Romantism, plăcere de a trăi, vivacitate, gastronomie la un nivel superior, artă și cultură, toate și chiar mai mult fac parte din sublimul farmec al Franței.

În zumzet de trăiri și experiențe unice pornim la pas prin țara cea mai romantică dintre toate.

Cu sclipiri de iubire-n privire ne îndreptăm atenția spre primul obiectiv de pe harta imaginară a locurilor de vizitat…Paris. Orașul-muzeu, plin de vrajă și de vibrație, își întâmpină călătorii cu o sumedenie de atracții. Aproape ca nu știi în ce direcție să te îndrepți, căci obiectivele turistice sunt nesfârșite. Așa că, lasă-ți pașii să hoinărească pe străduțe bătătorite și imaginează-ți că respiri aerul altor ere.

franta

Savurezi o cafea cu boabe prăjite la perfecție și apoi îți înfigi dinții într-un croissant cu zeci de straturi. Privește în tihnă trecătorii și imaginează-ți povești despre fiecare din ei.

Iar dacă zgomotul orașului e prea mare sari în mașină și ia drumul satelor. Vei simți viața în tehnicolor atunci când plantațiile de lavandă ți se vor afișa în fața ochilor, iar filmul scris de tine în această vacanță va fi cu siguranță unul aclamat mult timp.

provenceVizitează zona Provence și trăiește simplitatea Franței transpusă în cele mai seducătoare mirosuri, culori și gusturi. Iar dacă asta nu îți satisface pofta de adrenalină caută castelele vechi din zonă și dă viață poveștilor cu fantome.

Odihnește-te și a doua zi întoarce lumea pe dos, deoarece viața de noapte din Saint Tropez și Saint Maxime te așteaptă. Răsfață-te cu ore întregi de zbenguială organizată și dimineți de încărcare la plajele franceze cu nisip de neuitat.  Fă-ți prieteni noi și gustă toate cocktailurile pe care le poți numi dupa 5 shot-uri de tequila.

saint tropez 2

Iar daca viața de familie te-a transformat într-un om așezat și parcă hoinăreala aduce doar oboseală, pornește împreună cu toți ai tăi pe urmele copilăriei și vizitează Disneyland.

Nu zăbovi prea mult într-un loc, căci povești nescrise ți se aștern sub picioare. Dacă istoria este pasiunea ta atunci Franța cu siguranță te va captiva.

Uită de cele mai cunoscute metropele și îndreaptă-te spre orașele mici, pline de farmec, unde poți gusta atât istoria cât și celebrele vinuri franțuzești. Riquewihr este unul din acestea și îți prezintă Franța altfel decât o știai încă de la intrarea în oraș. Fațadele din lemn ale caselor, piatra cubică a străzilor și arhitectura neschimbată din secolul al XVI-lea te vor face să te simți ca un călător într-o mașină a timpului.

colmar

Așadar lasă visele acasă și pregătește cei mai comozi papuci pe care ii ai. Drumurile cu iz de licori dulci și îmbietoare, miros calmant de lavandă și gusturi de ierburi și condimente îți vor rescrie serile cu prietenii.

Vei exclama fericit: La vie est belle, mes amis!