Tichete de vacanta
Celebration weekend
De la
380RON
Persoana
Sejur de 3 zile / 2 nopti
Perioada
23.07-25.07.2021

Maramures plai cu flori Sighetu Marmatiei

Maramures plai cu flori

Sighetu Marmatiei

       Maramuresul este vatra care si-a daltuit istoria in lemn, legendele si povestile cu miros de fan proaspat cosit, credinta si vesnicia in turlele bisericilor, bucuria si dragostea de viata in cantece si jocuri. Dacii liberi si-au pus amprenta peste istoria vecurilor morosene si au lasat adanc brazdata in gena acestor oameni credinta, harnicia, onoarea si mai presus de toate, pofta si bucuria de viata exprimata atat de frumos in doinele si cantecele de jale, dar mai ales in horile si jocurile lor. Aceasta cascada de viata si energie a adus faima tarii noastre peste tot in lume incat nu exageram atunci cand spunem ca Maramuresul, cu tot ce are el mai bun, a devenit un brand de tara.

    De la Sapanta, cu veselul ei cimitir si impunatoarea biserica Peri, pana la muzeele traditiei si, mai apoi, a suferintelor comuniste, de la satele pitoresti si dealurile presarate cu clai si capite de fan, pana la falnicii munti si izvoare cu ape limpezi si reci, de la portile sculptate- n lemn si pana la sublimele biserici, adevarate capodopere ale geniului care au ridicat pe cele mai inalte culmi arta de a construi in lemn, de la trenul cu abur si ritm de mocanita, pana la neaosul lor port si grai, toate sunt bogatii ale unei traditii vechi cu nume frumos, Maramures.

   Haideti sa descoperim povestea locului in care harta se agata in cui si pentru cateva zile sa ne lipim inima si sufletul de el. Sa vibram cu tot ce-i frumos si autentic aici, iar la finalul aventurii sa rostim cu bucurie, asa ca oamenii locului,

Dragu mi-i unde-am venit, cu cine m-am intalnit”.

Detalii transport:

 • prin DJ186 Cluj Napoca-> Beclean-> Salistea de Sus-> Barsana->Sighet
 • Distanta: aproximativ 3 hr 31 min (203 km)

Tips & Tricks:

 • Maria Zubascu este muzeograful din Dragomiresti( 0752- 301. 359)
 • Daca vreti sa descoperiti povestile locului, Ioana de la Ieud va asteapta sa va intalniti(0760- 728. 949)
 • Din Barsana puteti sa va cumparati produse de la atelierului domnului Barsan

Conditii de plata si anulare:

 • Se achita integral la rezervare
 • In cazul pachetelor achitate prin vouchere de vacanta: in caz de anulare, contravaloarea sejurului NU se ramburseaza, indiferent de motivul invocat. Exista posibilitatea reprogramarii pentru o alta perioada, daca anularea se face cu cinci zile inainte de check in.

Masuri de prevenire a infectiei cu Coronavirus:

Personalul respecta masurile de protejare impotriva COVID-19 recomandate prin ordinul nr. 1.731/832/2020 al ministrului Economiei si al ministrului Sanatatii, acordand atentie, in special urmatoarelor situatii: cazarea oaspetilor, serviciile conexe (servicii de alimentatie, curatenie) si interactiunile specifice (oaspeti-oaspeti, personal-oaspeti si personal-personal). Masurile de baza pentru protejarea impotriva COVID-19 sunt: igiena mainilor, distantarea fizica, evitarea atingerii ochilor, nasului si a gurii, respectarea igienei respiratorii si respectarea recomandarii de a ramane acasa si de a solicita asistenta medicala medicului de familie, daca exista simptome specifice bolii.

Locatiile sunt echipate cu:

 • dezinfectant/servetele cu efect antibacterian pentru curatarea suprafetelor;
 • masti pentru fata (de unica folosinta);
 • manusi (de unica folosinta).

Se va urmari sa existe suficient sapun si solutii dezinfectante. Pe langa aceste recomandari, Ordinul prevede si interdictii, cum sunt cele referitoare la partea de restaurant, cafenele si baruri, a caror functionare ramane restrictionata inclusiv in cadrul hotelurilor si pensiunilor.

Rezerva vacanta

Servicii Incluse

 • 2 nopti de cazare in camera dubla cu balcon
 • Mic dejun
 • Platou rece traditional servit la Casa Iurca de Calinesti
 • Parcare gratuita

Servicii Neincluse

 • Transportul pana la locatie
 • Asigurare storno
 • Alte mese, in afara de cele mentionate in program
 • Cheltuieli personale
Ziua 1 Drumul spre Sighet

In drumul spre Sighet vizitam cateva biserici emblema a traditiei si artei populare maramuresene.

