Recunoaște, nici tu nu dormi vara. Când soarele îți mângâie ploapele în aceeași armonie cu care briza răcoroasă a dimineții îți intră pe fereastră și te pune în mișcare. Cafeaua nu mai e cafea, e frappe, iar micul dejun nu se mai gătește, ci se culege direct din gradină. Acum, totul jubilează între razele călduroase ale soarelui și valurile răcoroase ale apelor.

Răsărit în Olimp

Dis-de-dimineață, când lumina soarelui îți ghidează primii pași ai zilei, te plimbi cu un picior pe stânci ce aspiră către cer și cu un picior pe nisipul umed, unde se sparg valuri de apă limpede ca o lacrimă de bucurie. Mergi, totuși, pe vârfuri. Țestoasele Caretta, cu toată frumusețea lor, rămân niște ființe delicate care fac din Zakynthos un paradis de Legendele Olimpului, sculptat parcă de mâinile divine ale vechilor zei greci.Iunie4.2

Întâlnire cu Gaudi și Leo Messi

Urmând drumul indicat de soare, te lași purtat de valurile ce agită Marea Balealelor și ajungi pe nisipul fin al Cataluniei, unde tălpile îți sunt gâdilate de particule de praf de zână și privirile sunt încântate de moștenirea lui Antonio Gaudi. Ia o minge și bucură-te de plajă sau schimbă o pasă cu Leo Messi. Dacă te uiți în zare, faci un schimb de priviri cu Sagrada Familia a cărui chemare te va aduce, cu sau fară voia ta, în inima Barcelonei.

În cealaltă parte a lumii

Tu vrei să fii mai rapid decât noaptea, dar nu vrei să te grăbești. Te lași plutind în voia oceanului și, odată cu răsăritul, vezi lumina ce bate în Amazon și încă auzi incantațiile sacre ale incașilor. Te pierzi în timp precum Machu Picchu și te încarci cu energie, comunicând cu natura exotică ce acoperă pământul din Peru.

 

Te întorci apoi acasă, străbătând jumătate de planetă. Dar nu te grăbești și mai faci niște popasuri. Bucură-te de fiecare clipă și, la fiecare oprire, ia cu tine o amintire.