Prin orice faci, cauți să îți satisfaci doza de adrenalină. Ai pășit pe urmele gladiatorilor, ai mers alături de Robin Hood și haiducii săi și ai escaladat până și Zidul Berlinului. Toate acestea pentru a-ți potoli foamea de nou.

Dar iată cum pofta de a descoperi începe să-ți umble iar prin corp și te duce către destinații noi.

De data aceasta, ghidul tău va fi chiar vântul care bate spre nord. Nu ai nevoie de autobuz, tren sau avion. Vikingii aveau doar o barcă, niște vâsle și mult curaj.

Iată cum curajul te-a adus undeva în Marea Nordului, într-un oraș străbătut de ape, de artă și de miresme aromate. Cobori apoi din barcă, pregătit să străbați străzile din Copenhaga, pline de oameni, și te întâmpină statuia Micii Sirene care-ți spune povestea sa prin glasul lui Hans Christian Andersen.

Mai3.2

Nicio cucerire nu se face pe stomacul gol. Așa că, înainte de a pune stăpânire pe inima capitalei daneze, nu uita să îți faci proviziile de Smørrebrød, și să servești o porție de fructe de mare.

Acum te poți prezenta în Palatul Christiansborg unde Curtea Supremă, Primul Ministru și Parlamentul fac din Danemarca un tărâm atât de dorit. Vizita familiei regale lasă aici mereu câte un strop de rafinament care-ți vor clăti fiecare privire și te vor ajuta să înțelegi frumusețea monarhiei.

Ia-o agale până undeva la începutul anilor 1600. Nu e nevoie de vreo mașină a timpului. Castelul Rosenborg stă neclinitit în fața timpului de peste 400 de ani și păstrează vie flacăra regelui Christian al IV-lea.

Iată cum, încă de la intrarea în Copenhaga, ai venit cu gânduri de cucerire, dar ai sfârșit prin a fi cucerit spiritual. Ți-ai jucat rolul de viking foarte bine, dar Copenhaga nu este aici pentru a fi cucerită, ci pentru a cuceri. Așadar, ia o bicicleta, bucură-te de falezele orașului, de căldura oamenilor și lasă Copenhaga să aibă grija de tine.