Tichete de vacanta
Celebration weekend
Pret
196
Persoana
Circuit de 3 zile / 2 nopti
Perioada
17.09-19.09.2021

Tara vinului - Lumea Nouă a vinurilor din Ardeal Blaj

Tara vinului - Lumea Nouă a vinurilor din Ardeal

Blaj

Inima Transilvaniei adăpostește pe lângă bogăția podgoriilor din județul Alba, și o istorie ce așteaptă a fi împărtășită.

Aiud, declarat oraș al vinului,  așezat pe cursul mijlociu al Mureșului unde soarele, din momentul rãsãritului, scaldã luminos dealurile din împrejurimi, împodobite gospodãreste cu vitã de vie nobilã si pomi fructiferi, radiind toatã ziua asupra orasului, a fost martor la Marea Unire  de la 1 Decembrie 1918, pagina sublimă a istoriei românești

La aproximativ 35 de km se află ținutul de la confluenţa celor doua Târnave, cu lunci întinse, terase bine dezvoltate şi dealuri domoaleorașul Blaj,  așezare cu o încărcătură istorică și culturală impresionantă.

Centrul cultural al românilor transilvăneni, Blaj a fost numit încă de la 1754 “Orașul Școlilor” sau

așa cum îl numea poetul Mihai Eminescu, “Mica Romă”, Blajul respiră și transmite istorie pură

 

Haide să descoperim împreună Valea Târnavelor, zonă renumită pentru vinurile-i parfumate, o lume ascunsă, creată de talentați viticultori ce si-au cultivat pasiunea pentru vin, transmisă din generație în generație.

 

 

CONDIȚII DE PLATA SI ANULARE 

 • Se achita integral la rezervare
 • In cazul pachetelor achitate prin vouchere de vacanta: in caz de anulare, contravaloarea sejurului NU se ramburseaza, indiferent de motivul invocat. Exista posibilitatea reprogramarii pentru o alta perioada, daca anularea se face cu cinci zile inainte de check in.TIPS & TRIKS:

 • Castelul Bethlen-Haller se poate vizita de marți până duminică în cadrul celor patru tururi ghidate care încep la orele 11:00, 13:00, 15:00 și 17:00. Castelul este închis în zilele de luni.
 • Echipament pentru piscina TARIFELE SUNT VALABILE LA MOMENTUL OFERTEI, ACESTEA SE POT MODIFICA PANA LA MOMENTUL RZERVARII FERME.

 

Masuri de preverire a infectiei cu Coronavirus

 

Personalul respecta masurile de protejare impotriva COVID-19 recomandate prin ordinul nr. 1.731/832/2020 al ministrului Economiei si al ministrului Sănatatii, acordand atentie, in special următoarelor situatii: cazarea oaspetilor, serviciile conexe (servicii de alimentatie, curatenie) si interactiunile specifice (oaspeti-oaspeti, personal-oaspeti si personal-personal). Masurile de baza pentru protejarea impotriva COVID-19 sunt: igiena mainilor, distantarea fizica, evitarea atingerii ochilor, nasului si a gurii, respectarea igienei respiratorii si respectarea recomandarii de a ramane acasa si de a solicita asistenta medicala medicului de familie, daca exista simptome specifice bolii.

Locatiile sunt  echipate cu:

 • dezinfectant/servetele cu efect antibacterian pentru curatarea suprafetelor;
 • masti pentru fata (de unica folosinta);
 • manusi (de unică folosinta).

Se va urmari sa existe suficient sapun si solutii dezinfectante. Pe langa aceste recomandari, Ordinul prevede si interdictii, cum sunt cele referitoare la partea de restaurant, cafenele si baruri, a caror functionare ramane restrictionata inclusiv in cadrul hotelurilor si pensiunilor.

