Dintotdeauna ți-ai dorit să fii primul în tot ce faci. Prima medie la școală, primul student la facultate, primul la birou. Acum, în timp ce alții se agață cu dinții de ultimele raze de vară și de ultimele răzbucniri fierbinți ale soarelui, tu ești primul în septembrie.

În urma sfinților

Acasă, soarele pierde putere, prima frunză a căzut din copac și a căzut și primul strop de ploaie rece. Tu, în schimb, ești la granița dintre toamna timpurie și vara întârziată, unde, într-o parte stau impunătoare și energice clădiri de sticlă și, în cealaltă parte, edificiile masive, născute acum peste 2000 de ani din mâinile antichității. Ca în Biblie, primii tăi pași în toamnă iau urma Muntelui Zion, iau parte la Cina cea de Taină, și, în ritm lent, traversează Israelul și Iordania.

Popas între lumi

În urma ta, se anunță ploi mărunte, iar cei rămași acasă culeg roadele pământului muncit cu trudă. Tu, în schimb, încă sădești grăunțe de vară în suflet. Printre valuri de ocean și cântece de delfin, Insulele Azore te țin ancorat într-un peisaj ce-ți amintește de filmele cu pirați și comori fermecate la care se adaugă un strop de rom. Ca un popas între 2 lumi și 2 anotimpuri, vizita în Azore, chiar dacă scurtă, iți încarca bateriile și te ajuta să mergi, în urma verii, până la capătul lumii.

August4.2

Capăt de vară

Iar capătul este aici. Printre coline maiestuase și cactuși înalți este capătul opus al planetei. Cu ultimii pași desculți, simți nisipul alb și fin al Republicii Dominicane și ultima zvâcnire a razelor de soare. Plimbă-te lent, admiră răsăritul și soarbe fiecare fărâmă de energie pe care o emană vara înainte de a-și lua “rămas bun”. Mai ai timp pentru o plimbare cu barca, pentru o partidă de golf și pentru un mojito. Acasă te așteaptă septembrie.