Ca adulți, am trăit mereu cu impresia că viața bate filmul. De ce? Pentru că, în loc să trăim magia personajului care ne încântă retina și sufletul, am preferat să găsim scuze și explicații care să ne arate că este fizic imposibil să zbori ca Superman sau să te lupți ca Batman. Am înlocuit magia cu rațiunea, uitând faptul că magia apare atunci când rațiunea lipsește.

În schimb, de data aceasta, facem contrariul. Uităm de logica, de legile fizicii și de orice explicație științifică și ne transpunem în pielea unor personaje care ne vor face să ne simțim eroii propriei copilării.

Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw sau Slytherin?

Pentru că magia este cea care ne-a adus aici, o vom experimenta în stare pură. Baghete magice, Gryffindor și Wingardium Leviosa! Astfel, cu o mișcare din încheietură, ai devenit martor și inițiator al levitației. De acum nu trebuie să te mai deplasezi nici măcar pentru un pahar cu apă sau, în cazul tău, pentru o cană de ceai negru londonez. Singura magie mai puternică decât a ta este cea a studioului Harry Potter din Londra care te plimbă prin lumea fantastică a simpaticului vrăjitor și îți va arăta ce înseamnă, cu adevărat, magie.

Bătălia de partea binelui

Magia celui de-al doilea loc nu vine din baghete sau incantații, ci din vitejie și adrenalină. Acum nu mai ești de partea celor din Gryffindor încercând să obții puncte pentru casa ta, ci ești de partea binelui și te lupți pentru cei săraci și exploatați de cei bogați. Prin urmare, nu trebuie decât să-ți iei inima în dinți, arcul și săgețile în spate, căci magia o găsești direct în Doncaster, la Festivalul Robin Hood.

Iulie4.2

Istoria care te readuce la realitate

Iată-ne ajunși într-un loc unde magia se întâlnește cu istoria și, chiar dacă ceea ce vezi în jurul tău îți amintește de Călătoriile lui Gulliver, este rezultatul unei istorii zbuciumate a unui pământ pe care au pășit, în ordine cronologică, celții, vikingii, danezii și englezii, care au și rămas. Ușor, ușor, Dublinul îți devine familiar începând cu o casă tipic irlandeză, victoriană care te invită să o vizitezi. Este Number Twenty Nine, din Merrion Square. De acolo, bucata de istorie continuă cu Dublinia & The Viking World, urmată de O’Connell Bridge, Custom House și Famine Memorial.

În acest fel, revii ușor în realitate după ce ai experimentat magia în formă brută, ai luptat de partea binelui și ai făcut parte din istoria irlandeză.