Ziua 2 Zi pentru vizita la muzee

Astazi vom vizita Muzeul Memorialul Victimelor Comunismului si alte muzee si obiectve din Sighetu Marmatiei.

Ziua 3 Drumul spre casa

La intorcere spre casa vom vizita alte biserici din Budesti, Desesti.

Ziua
1
Drumul spre Sighet

        Intrarea in Maramuresul istoric o vom face prin Valea Izei. Hotarul care desparte judetele Bistrita- Nasaud de Maramures este strajuit de o impunatoare poarta maramuresana. Aceasta ne vesteste ca am intrat in tara mesterilor care dau viata lemnului, iar horile Fratilor Petreus si a Grupului Iza, ambasadorii de frunte ai folclorului din Maramures, vor da ritm si veselie calatoriei noastre.

        In Maramures se afla peste o suta de biserici de lemn care fac parte din patrimoniul national, iar opt dintre ele, considerate cele mai frumoase, au fost inscrise in Patrimoniul Universal UNESCO. Prima cu care ne intlnim este Biserica de lemn Sfantul Nicolae a Nistorestilor, datata din anul 1680 din Salistea de Sus. Dupa ce am vizitat- o ne continuam drumul pe ritmul de cascada al horei cu vers ghidus”Asta vara la Saliste, Fost- am pacurar la gaste”.

    In Dragomiresti vom descoperi un muzeu unic in Romania, Muzeul Tarancii Romane. Acesta este singurul muzeu din tara dedicat exclusiv femeii din mediul rural, iar in Bogdan Voda biserica de lemn Sfantul Nicolae din Cuhea, construita in anul 1718 dar si statuia voievodului Bogdan Voda.

Mai este putin si ajungem in comuna Ieud. Aceasta comuna, care in anii comunismului se afla pe podiumul ratei natalitatii din tara noastra, a dat patrimoniului Mondial UNESCO una dintre cele mai frumoase biserici, Ieud Deal, cu hramul“Nasterea Maicii Domnului“. Unele izvoare spun ca aceasta vine din vremuri vechi, de prin 1364, altele ca de mai tarziu. Silueta ei, dar si nobletea locului, incalzeste inima vizitatorului. Amplasata pe un versant pietros, pe malul paraului Ighisor, in mijlocul cimitirului inconjurat de cruci, morminte si brazi seculari, pare ca a fost proiectata nu sa impuna si sa domine, ci sa armonizeze si sa se contopeasca cu fundalul rural, cu inima si caldura oamenilor. In podul bisericii au fost descoperite unele dintre cele mai vechi scrieri de la noi, Codicele de la Ieud. Ne indreptam spre centrul comunei pentru a ajunge la sora ei mai mica, Biserica din Ieud Ses, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului“, cosntruita la anul 1712.

Parasim acest loc binecuvantat cu oameni frumosi si harnici, horind si noi ca toti ieudenii

Pantru mandra din Ieud, Trec prin apa nu ma ud”.

Barsana este urmatoarea noastra oprire. Pe hotarul uneia dintre cele mai mari comune de pe Valea Izei se afla o alta biserica din patrimoniul UNESCO. Biserica de lemn din Barsana, cu hramul “Intrarea Maicii Domnului in Biserica”, dateaza din anul 1720. Vizitam apoi un alt loc care a adus comunei multi oaspeti din lumea larga. Supranumit Agapia Maramuresului, ansamblul monahal de la Barsana atrage, prin frumusetea lui, mii de turisti anual. Unul dintre cei mai faimosi este chiar printul Charles, mostenitorul coroanei britanice. Asezata pe locul unei vechi vetre monahale, ansamblul impresioneaza prin simtul artistic fara gres. Manastirea are si un muzeu de icoane si carte veche.

     Tot la Barsana il vom descoperi pe unul dintre cei mai renumiti sculptori in lemn. Toader Barsan, acest Brancus al maramuresenilor, spune ca iubeste lemnul precum barbatul femeia. Talentul mesterului popular este cunoscut si apreciat in lumea larga. Una dintre lucrarile lui a ajuns chiar si in fata Parlamentului din Washington, acolo unde presedintele Bill Clinton a trecut pe sub poarta cioplita de el. Omul acesta e o fila de istorie autentica. Cunoasteti- l si bucurati- va de intalnirea cu el.

     Mai avem putin si ajungem la destinatie. Pana la sosire, drumul il vom parcurge pe ritm de hore ghidusa”Pantru mandra din Barsana, Si-o pierdut cocosu pana”.