 

Rezerva vacanta

Servicii Incluse

TARIFUL INCLUDE: 

 • 2 nopti de cazare in camera dubla 
 • Mic dejun
 • Acces la piscina si SPA
 • Parcare 
 • Degustare de vin la Crama Domeniile Ciumbrud 
 • Vizita crama Jidvei și Tăuni 
 • Vizita și degustare de vin la  castelul BETHLEN-HALLER

Servicii Neincluse

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Transportul pana la locatie
 • Asigurare storno
 • Alte mese, in afara de cele mentionate in program
 • Cheltuieli personale
Ziua 1 Vizita cetatea Aiudului, domeniul Ciumbrud

Aventura noastra incepe la Aiud, unde se afla una din cele mai vechi cetati urbane din Transilvania, cetatea Aiudului.

Ziua 2 Astazi vom vizita obiectivele importante din Blaj

Dup? micul dejun, pornim în ai descoperii  ora?ului  de la întâlnirea Târnavelor cele mai importante obiective care au marcat istoria românilor.

Ziua 3 Descoperim vinurile Jidvei si vizitam castelul BETHLEN-HALLER

Dupa formalitatile de check- out plec?m spre Viile din podgoria Târnave

Ziua
1
Vizita cetatea Aiudului, domeniul Ciumbrud

Aventura noastra incepe la Aiud, unde se afla una din cele mai vechi cetati urbane din Transilvania, cetatea Aiudului.

    Cetatea Aiudului cu ziduri si tunuri de piatra este amplasata pe locul unei fortificatii de pamant mai vechi care la randul ei se suprapune pe o asezare daco-romana din secolul al III-lea, era noastra. In edificarea complexului de arhitectura sunt cunoscute doua faze de constructie. Existenta unei prime cetati este atestata arheologic, prin sapaturile din anii 1974-1977, in secolul al XIV-lea.

          In plan orizontal Cetatea Aiudului are forma unui pentagon cu laturile inegale. Forma actuala corespunde in mare masura etapei a doua de constructie, dar pe alocuri conserva si elemente ale primei faze, cat si ale unor refaceri si adaugiri mai tarzii.

         Desi de mici dimensiuni (cu perimetrul de cca 350m), prin grosimea incintei ( de 1,20-1,30 m) si inaltimile zidurilor (de 7-8 m) la care se adauga parapetul de caramida (de 2m), cetatea Aiudului a constituit un mijloc sigur de aparare in vremuri tulburi pentru locuitorii Aiudului.

Turnurile erau date in grija breslelor mestesugaresti, care aveau obligatii militare.

?i azi in oras se vorbeste de turnurile macelarilor, croitorilor, cizmarilor si olarilor- de forma rectangulara, al tabacarilor- cu sapte laturi, ca si de cele alea cojocarilor si lacatusilor- cu cate cinci laturi. Pe latura de vest se mai afla un turn mic denumit Kalendas. 

In interiorul cetatii sunt amplasate doua edificii de cult si patru edificii din secolele XVIII si XIX, acestea din urma apartinand acum cultului reformat calvin. Cel mai important edificiu este biserica construita in stil gotic transilvanean la sfarsitul secolului al XV-lea.

Complexul fortificat are stranse legaturi si cu istoria orasului care s-a derulat de-a lungul mai multor secole. Cetatea a fost implicata direct sau a fost martora la cateva din evenimentele sociale si politice importante din istoria Transilvaniei. 

Nu departe de Aiud, la doar 4 km, se afla satul Ciumbrud, renumit pentru productia de pomi fructiferi si faimosul vin de Ciumbrud. Ajunsi aici facem o vizita la Domeniul  Ciumbrud, unde traditia cultivarii vitei de vie dateaza de sute de ani. Dupa cum spun cronicile, vinul de Ciumbrud a fost ”Pohta ce-am pohtit” in materie de vinuri a Domnitorului Mihai Viteazul din perioada in care acesta a fost domnitorul Tarii Romanesti, Moldovei si a Ardealului(1599-1600).

Traditia vinurilor de soi a fost mostenita si reluata in prezent de catre Domeniile Boieru in cocheta crama Ciumbrud unde picatura de miracol a migdalului crescut in inima Ardealului se regaseste in fiecare pahar de vin nobil.

