FriendTrips of a lifetime
Pret
3650
Persoana
Circuit de 16 zile
Plecare din Bucuresti
Perioada
24.08-08.09.2020

Magie si mister printre orase pierdute si insule plutitoare Peru

Descopera alaturi de noi una dintre cele mai misterioase destinatii ale lumii, Peru, cu ale sale vestigii incase. Magia si misterul istoriei, natura exotica, cultura, traditiile, muzica si diversitatea culinara fac din Peru cea mai vizitata destinatie a Americii de Sud si una din cele mai atractive ale lumii.

Magie si mister printre orase pierdute si insule plutitoare

Peru

Descopera alaturi de noi una dintre cele mai misterioase destinatii ale lumii, Peru, cu ale sale vestigii incase. Magia si misterul istoriei, natura exotica, cultura, traditiile, muzica si diversitatea culinara fac din Peru cea mai vizitata destinatie a Americii de Sud si una din cele mai atractive ale lumii.
De la Anzi pana la Amazon, Peru te va uimi la fiecare pas. Vei cunoaste misteriosul Machu Picchu, culturalul Cusco, tribalul Lac Titicaca si grandiosul Amazon, atractii care vor face din vacanta ta una de vis.

Rezerva vacanta

Servicii Incluse

 • Bilet avion Bucuresti – Lima – Arequipa // Cusco – Puerto Maldonado – Lima - Bucuresti
 • Cazare 15 nopti in hotelurile de mai sus sau in hoteluri de categorie similara, loc in camera dubla, mic dejun
 • Tur de oras Lima, Arequipa, Cusco cu ghid vorbitor de limba engleza
 • Excursie cu barca pe Lacul Titicaca
 • Excursie la Macchu Picchu
 • Transferurile cu autocar / microbuz in regim privat Arequipa – Puno – Cusco
 • Bilete de tren Ollantaytambo / Machu Picchu / Ollantaytambo, clasa voyager + transfer privat Ollantaytambo - Cusco
 • Toate activitatile si mesele la Corto Maltes Amazonia (mic dejun, pranz si cina)
 • 10 mese, dupa urmatorul program: pranz Lima, cina Arequipa, cina Puno, pranz Lacul Titicaca, pranz Puccara, pranz Maras, doua pranzuri si o cina Aguas Calientes, cina cu program folcloric Cusco.
 • Transferurile aeroport – hotel – aeroport
 • Insotitor de grup din partea WENS

Servicii Neincluse

 • Bilet avion si cazare la Bucuresti, 23 / 24august si 9 / 10 septembrie, 2 nopti
 • TARIF INFORMATIV, IN FUNCTIE DE MOMENTUL REZERVARII: 120 EUR / PERSOANA (AVION + CAZARE)
 • Excursiile si programele optionale mentionate in program:

      Tur by night Lima – circuitul fantanilor cu cina inclusa – 75 EUR / persoana

      Arequipa rurala – 40 EUR / persoana

      Huayana Picchu – 120 EUR / persoana

 • Asigurarile medicale / storno
 • Alte mese in afara de cele mentionate ca fiind incluse
 • Cheltuieli personale
 • Preturi valabile pentru un grup minim de 20 persoane
 • Hotelurile mentionate pot fi inlocuite cu hoteluri de categorie similara, in functie de disponibilitatea la momentul rezervarii
 • Orarul zborurilor poate suferi modificari

 

PENTRU CALATORIA IN PERU ESTE NEVOIE DE PASAPORT VALABIL 6 LUNI DE LA DATA INTOARCERII.

 

PENTRU SEJURUL IN JUNGLA SE RECOMANDA MEDICATIE ANTIMALARIE (OPTIONAL, NU OBLIGATORIU).

Ziua 1 Bucuresti - Lima

Sosire in Lima. Dupa formalitatile de recuperare a bagajelor si cele vamale intalnire cu ghidul local pentru transfer la hotel.  

Ziua 2 Lima

Mic dejun. Tur de oras Lima pentru a cunoaste orasul in care traieste aproape o treime din populatia tarii. Considerat un oras istoric si vibrant, Lima poseda o superba arhitectura coloniala, o bucatarie de talie mondiala, o viata de noapte sclipitoare, muzee exceptionale si cateva situri arheologice pre-Incase. Incepi turul cu o vizita in centrul colonial, unde intalnesti Plaza de Armas, aparuta odata cu fondarea Limei in 1535. 

