Când erai mic, imaginația ta făcea din cele mai monotone zile o nouă poveste cu pagini colorate în adrenalină, iar tu erai eroul care putea înfrunta zmei, balauri și alte creaturi fantastice, toate în timp ce îți savurai cerealele cu lapte.

Timpul a trecut, iar poveștile au devenit întâmplări, din erou ai devenit “angajatul lunii”, iar zmeii și balaurii cu care te luptai atunci s-au preschimbat în timp prea puțin și stres prea mult.

Cu toate acestea, imaginația ta nu a dispărut, încă așteaptă să-i acorzi câteva minute, să privești în zare și să-ți imaginezi.

Să-ți imaginezi povești auzite la ora de istorie cu vizigoți, creștini, evrei, arabi. Gândește-te la un peisaj dominat de filigrane arabe și de stilul gotic creștin și la o cultură în care Biblia, Steaua lui David și Semiluna au scris câte o foaie.

Imaginează-ți o plimbare pe Gran Via, într-o după-amiază de sâmbătă, colindând cafenele parfumate și sorbind din priviri filme de succes și piese încântătoare de teatru, în timp ce soarele se retrage ușor din peisaj și te cheamă la cină în restaurantele vorbitoare de latină.

Imaginează-ți Renașterea cu arhitectura sa elegantă, cu piețele întinse și pline de oameni. În liniștea ta și în timp ce privești agitația din Plaza Mayor, te supraveghează regele Filip al III-lea prin privirile unei statui de bronz care stă neclintită în fața timpului de 400 de ani.

August3.2

Dintr-o dată, emoțiile tale se intensifică, inima începe să bată rapid, iar liniștea ta agitată devine o explozie de extaz. E 1957, iar Real Madrid tocmai a câștigat pentru a 2a oară Cupa Campionilor Europeni, chiar pe Santiago Bernabeu. În doar o clipă, te trezești în 2019, dar stadionul are același suflu, iar Realul a mai adunat câteva cupe.

Un fior pe șina spinării te-a făcut să revii la realitate. Sau poate a fost un e-mail. Acum ești mai hotărât să te lupți cu zmeul timp și cu balaurul stres. Dar vrei să o faci în Madrid.