Pentru a trai experienta aromelor deosebite pe care vinurile servite in crama Casa Domeniile Vinului le daruiesc, veti avea posibilitatea de a gusta unele tipologii delicioase ale vinului precum si de a face un tur in procesul de vinificatie. ?i pentru a potenta aromele si savoarea vinului, gazdele ne invita sa degustam un platou cu branzeturi si fructe proaspete.

Ziua
2
Astazi vom vizita obiectivele importante din Blaj

Dupa micul dejun, pornim in ai descoperii  orasului  de la intalnirea Tarnavelor cele mai importante obiective care au marcat istoria romanilor.

Facem o plimbare prin centrul istoric, Piata 1848, care adaposteste unele dintre cele mai importante obiective din oras: Catedrala Mitropolitana Sfanta Treime, primele scoli sistematice in limba romana, casa unde a locuit Timotei Cipariu, dar si gradina botanica scolara.

Ne intoarcem in timp, astfel ca facem o oprire in parcul Avram Iancu, unde se afla si stejarul lui Avram Iancu, declarat monument al naturii, a carui varsta, dupa traditie, depaseste 600 de ani, pastrandu-se si azi viguros si impunator. Stejarul poarta numele lui Avram Iancu deoarece in ultimii ani de viata se spune ca tribunul venea la curtea prietenului sau, mitropolitul Alexandru ?terca ?ulutiu si adeseori statea la umbra acestui stejar.

Un alt loc incarcat de istorie, la marginea nordica a orasului Blaj, in apropierea soselei ce duce spre Tarnaveni, se afla Teiul lui Eminescu, declarat si el monument al naturii. In primavara anului 1866, marele poet a strabatut lungul drum, care lega Bucovina de cetatea culturii transilvanene. El dorea sa vada Blajul, despre care i-a vorbit atat de frumos profesorul sau de limba romana, Aron Pumnul. Ajuns dupa un drum greu pe Dealul Hula, Eminescu s-a oprit la umbra acestui tei si vazand orasul si-ar fi ridicat palaria in semn de omagiu, exclamand cu entuziasm „Te salut din inima, Mica Roma!”

Centru ideologic al burgheziei romanesti din Transilvania, Blajul a avut un rol important in formarea constiintei nationale a romanilor. La Blaj au avut loc, in 1848, mai multe adunari ale romanilor din Transilvania. La 15-17 mai 1848, pe campia de langa Blaj , care de atunci poarta numele de Campia Libertatii, a avut loc marea adunare a romanilor din Transilvania, la care au participat 40.000-50.000 de oameni, majoritatea covarsitoare fiind iobagi. Adunarea a adoptat programul de revendicari cu caracter democratic: abolirea dijmei, a clacii si a iobagiei, desfiintarea breslelor si a vamilor, libertatea cuvantului si a tiparului, formarea garzii nationale, scoli de stat in limba romana.

Ansamblul monumental “Gloria” care domina Campia Libertatii a fost inaugurat in anul 1977.La baza monumentului propriu-zis daltuit din piatra, inalt de circa 18 m. , reprezentand o poarta a istoriei-sunt incrustate istoricele cuvinte “Vrem sa ne unim cu tara!”.Cel de-al doilea monument este constituit din trei statui din bronz, intruchipand trei fete care tin deasupra capului cununi de laur, ce simbolizeaza cele trei tari romanesti: Tara Romaneasca, Moldova si Transilvania. In forma de semicerc in dreapta si in stanga monumentului se afla o suita de 26 de busturi din bronz reprezentand pe cei mai de seama carturari si revolutionari din tarile romanesti .Aceste busturi au fost dezvelite in anul 1973.

Dupa cateva ore pline de istorie, ne dedicam restul zilei relaxarii la spa-ul hotelului.

Ziua
3
Descoperim vinurile Jidvei si vizitam castelul BETHLEN-HALLER

Dupa formalitatile de check- out plecam spre Viile din podgoria Tarnave, astazi cea mai reprezentativa si mai importanta zona viticola din Transilvania. Viile Jidvei se intind in Podisul Transilvaniei, intre raurile Tarnava Mica si Tarnava Mare, pe dealuri cu inaltimi de 400-500 m, astfel ca pe 2500 de hectare de vita de vie si in 4 crame sunt procesati strugurii si transformati in vinuri si vinarsuri delicioase.

