești pe mâini bune, Osaka este renumită pentru cei mai prietenoși localnici.

Pentru a te adânci și mai mult în tot ce reprezintă experiența Japonia călătorește spre HIROSHIMA. Acesta este unul dintre cele mai cunoscute locuri din lume prin prisma tragicului bombardament cu bomba atomică la finalul celui de-al doilea Război Mondial.

Însă Hiroshima nu e doar atât, acesta reprezintă și un valoros centru al culturii și economiei Japoneze fiind unul din cele mai mari porturi. Muzeele care împânzesc orașul fac din acesta un loc în care cultura este ridicată pe tronul binemeritat, iar legendele sunt emoționante povești despre treceri spre alte lumi cu inima deschisă.

WENS_JAPONIA_CIRESI

Dacă vreme de 1000 de ani a fost capitala Japoniei atunci e vremea să vezi cu ochii tăi cum arată KYOTO, astfel te invităm în călătorie spre acest oraș al templelor Buddhiste. Se crede că adăpostește peste 1000 de temple închinate lui Budda. Și ce bine că o face, pentru că datorită credinței într-o lume mai bună, în acest oraș a fost semnat Tratatul de la Kyoto, o înțelegere internațională care a avut un impact major asupra mediului.

Ca un fapt amuzant, în Kyoto doar telefoanele fabricate în Japonia funcționează.

Așadar uită de comunicarea pe rețele sociale și îndreaptă-ți privirea spre tot ceea ce te înconjoară, inspiră mirosul de cireși înfloriți și desfată-ți privirea cu temple din alte ere. Admiră culorile impresionante ale naturii japoneze și închide ochii o secundă pentru a trăi forfota unei țări cu adevărat magnifice: JAPONIA