Ziua 3 Lima - Arequipa

Mic dejun. Zbori catre Arequipa. Sosire la Arequipa si indeplinirea formalitatilor de check in.

 

Ziua 4 Arequipa

Ziua de astazi iti sta la dispozitie pentru a te relaxa, a te delecta cu privelistile din Plaza de Armas sau pentru a vizita pe cont propriu doua dintre muzeele reprezentative din Arequipa – Mundo Alpaca (unde vei cunoaste animalele specifice peruane - alpaca) si Muzeului Sanctuar al Anzilor, unde se afla celebra mumie Juanita, cu o poveste impresionanta. In timp ce la vecinii lor mayasi sacrificiile umane erau foarte raspandite, la incasi acestea se executau numai in vremuri de mare primejdie.

Ziua 5 Arequipa – Puno

Mic dejun. Pleci astazi catre Puno, iar pe drum vizitezi faimoasele chullpas (turnuri funerare) din Sillustani, aflate la 34 km de Puno.

Ziua 6 Puno - Lacul Titicaca - Puno

Mic dejun. Transfer in port pentru o croaziera pe apele lacului Titicaca cu barcile traditionale. 

Ziua 7 Puno – Pukara – Racchi – Andahuaylillas - Cusco

Mic dejun. Pornesti catre Cusco, cel mai vechi oras locuit permanent din America de Sud si care timp de secole a fost capitala spirituala si administrativa a celui mai mare imperiu de pe acest continent. 

Ziua 8 Cusco – Pisac – Maras - Ollantaytambo – Machu Picchu

Mic dejun. Pleci catre Valea Sacra a Incasilor, iar prima oprire o faci in Pisac, un sat traditional a carui principala atractie este Targul (Piata). Aici gasesti numeroase produse locale, de la fructe si legume la haine si chiar bijuterii realizate manual.

Ziua 9 Valea Sacra

Mic dejun. Pornesti cu microbuzul din Aguas Calientes pe un drum abrupt cu multe serpentine, iar dupa aproximativ 15 minute vei ajunge la 2.300 m altitudine, unde descoperi cea mai frumoasa atractie din Peru - Machu Picchu. Acest oras Inca a ramas necunoscut lumii pana in 1911, cand istoricul american Hiram Bingham a fost ghidat aici de catre localnici. Expeditiile ulterioare si speculatiile actuale nu au reusit sa desluseasca misterul construirii acestui oras pierdut.

 

Ziua 10 Machu Picchu

Dimineata timp liber. Iti poti odihni si rememora impresiile din ziua precedenta la Machu Picchu, sau te poti intoarce pentru o a doua vizita la Machu Picchu, pentru a te bucura de linistea pe care acest sit ti-o da.

 

Ziua 11 Cusco

Dupa micul dejun te vei bucura de o dimineata linistita, fara program, pentru a savura impresiile puternice din zilele precedente. Dupa-amiaza vei avea parte de un tur al orasului colonial Cusco, construit pe vechi ruine incase, inclus in patrimoniul universal UNESCO si descoperit in 1533 de catre conquistadorii spanioli.

Ziua 12 Puerto Maldonado – taramul de pe Amazon

Mic dejun si timp liber pentru relaxare si pentru a explora Cusco pe cont propriu.

 

Ziua 13 Cusco – Puerto Maldonado

Dimineata transfer la aeroportul din Cusco si zbor spre Puerto Maldonado. Sosire, preluare de la aeroport si transfer la biroul administratic la lodge-ului, pentru a depozita bagajele de care nu vei avea nevoie pe parcursul urmatoarelor 3 zile. Recomandarea este sa impachezi un bagaj separat pentru 3 zile pe Amazon iar restul sa ramana in depozit in Puerto Maldonado. Calatoria de la Puerto Maldonado la lodge se face cu barci traditionale amazoniene si dureaza aproximativ 40 minute.

Ziua 14 Taramul de pe Amazon

O zi speciala dedicata activitatilor pe Amazon, pentru a admira flora si fauna specifica.

05:30 Trezire, cafea / ceai si plecare spre lacul Sandoval. Dupa 30 minute de navigare cu barca vei intra in teritoriul Tambopata, parte a rezervatiei Candamo. Aici vei face o drumetie de 3 km prin vegetatia luxurianta, populata cu numeroase specii de maimute, printre care si cele urlatoare si capucine.

Ziua 15 Puerto Maldonado

Mic dejun.

09:00 Vei face astazi o calatorie de 20 minute cu barca in aval si vei ajunge la Chacra – o ferma locala detinuta de o familie care cultiva aici numeroase specii de fructe tropicale amazoniene.

