Cu razele soarelui întinse din cer până la pământ și cu îmbrățișări pătrunzătoare și calde, la ușă bate o zână frumoasă, plină de lumină și de verdeață. Mulți îi spun Vara și o consideră doar un simplu anotimp. Cu toate acestea, tu o vezi dincolo de indicațiile meteorologice, focusându-te pe sensul simbolic al prezenței sale.

Chiar dacă nu îți va îndeplini 3 dorințe, rămâne tot o zână bună, căci te va plimba în 3 locuri.

Lavandă, vin și palate

Plimbarea ta începe cu miros de lavandă și aromă de strugure. Uitându-te de jur împrejur, vezi un peisaj complex, de parcă te-ai afla în ere diferite în același timp. Într-o parte, Palatul Papilor îți deschide poarta către Evul Mediu, iar, dacă întorci capul, orașul Nîmes îți răsfoiește file vechi ale Imperiului Roman.

Peisajul devine și mai confuz în momentul în care, printre palate medievale și lupte cu gladiatori, vezi o picătură de Vest Sălbatic, pe o insulă apropiată. Tauri cu coarnele ridicate către soare și cai cu coama în vânt, adaugă un strop de film Western.

Tot ce vezi aici este un mix al cărui nume este Provence.

Adiere alpină printre raze de soare

Potecile bătute de zâna Vara te duc la poalele Alpilor, unde munții, prin masivitatea lor protejează un lac cu strălucire de diamant. În jurul lacului se află un oraș unde orice are gust de rafinament, romantism și aventură. Inclusiv ciocolata.

Drumurile de piatră cubică îți luminează căile pe timp de seară, în timp ce Catedrala St. Pierre îți luminează sufletul pe timp de întuneric.

Oprește timpul în loc cum a reușit să o facă Maison Tavel care a păstrat aerul secolului XIV în fiecare cărămidă pe care o poartă în zidurile bătute de soare, vânt, ploaie și zăpadă.

Ia-ți “la revedere” de la farmecele Genevei și urmează-ți zâna pe potecile bătute de soare.

Mai4.2

Cântece calde de cimpoi

Înainte de a pleca, zâna Vara te trece hexagonul, Canalul Mânecii până la locul în care valurile Mării Nordului se sparg pe țărmul scoțian, în ritm de cimpoi.

Protejat de razele soarelui, castelul Edinburgh stăpânește asupra capitalei scoțiene prin măiestrie la care se adaugă un strop de curaj, dacă iei în considerare faptul că stă neclintit pe locul unui vulcan stins.

Ca într-o scenă de Hollywood, plimbarea ta prinde contur de monarhie și continuă prin Mila Roială, de la castel până la Palatul Holyrood. Nu ai nevoie de covor roșu sau coroană. E de ajuns să fii privit de clădirile masive din stânga și din dreapta ce par a face o reverență la fiecare pas pe care îl faci.

 

Ca un părinte grijuliu, zâna Vară te însoțește înapoi spre casă. Totuși, nu înseamnă că întâlnirea voastră s-a terminat. Pur și simplu, urmează să vă faceți planuri noi.