In aproximativ 25 de minute ajungem la crama din Tauni, o crama moderna in aer liber, aceasta fiind cea mai noua, data in folosinta in 2014, apoi spre Crama Jidvei, cea mai mare dintre cele patru crame Jidvei.

         Continuam sa descoperim povestea Jidvei, oamenii, vinul si vom ajunge sa aflam ca, “bucuria vine de la oameni si oamenii vin cu povesti”. 

 Doar 10 minute ne despart de  castelul din Cetatea de Balta, cunoscut si sub numele de Castelul Bethlen-Haller. Tipic renascentist, cu forma sa rectangulara si cele patru turnuri circulare in colturi, a fost ridicat intre anii 1615-1624 de catre Miklos Bethlen, Cancelarul Transilvaniei. De-a lungul timpului, castelul a trecut prin numeroase transformari: constructia actualei cladiri a fost finalizata in anul 1624, iar intre anii 1769-1773, castelul a fost reamenajat in stil baroc.

In perioada in care a apartinut familiei Haller, a fost realizata constructia frontispiciului castelului, care pana atunci avea doar cele patru turnuri. In prezent, castelul pastreaza atat principalele elemente arhitecturale renascentiste, cat si o parte dintre cele baroce, in spatele castelului regasindu-se un fost element decorativ ce poarta inscriptia „Anno 1773”. In perioada comunista, cladirea a functionat ca sectie de sampanizare in cadrul IAS Jidvei.

Dupa anul 1989, castelul a fost revendicat si retrocedat familiei Haller, de la care a fost cumparat de familia Necsulescu. Printr-un amplu proces de restaurare, prin care s-a urmarit indepartarea interventiilor anterioare si evidentierea arhitecturii si simplitatii originale a spatiilor, familia Necsulescu a readus castelul la lumina, transformandu-l totodata intr-un simbol de pret al Jidvei.

Dupa sfarsirea turului ghidat, gazdele de la castel ne asteapta sa  degustam 4 din cele mai reprezentative vinuri Jidvei, insotite  de un platou cu aperitive care nicidecum nu putea lipsi. ?i pentru a pastra putin din farmecul locului, vom lua cu noi cate o sticla de vin primita din partea gazdelor noastre de la Jidvei.

Parasim astfel linistea Vaii Tarnavelor si ne continuam drumul spre casa

Resort Paradisul Transilvaniei 4*

Blaj

Paradisul Transilvaniei Resort se afl? în Blaj, la 39 km de Alba Iulia. Are piscin? în aer liber ?i hamam. Oaspe?ii acestui B&B beneficiaz? gratuit de acces la internet WiFi ?i parcare privat?.

Facilitati Camere

Fiecare unitate de cazare este prev?zut? cu aer condi?ionat, TV cu ecran plat, frigider ?i baie privat? dotat? cu du?. Paradisul Transilvaniei Resort are o zon? de wellness cu o cad? cu hidromasaj ?i o saun?. Oaspe?ii se pot relaxa în gr?din?, lâng? piscina interioar? sau pe terasa la soare, precum ?i în zona de lounge comun?.

Aventura noastra incepe la Aiud, unde se afla una din cele mai vechi cetati urbane din Transilvania, cetatea Aiudului.

Dup? micul dejun, pornim în ai descoperii  ora?ului  de la întâlnirea Târnavelor cele mai importante obiective care au marcat istoria românilor.