Ziua 16 Puerto Maldonado- Lima – Europa

05:30 Trezirea devreme pentru o ultima excursie in cadrul lodge-ului – o plimbare de 20 minute pana la locul numit Argila Papagalilor.

Ziua
1
Bucuresti - Lima

Sosire in Lima. Dupa formalitatile de recuperare a bagajelor si cele vamale intalnire cu ghidul local pentru transfer la hotel.  

Preturi valabile pentru un grup minim de 20 persoane. Hotelurile mentionate pot fi inlocuite cu hoteluri de categorie similara, in functie de disponibilitatea la momentul rezervarii. Orarul zborurilor poate suferi modificari.

 

PENTRU CALATORIA IN PERU ESTE NEVOIE DE PASAPORT VALABIL 6 LUNI DE LA DATA INTOARCERII.

 

PENTRU SEJURUL IN JUNGLA SE RECOMANDA MEDICATIE ANTIMALARIE (OPTIONAL, NU OBLIGATORIU).

Ziua
2
Lima

Punctul cel mai vechi al acesteia este fantana din bronz din centru, datand din 1650. In partea de nord-est a pietei focul si dezastrele naturale au distrus Palacio de Gobierno de mai multe ori de cand Pizarro a construit aici prima cladire guvernamentala in anii 1530, palatul actual fiind terminat in 1937. Schimbarea garzii reprezinta o atractie in fiecare dupa-amiaza. Catedrala domina partea de sud-est a pietei, fiind terminata in 1755. Cladirea actuala a inlocuit precedenta biserica distrusa la cutremurul din 1746. Corpul lui Francisco Pizarro, intemeietorul Limei, inmormantat de secole in cripta, se afla acum intr-o capela din dreapta intrarii principale. Continui cu o vizita la Manastirea San Francisco, una dintre cele mai vechi aflate inca in folosinta, supravietuind in stare relativ buna cutremurului din 1746. Ridicata la mijlocul Sec al XVII-lea din materiale rezistente la cutremur si vopsita in galben-canar, este una dintre cele mai fotografiate biserici ale Limei. Punctele de atractie sunt catacombele cu oseminte si biblioteca cu carti si harti, unele datand din secolul al XVI-lea. Catacombele erau folosite drept cimitir in vremurile coloniale, pentru ca orasul nu a avut un loc pentru ingroparea mortilor pana la inceputul secolului  al XIX-lea. Vei continua turul orasului cu districtul modern Miraflores, centrul de business si financiar al orasului.

Vei lua pranzul la un restaurant local, dupa care iti vei petrece restul dupa-amiezii explorand Lima pe cont propriu.

Seara poti alege un program optional - Tur by night al fantanilor, cu show de lumini si muzica, urmat de cina la un restaurant local.

Ziua
3
Lima - Arequipa

Dupa amiaza vei avea parte de un tur acestui oras bijuterie, al doilea ca importanta din Peru, situat intr-o vale fertila locuita inca din vremurile preincase si inconjurat de 3 vulcani ce ating o inaltime de aproape 6.000 de metri. Spaniolii au construit aici in secolul al XVI-lea un incantator oras colonial, al carui stil imbina tehnicile de construit ale localnicilor cu arhitectura europeana. Centrul istoric, cu strazile sale ce se intind in linii drepte si se intrepatrund asemenea unei table de sah, este inclus in patrimonial universal UNESCO. Fermecatoare sunt si cladirile realizate din roca vulcanica alba sau roz, cu fatade decorate in stil baroc si neoclasic. Turul de oras incepe cu punctul de belvedere El Carmen, de unde vom putea admira imprejurimile orasului, cu terasele cultivate, panorama orasului, precum si vulcanii inconjuratori. Vei continua apoi cu cartierul traditional Yanahuara, situat la 2 km de centru, o expresie desavarsita a artei ecleziastice traditionale peruane.

Atractia cea mai importanta o reprezinta piata centrala, una dintre cele mai frumoase din tara, cu ale ei „vedete” – fantana de bronz Tuturutu, catedrala si biserica manastirii La Compania de Jesus, construita in stil baroc.