  In sfarsit am ajuns la Sighetu Marmatiei. Pozitionat intre cinci vai si asezat la confluenta dintre raurile Iza si Tisa, aproape de granita cu Ucraina, Sighetu Marmatiei este unul dintre punctele cheie ale Maramuresului istoric si care, pana in perioada interbelica, a fost resedinta judetului. Aici a trait o puternica comunitate evreiasca, alaturi de etnici maghiari si ucraineni. Limba si unele traditii reflecta aceasta imbinare fireasca a multiculturalitatii orasului.

       Hotelul in care vom sta se afla amplasat intr-o locatie deosebita, strajuit fiind de-o parte de raul Iza si dealul Solovan, iar de partea cealalta, de parcul dendrologic Gradina Morii si Aleea Eminescu.

Ziua
2
Zi pentru vizita la muzee

     Dimineata incepe cu cel mai asteptat moment matinal, micul dejun. Acesta poate fi serivit pe terasa hotelului, care are o panorama superba asupra dealului Solovan, dupa care pornim sa descoperim obiectivele cele mai importante ale orasului.

     Primul pe care il vom vizita este si cel mai impresionant. Memorialul Victimelor Comunismului sau Memorialul Durerii este un muzeu amenajat in cladirea fostei inchisori, construita in anul 1897. Consiliul Europei a inclus acest muzeu „Printre principalele locuri de pastrare a memoriei continentului, alaturi de Memorialul de la Auschwitz si Memorialul Pacii din Normandia”. Muzeul are 48 de celule, fiecare celula este dedicata unui episod al represiunii comuniste.

     Muzeul Satului Maramuresan, pozitionat intr- un cadru natural de poveste, Muzeul Culturii Evreiesti, sau Casa Memoriala Elie Wiesel, dramaturgul laureat al Premiului Nobel pentru Pace, Muzeul de Istorie si Etnografie a Maramuresului, Casa Muzeu “Dr.Ioan Mihalyi de Apsa”, impunatoarea cladire a Palatului Cultural Astra, cladirea fostei Scoli Reformate, Curtea Veche, impunatoarea cladire monument istoric al Colegiului “Dragos Voda” si fosta scoala piarista, lacasurile de cult Manastirea Piaristilor Sf. Carol Borromeo, Biserica Reformata, construita in secolul XIV si refacuta in anul 1862 in stil neogotic, sunt doar cateva dintre obiectivele pe care le puteti descoperi, plimbandu-va la pas prin oras.

      Spre seara, intr-o ambianta traditionala, Casa Iurca de Calinesti va asteapta sa gustati o picatura din tot ceea ce inseamna Maramures. Acompaniati de paharul cu horinca si ceterasii restaurantului horim si noi cu drag "Asa beau oamenii buni, de sambata pana luni”.

Ziua
3
Drumul spre casa

      Parasim melegurile maramuresene si ne indreptam spre casa. Daca am venit pe Valea Izei, ne intoarcem pe Valea Marei, asa cum spune si horea” Merg pe Iza, Vin pe Mara”.

      Prima oprire o vom face in zona eco turistica Mara- Cosau- Creasta Cocosului, mai precis in comuna Budesti. Aici vom vizita biserica de lemn Sfantul Nicolae- Joseni, cu hramul Sfantul Nicolae, construita in anul 1643 si inscrisa in patrimoniul momdial UNESCO. In biserica gasim expusa o camasa de zale despre care se spune ca i-a apartinut lui Pintea Viteazul, dar si un steag al lui Francisc Rakaczi al II-lea, in oastea caruia a luptat si haiducul roman.

       La doar cinci kilometri de Budesti se afla Breb. Satul este extrem de frumos si foarte bine conservat, motiv pentru care, in anul 2015 National Geographic Traveler a clasificat zona Maramuresului in Top 20 destinatii de vizitat. Indragostit de frumusetea acestui loc, printul Charles si- a cumparat aici trei proprietati. De la Breb vom merge spre Valea Marei, la Desesti. Aici ne intampina un alt monument din patrimoniu universal UNESCO. Construita in anul 1770, Biserica de lemn din Desesti are hramul Sfanta Parascheva. Tot in aceasta comuna mai puteti vizita casa doamnei Maria Pop, cunoscuta prin colectia de obiecte artizanale dar si Complexul Muzeal Turistic, locul in care poetul Nichita Stanescu poposea deseori. Aceasta comuna este si un punct de plecare spre rezervatiile naturale Creasta Cocosului, Mlastina Iezerul Mare si Cheile Tatarului. Daca vreti sa va rasfatati cu un peste proaspat fript pe gratarul incins, Pastravaria Alex va asteapta sa va relaxati intr- un loc desprins parca din povesti.