Dupa formalitatile de check- out plec?m spre Viile din podgoria Târnave

Tara vinului - Lumea Nouă a vinurilor din Ardeal

Blaj

Perioada 17.09-19.09.2021

Inima Transilvaniei adăpostește pe lângă bogăția podgoriilor din județul Alba, și o istorie ce așteaptă a fi împărtășită.
Ziua
1
Vizita cetatea Aiudului, domeniul Ciumbrud
Ziua
2
Astazi vom vizita obiectivele importante din Blaj
Ziua
3
Descoperim vinurile Jidvei si vizitam castelul BETHLEN-HALLER

Recomandat pentru:

Solo traveler
Cupluri
Grupuri de prieteni
City break

Rezerva vacanta

Feedback-ul este pozitiv pe toate fronturile. Intr-adevar a fost un eveniment reusit, ati depasit asteptarile mele si cu siguranta o sa mai organizam impreuna astfel de evenimente.

 

Tipografia Everest Bucuresti

Organizarea evenimentului nostru a fost foarte buna si ne bucuram ca am avut-o alaturi pe Nicoleta atat de organizata iar cu ajutorul vostru am reusit sa avem un teambuilding reusit.  Atat locatia si meniul au fost ceea ce ne-am dorit. Quizz show-ul a fost mult peste asteptari.  Per total, dupa cum am spus si telefonic, a fost foarte reusit, ne-am simtit bine si cu siguranta vom repeta experienta impreuna cu echipa Wens.

KeyWay Services Bucuresti

Va multumesc pentru recomandarea Louis Princess Creta, a fost un super concediu, atat pentru noi cat si pentru copii!

Stefan Vayna Bucuresti

Multumim agentiei de turism WENS Tour pentru cel mai bun city break la care puteam spera! Ne-a placut foarte mult modul prietenos in care ne-ati tratat si ne-ati facut sa ne simtim relaxati. Am calatorit cu balonul, am vazut locuri frumoase si am petrecut un weekend de vis in Turcia alaturi de voi! O sa mai venim si data viitoare, cu siguranta! - Ioana, George si Cezara Muresan

Ioana Muresan Cluj-Napoca

“Am revenit cu bine, obositi ca dupa vacanta, de la -20 la + 20 gr C. A fost foarte interesant, am regasit locurile copilariei (blocul in care am locuit, chioscul de flori, balustrada de care mi-am lipit limba ..., bulevardul pe care mergeam cu bicicleta) exact ca cum jumatate de secol! Am fost si in tara lui Mos Craciun - frumos, zapada rece multa si curata, program intens in fiecare zi (inclusiv in prima seara cand am reusit sa gasim o snowsauna si o cina in cautarea aurorei, cu somon la foc deschis si friptura de ren).Serviciile agentiei voastre de turism au fost excelente in sensul in care toate lucrurile au functionat ca ceasul: la fiecare hotel am fost asteptati, la fiecare zbor am fost primiti, la fiecare excursie am fost rasfatati - multumesc pentru tot efortul depus.”

Cornel Soaita Bucuresti

Am fost in ianuarie cu agentia dvs. de turism in Egipt, si am fost super super multumiti. Va multumim.

Cristian-Flaviu Iuhas Medias

A lucra cu o agenție de travel este un element cheie pentru orice organizație. Când ești mai mereu pe fugă, este nevoie de cineva de încredere care să aibă grijă de acele detalii mărunte ce fac diferența. Alături de WENS Travel, ne bucurăm de o colaborare ce ne ușurează munca de zi cu zi și ne ajută să creștem.

Morphosis Bucuresti

From the first moment of contact with your company, we received a fast, most corteous and professional response that exactly matched our company's expectations. AB Dental and our costumers that were attended from 18 countries around the world were pleased with the international conference.

Thank you for the service above and beyond!

AB DENTAL BUCURESTI

Cappadocia este o destinatie despre care am auzit multe dar ajungand acolo am realizat cu uimire ca este o destinatie unica. Zona este incredibila, localnicii prietenosi si ospitalieri iar zborul cu balonul chiar nu pot sa il descriu in cuvinte. Doar daca se traieste o astfel de experienta se poate intelege pe deplin trairea. Nu imi ramane decat sa multumesc frumos Stefanei, si agentiei de turism Wens Travel  pentru organizarea unei excursii care cu certitudine ramane una memorabila si astept cu entuziasm urmatoarea propunere de vacanta inedita.

Andreea Buzgariu Cluj-Napoca