Când simți că ai ajuns la capătul puterilor, răbdarea ți s-a șubrezit, iar concentrarea pare mai degrabă un chin în loc de ajutor, înseamnă că bateriile tale au nevoie de o reîncărcare. Ia o pauză și lasă-te purtat de val. Astfel, îți va fi mult mai ușor să traversezi Alpii și te vei trezi într-o clipă pe o plajă din Sicilia, savurând un pahar de vin și o felie de pizza pe vatră, în Palermo.

Vântul răcoros și razele luminate ale soarelui te duc în pas de Tarantella Siciliana pe străzile celui mai cucerit oraș din istorie. Astfel, fiecare cărare pe care o străbați agale și fară grabă a mai fost străbătută, de-a lungul timpului, de romani, arabi sau normanzi, dar nu cu pași lenți, ci în formație de luptă și cu arma la purtător.

Catedrala din Palermo este cea care, prin măiestria ei, poate spune poveștile acestor cuceriri, deoarece toți cei ce au trecut pe aici ca vizitatori sau cuceritori, au găsit în ea un epicentru spiritual. În susținerea ei vine Capela Palatina, cu aproape 9 secole de istorie povestită de pereții plini de mozaicuri și icoane ce par a se holba direct în sufletul tău.

Mai2.2

Una peste alta, Palermo este un întreg amalgam de artă, istorie și gastronomie. În timp ce soarele veghează asupra orașului, actorii din Teatro Massimo își încântă audiențele, iar bucătăriile pun aromă în viață oricărui musafir, fie el gurmand sau selectiv.

Aventura s-a terminat așa cum a început. Pe plajă, cu tălpile goale pe nisipul auriu, la un apus de mai.

Acum îți dai seama de faptul că adevărata căldură a orașului nu vine de la poziționarea geografică, ci de la fiecare zâmbet pe care localnicii îl împărtășesc cu oaspeții lor.

Cu bateriile încărcate, îți e mai ușor să traversezi din nou Alpii și să cucerești lumea, așa că deconectează-te, alege un alt loc pe hartă și pune-te la drum.