       Despartirea de Maramuresul istoric se face prin Pasul Gutin, sau Pasul lui Pintea(1109 m). Soseaua care- l strabate este foarte spectaculoasa, drumul serpuit trece prin paduri umbroase, iar privelistea pe care o intalnesti este deosebita. Aceasta trecatore a devenit si mai cunoscuta dupa ce s- a filmat lung metrajul”Pintea”, legendarul haiduc din Tara Lapusului, cel mai mare si iubit erou al maramuresenilor, ramas atat de viu in constiinta oamenilor de aici” Doara Pintea n- o muritu’, Numa’un pic s- o hodinitu’ ”.

     Ultimul popas al calatoriei noastre este in orasul Baia Sprie. La poalele muntilor Gutai, pe un drum care trece prin liziera padurii, vom descoperi aria naturala protejata Lacul Albastru. Acesta este singurul lac din lume care isi schimba culoarea in functie de lumina si de oamenii care inoata in apele sale. Merita sa poposim putin aici, locul este unul deosebit, peisajul incantator.

Pe drumul de intoarcere spre casa puteti rememora amintirile cele mai dragi.

Incercati sa va lipiti de inima tot ce are mai frumos acest tinut, nu va opriti asupra lipsurilor lui. Important este sa intelegem oamenii si valoarea locurilor, dar mai ales dorul si dragostea pentru”tara lor”. Morosenii isi iubesc cu foc vatra. Nici o alta regiune din aceasta tara nu a fost mai doinita si cantata, mai alintata si strigata asa cum e Maramuresul.

      La finalul povestii va propun sa impartasim o frantura din gandirea simpla si curata a oamenilor de aici si, asemenea lor, sa sadim in inima noastra dragostea de neam si tara, de valoare si autentic. Doar in acest fel vom putea intelege filosofia din frumoasele lor vorbe

 “A fi mare nu- i mirare, A fi om ii lucru mare”.

    “Paraseste satul, dar nu te lasa parasit de sat!’ spune o vorba inteleapta. Cladeste-ti viata, fa- ti viitorul oriunde in lume, dar nu uita niciodata de unde ai plecat. Nu uita de bisericuta de lemn in care ai fost botezat si cununat, de batrana scoala in care ai invatat, de portul popular si muzica satului, de casa parinteasca si de mama care te asteapta lacrimand in poarta. Adu- ti aminte mereu de inima ei blanda si curata care- i bate- n pieptu- i plin cu dragoste si dor de tine. Nu uita nimic din toate astea pentru ca ele inseamna vesnicia si frumusetea trecutului, care dau putere prezentului si speranta viitorului.

 „Maramures, te-oi hori,

Si la lume-oi povesti,

Sa te stie-ntreaga lume,

Ca ai cel mai mandru nume“

Hotel Gradina Morii 3*

Sighetu Marmatiei

Amplasat intr-un loc magic, in apropierea raului Iza, la poalele dealului Solovan, hotelul Gradina Morii este o cladire frumoasa, impunatoare si eleganta.

Complexul ofera toate facilitatile unei locatii linistite si extrem de primitoare, ideale pentru odihna, o arhitectura veche cu dotari moderne la standarde europene, un ambientul special, caldura si profesionalism. 

Cele 49 de camere ale hotelului sunt elegante, linistite si primitoare, clasificate la 3 stele.

Restaurantul Gradina Morii, serveste preparate traditionale delicioase, atat la interior cat si pe terasa frumos amenajata.

Hotelul dispune si de un bar elegant si confortabil, avand un design clasic cu influente ale stilului brancovenesc si o selectie larga de vinuri, spirtoase, lichioruri, bere, bauturi racoritoare si cafea de specialitate.

Oaspetii se pot relaxa si pe terasa BBQ de la poalele Dealului Solovan, savurand bunatati preparate pe gratarul incins. Aici cei mici au activitate la locul de joaca din imediata apropiere.

Inainte de plecare oaspetii pot vizita magazinul de artizan din cadrul hotelului pentru a achizitiona suveniruri specifice zonei maramuresene precum: obiecte din ceramica, tesaturi, zgardane, traistute, clopuri, papusi traditionale si sculpturi din lemn.