Vei vizita si manastirea Santa Catalina, construita in anul 1580 de Maria de Guzman si dedicata ordinului dominican si Sfintei Ecaterina din Siena. Se intinde pe o suprafata de aprox. 20 000 mp, in centrul orasului, si a functionat pentru aproape 400 ani ca un calustru, izolata totald e restul orasului prin zidurile inalte. Este de o frumusete fermecatoare, un mic oras in oras, cu stradute inguste si pietruite, fantani si gradini, alaturi de impozntul edificiu ecleziastic. Manastirea a fost deschisa publicului in anul 1970, dupa vizita Papei la Arequipa. Cina la un restaurant local.

 

Ziua
4
Arequipa

Persoana ce urma sa fie sacrificata era aleasa de la nastere si trebuia sa fie perfecta din punct de vedere fizic. Juanita este o fetita de aproximativ 11-12 ani, aleasa spre a fi sacrificata zeilor in caz de restriste. Se pare ca vulcanul Misti era la un moment dat in prag de eruptie, iar atunci marii preoti au decis ca imperioasa necesitatea desfasurarii ritualului sacrificarii Juanitei, descoperita ulterior de un grup de alpinisti englezi care escaladau vulcanul. Numele de Juanita i se trage de la numele descoperitorului sau englez John- in varianta spaniola Juan- in varianta feminina Juanita.

Ambele muzee se afla la aprox. 400 m de hotel.

Optional poti face o excursie in imprejurimile Arequipei, in zona rurala Sabandia, renumita pentru luptele cu tauri si numeroasele terase pe care s-a practicat agricultura in perioada pre-incasa. Prima moara a fost construita aici de colonistii spanioli, cladirea ei pastrandu-se pana in zilele noastre.

Vei vizita apoi un alt district incantator, Sachaca, cu turnul sau (mirador) de unde avem parte de o panorama impresionanta a orasului si a vulcanilor limitrofi.

 

Ziua
5
Arequipa – Puno

Mic dejun. Pleci astazi catre Puno, iar pe drum vizitezi faimoasele chullpas (turnuri funerare) din Sillustani, aflate la 34 km de Puno. Ridicate de poporul vorbitor de aymara, Colla, care domina aceasta regiune inainte de expansiunea Inca din 1400 d.Hr., turnurile din Sillustani sunt cele mai dramatice, cele mai bine conservate si cele mai apropiate din zona. Turnurile cilindrice ajung la 12 metri inaltime si sunt sculptate din pietre negre perfect potrivite una langa alta. Odata, in vremurile apuse, Chullpas adaposteau ramasitele familiilor locale care erau ingropate impreuna cu hainele lor, mancare si alte obiecte de pret. Dupa vizita de la Sillustani iti continui calatoria catre Puno.

Sosire la hotel si cina.

Ziua
6
Puno - Lacul Titicaca - Puno

Mic dejun. Transfer in port pentru o croaziera pe apele lacului Titicaca cu barcile traditionale. Inconjurat de peisajul de podis inalt cunoscut sub numele de Altiplano, cel mai inalt lac navigabil din lume se bucura de o luminozitate nemaigasita in Peru. Claritatea ireala este data de altitudinea si deschiderea larga a regiunii. Vizitezi insula plutitoare unde traiesc Indienii Uros, al caror stil de viata, costume si traditii sunt admirate pe intreg mapamondul. Populatia Uros a fugit de popoarele Colla si Inca si a folosit stuf de totora (foarte rezistent) pentru a-si construi propriile insule si locuinte.

Astazi acestia traiesc pe mai multe insule plutitoare si sunt autarhici, au scoli proprii si magazine, iar principalele lor surse de venit sunt pescuitul si turismul. In continuare vizitezi Insula Taquile, situata la aproximativ 35 km de Puno, cu o populatie de aproximativ  2.000 oameni. Este faimoasa pentru tesaturile si stofele ei, avand multe ramasite arheologice si o priveliste spectaculoasa a muntilor inzapeziti–Cordillera Real din Bolivia.

Nu exista strazi sau autovehicule, iar electricitatea este rara. Urcand peste 500 trepte neregulate vei ajunge la partea centrala a insulei, unde traieste majoritatea populatiei. Privelistea oferita este impresionanta – Lacul Titicaca pare un ocean inconjurat de munti. La mijlocul zilei vei lua pranzul la un restaurant al comunitatii Uros, iar seara te intorci in Puno.

