Haide să ne jucăm un joc. Poate să fie pe calculator, poate să fie pe televizor, nu contează, deoarece, într-un final, va fi afară și în depărtare. Ți se va părea cunoscut, iar la început te vei regăsi în Alan Parrish, prins în Jumanji, cucerind jungla.

Astfel, spiritul de călător te duce tocmai în mijlocul Africii de Est, unde soarele bate mai tare decât acasă, iar linia ecuatorială separă planeta în două. Exact, te afli la mijlocul planetei, în Kenya. Coloana sonoră o asigura flora africană a cărei sălbăticie încă strălucește în ochii fiecărei vietăți. În același timp, decorul îl constituie coama regală a leului, fildeșul impunător al elefantului și discreția leopardului.

Întreg peisajul este dominat de o sălbăticie nobilă unde fiecare vietate se bucură de o totală libertate, indiferent că este pradă sau prădător. Vuietul felinelor se împletește armonios cu fuga energică a gazelelor, în timp ce apele calde se află sub stăpânirea exigentă a aligatorilor.

Nicio putere legislativă sau instituție oficială nu are autoritate aici. Totul este dirijat de natură ca într-o piesă de teatru ce învinge timpul. Aici, nimeni nu se teme de ziua de luni și nu există ședințe. Prada și prădătorul se completează unul pe celalalt, asigurându-și reciproc ziua de mâine.

Iunie1.2

Un tărâm al augmentativelor, sălbăticia din Kenya este apărată de “cei mai mari cinci ai lumii”. Ca niște soldați neînfricați, elefantul, leul, bivolul, rinocerul și leopardul supraveghează zi și noapte asupra pământului nativ. Toate acestea se întâmplă fie sub lumina arzătoare a soarelui, fie sub întunericul imprevizibil al nopții.

Ceea ce, la început, părea un joc, s-a dovedit a fi, de fapt, o lume în care intri doar pentru a rămâne uimit și pentru a te lăsa cucerit. Un gând pasnic și o îmbrățișare caldă te vor ajuta să intri în grațiile fiarelor și să vezi cât de naturală este comuniunea dintre om și animal. Privește leul în ochi, salută cu respect elefanții, mângâie bivolul și o să vezi cât de liniștită este sălbăticia.