 

Facilitati Camere
 • Baie proprie
 • TV cu ecran plat
 • Masa de birou
 • Uscator de par
 • Conexiune Wifi
 • Balcon
Facilitati Hotel
 • Terasa
 • Restaurant
 • Bar
 • Loc de joaca pentru copii
 • Parcare
 • Conexiune Wifi
 • Curte
 • Magazin de suveniruri

In drumul spre Sighet vizitam cateva biserici emblema a traditiei si artei populare maramuresene.

Astazi vom vizita Muzeul Memorialul Victimelor Comunismului si alte muzee si obiectve din Sighetu Marmatiei.

La intorcere spre casa vom vizita alte biserici din Budesti, Desesti.

Maramures plai cu flori

Sighetu Marmatiei

Perioada 23.07-25.07.2021

Maramures un tinut in care cultura si obiceiurile traditionale sunt vii.
Ziua
1
Drumul spre Sighet
Ziua
2
Zi pentru vizita la muzee
Ziua
3
Drumul spre casa

Recomandat pentru:

Familii
Cupluri

Rezerva vacanta

Feedback-ul este pozitiv pe toate fronturile. Intr-adevar a fost un eveniment reusit, ati depasit asteptarile mele si cu siguranta o sa mai organizam impreuna astfel de evenimente.

 

Tipografia Everest Bucuresti

Organizarea evenimentului nostru a fost foarte buna si ne bucuram ca am avut-o alaturi pe Nicoleta atat de organizata iar cu ajutorul vostru am reusit sa avem un teambuilding reusit.  Atat locatia si meniul au fost ceea ce ne-am dorit. Quizz show-ul a fost mult peste asteptari.  Per total, dupa cum am spus si telefonic, a fost foarte reusit, ne-am simtit bine si cu siguranta vom repeta experienta impreuna cu echipa Wens.

KeyWay Services Bucuresti

Va multumesc pentru recomandarea Louis Princess Creta, a fost un super concediu, atat pentru noi cat si pentru copii!

Stefan Vayna Bucuresti

Multumim agentiei de turism WENS Tour pentru cel mai bun city break la care puteam spera! Ne-a placut foarte mult modul prietenos in care ne-ati tratat si ne-ati facut sa ne simtim relaxati. Am calatorit cu balonul, am vazut locuri frumoase si am petrecut un weekend de vis in Turcia alaturi de voi! O sa mai venim si data viitoare, cu siguranta! - Ioana, George si Cezara Muresan

Ioana Muresan Cluj-Napoca

“Am revenit cu bine, obositi ca dupa vacanta, de la -20 la + 20 gr C. A fost foarte interesant, am regasit locurile copilariei (blocul in care am locuit, chioscul de flori, balustrada de care mi-am lipit limba ..., bulevardul pe care mergeam cu bicicleta) exact ca cum jumatate de secol! Am fost si in tara lui Mos Craciun - frumos, zapada rece multa si curata, program intens in fiecare zi (inclusiv in prima seara cand am reusit sa gasim o snowsauna si o cina in cautarea aurorei, cu somon la foc deschis si friptura de ren).Serviciile agentiei voastre de turism au fost excelente in sensul in care toate lucrurile au functionat ca ceasul: la fiecare hotel am fost asteptati, la fiecare zbor am fost primiti, la fiecare excursie am fost rasfatati - multumesc pentru tot efortul depus.”

Cornel Soaita Bucuresti

Am fost in ianuarie cu agentia dvs. de turism in Egipt, si am fost super super multumiti. Va multumim.

Cristian-Flaviu Iuhas Medias

A lucra cu o agenție de travel este un element cheie pentru orice organizație. Când ești mai mereu pe fugă, este nevoie de cineva de încredere care să aibă grijă de acele detalii mărunte ce fac diferența. Alături de WENS Travel, ne bucurăm de o colaborare ce ne ușurează munca de zi cu zi și ne ajută să creștem.

Morphosis Bucuresti

From the first moment of contact with your company, we received a fast, most corteous and professional response that exactly matched our company's expectations. AB Dental and our costumers that were attended from 18 countries around the world were pleased with the international conference.

Thank you for the service above and beyond!

AB DENTAL BUCURESTI

Cappadocia este o destinatie despre care am auzit multe dar ajungand acolo am realizat cu uimire ca este o destinatie unica. Zona este incredibila, localnicii prietenosi si ospitalieri iar zborul cu balonul chiar nu pot sa il descriu in cuvinte. Doar daca se traieste o astfel de experienta se poate intelege pe deplin trairea. Nu imi ramane decat sa multumesc frumos Stefanei, si agentiei de turism Wens Travel  pentru organizarea unei excursii care cu certitudine ramane una memorabila si astept cu entuziasm urmatoarea propunere de vacanta inedita.

Andreea Buzgariu Cluj-Napoca