Ziua
7
Puno – Pukara – Racchi – Andahuaylillas - Cusco

Mic dejun. Pornesti catre Cusco, cel mai vechi oras locuit permanent din America de Sud si care timp de secole a fost capitala spirituala si administrativa a celui mai mare imperiu de pe acest continent. Pe drum vei fi fascinat de frumusetea peisajelor minunate ale muntilor Anzi si ale Altiplano-ului ("campie inalta” in limba spaniola) - platoul alpin inalt din Anzii Cordilieri, cel mai mare platou alpin de pe Terra dupa cel al Tibetului. Vei trece prin sate andine pitoresti, cum ar fi: Urcos, San Pedro, Tinta si Sicuani, precum si prin trecatoarea La Raya, aflata la o altitudine de 4.338 m, fiind si limita dintre Altiplano si Anzi. Vei face o oprire pentru a face fotografii.

Pe parcursul calatoriei vei face vizite la siturile arheologice Racchi si Pukara. Cultura Pukara este cunoscuta datorita figurinelor de ceramica "Toritos de Pukara” (taurasii de Pukara). Aceste statui in forma de tauri sunt decorate in culori vesele.

Dupa ce vei servi pranzul la un restaurant local vei continua cu vizita la Racchi, unul dintre cele mai mari situri arheologice Incase, cu templul Wiracocha. 

De aici pleci catre Andahuaylillas, unde principala atractie este Biserica Sf. Apostol Petru, a carei constructie a fost inceputa in secolul al XVI-lea de catre misionarii iezuiti. Biserica este supranumita "Capela Sixtina din America” datorita superbelor fresce ce infrumuseteaza peretii sai.

Sosire si cazare la Cusco.  

Ziua
8
Cusco – Pisac – Maras - Ollantaytambo – Machu Picchu

Mic dejun. Pleci catre Valea Sacra a Incasilor, iar prima oprire o faci in Pisac, un sat traditional a carui principala atractie este Targul (Piata). Aici gasesti numeroase produse locale, de la fructe si legume la haine si chiar bijuterii realizate manual.

Te vei indrepta apoi spre Maras, renumit pentru exploatarile sale de sare. Este vorba despre un complex de 3000  de mici bazine cu o suparafata medie de 5 metri patrati, construite pe un versant al muntelui Qaqawinay. In timpul sezonului secetos satenii umplu (iriga) aceste mici bazine cu apa sarata provenita dintr- un izvor aflat in partea superioara a complexului, iar prin evaporatia apei rezulta depuneri de sare in stare solida.

Dupa pranzul pe care il vei servi la un restaurant local  continui calatoria prin Valea Sacra si ajungi la Ollantaytambo, unul dintre ultimele orase construite de catre incasi, in secolul al XV-lea. Fundatia orasului a rezistat in fata trecerii timpului si desi spaniolii au cucerit valea, spiritul incas continua sa reziste aici. Ruinele regasite astazi in Valea Sacra stau marturie pentru ingeniozitatea si cunostintele incasilor: strazi pavate cu piatra ce sunt dispuse paralel, depozite de piatra (qullqas) realizate pe versantii muntilor si terasele agricole ce incep de la poalele muntilor si se inalta usor pe crestele acestora.

In Ollantaytampo vei lua trenul voyager spre Aguas Calientes, poarta de acces spre Machu Picchu. Sosire la hotel, cazare si cina in cadrul hotelului.

Ziua
9
Valea Sacra

Mic dejun. Pornesti cu microbuzul din Aguas Calientes pe un drum abrupt cu multe serpentine, iar dupa aproximativ 15 minute vom ajunge la 2.300 m altitudine, unde descoperim cea mai frumoasa atractie din Peru - Machu Picchu. Acest oras Inca a ramas necunoscut lumii pana in 1911, cand istoricul american Hiram Bingham a fost ghidat aici de catre localnici. Expeditiile ulterioare si speculatiile actuale nu au reusit sa desluseasca misterul construirii acestui oras pierdut. Vei vizita principalele puncte de interes insotiti de ghidul local, incepand cu zona sacra - zona principala a cetatii, cu Intihuatana, ceasul solar Incas, Templul Celor Trei Ferestre, Templul Soarelui dedicat zeului Inti si Templul Condorului. In apropierea Templului Soarelui se afla Mormantul regal – o pestera cu motive abrupte, cioplite fin, nise sculptate minutios si ziduri superb construite, care poseda una dintre cele mai bine conservate zidarii din Machu Picchu. Desi nu au fost gasite ramasite umane inauntrul pesterii, specificul arhitecturii l-a determinat pe Bingham sa o declare mormant regal. Vei mai vedea si zona rezidentiala unde se aflau casele clasei de jos si depozitele, zona regala, unde vei vedea casele in care locuiau Amautas (persoanele intelepte) si incaperile de forma trapezoidala din apropiere unde locuiau Nustas (printesele). Te vei intoarce la Aguas Calientes, unde vei lua pranzul la un restaurant local.

Dupa amiaza vei calatori din nou cu trenul spre Ollantaytambo, de unde vei fi transferat la Cusco.

Sosire la Cusco si cazare.

Ziua
10
Machu Picchu

 

Optional te poti inscrie la circuitul Huayana Picchu – muntele care apare “in fundalul” Machu Picchu si locul cel mai apropiat de unde poti vedea, de sus, intregul complex. Accesul pe traseu este limitat la 400 locuri pe zi, iar rezervarea trebuie facuta din timp.

Dupa ce vei lua pranzul te indrepti spre gara si luam trenul spre Ollantaytambo, de unde transferul te va duce la Cusco. Sosire la Cusco si cazare.

 

Ziua
11
Cusco

Cusco este o marturie de arhitectura si urbanism avansate. Incepem turul cu Piata Centrala sau Plaza de Armas unde, conform legendei, sulita de aur a lui Manco Capac a strapuns pamantul aratandu-i unde se afla “buricul pamantului”, semn ca de acolo trebuie sa inceapa constructia orasului. In apropiere se afla si renumita Catedrala Cusco, o bijuterie arhitectonica decorata la exterior cu placi din granit rosu in stil renascentist, in contrast cu interiorul in stil baroc. Continui vizita catre Koricancha ("curtea de aur” in quechua), situl Inca dedicat Zeului Soarelui ce formeaza baza constructiei Iglesia Santo Domingo. Zidul inalt de sase metri al Koricancha are curbe  line, o caracteristica neobisnuita in arhitectura Inca, ce se bazeaza pe forme trapezoidale si dreptunghiulare. Forma ciudata a acestuia indica faptul ca situl era  de o importanta deosebita. Pe vremuri era decorata cu foi aurii si argintii, dar conchistadorii au topit totul, lasand in urma doar ziduri din perioada Inca. Seismul din 1950 a distrus aproape in intregime biserica, insa zidurile incase au rezistat.

Te vei indrepta apoi spre imprejurimile orasului Cusco si vom vizita Kenko (sanctuar religios cu un amfiteatru semicircular, douazeci de strane de piatra si un idol in mijloc), Puca Pucara (constructie militara incasa alcatuita din terase si trepte), Tambomachay (Baile Incasilor, cu sistem de canalizare a apei), Sacsayhuaman (fortareata construita pentru a apara Cusco de atacurile inamice).

Cina la un restaurant local, cu program folcloric

Ziua
12
Puerto Maldonado – taramul de pe Amazon

Mic dejun si timp liber pentru relaxare si pentru a explora Cusco pe cont propriu.

Ziua
13
Cusco – Puerto Maldonado

Sosire la Corto Maltes Amazonia Lodge si pranz.

Lodge-ul este alcatuit din 27 de bungalow-uri de lemn, construite in mijlocul salbaticiei junglei amazoniene, departe de civilizatie. Fiecare bungalow are baie proprie, cu apa calda 24 ore. Deoarece jungla nu este electrificata, curentul electric este produs de un generator propriu, cu orar de functionare limitat, intre orele 07:00 – 14:00 si 17:00 – 22:30. Bungalow-urile nu au aer conditionat, dar au plase de insecte si lanterne cu LED si baterii pentru orele in care nu exista curent electric. Toate mesele si activitatile oragnizate aici sunt incluse.

La ora 15:30 vei avea parte de un prim contact cu jungla amazoniana – o drumetie de aprox. 3 ore, pe parcursul careia vei observa numeroase specii de arbori tropicali, plante medicinale, insecte, fluturisi alte mamifere. Pe drumul de intoarcere vei face o oprire la un observator de pasari, pentru a admira tucanii.

La ora 19:00, inainte de cina, vei face un scurt safari de noapte, cu barca, pentru a vedea caimanul alb, care traieste pe malurile raului.

Cina in cadrul lodge-ului.

Ziua
14
Taramul de pe Amazon

 

Ajunsi pe lacul Sandoval vom naviga cu barci cu vasle si vei fi atent la caimani, pesti piranha si numeroasele specii de pasari prezente aici. Vei face apoi un picnic intr-o zona special amenajata cu hamace, unde te vei savura micul dejun pus la pachet de catre personalul lodge-ului.

Te vei intoarce apoi la lodge, te vei odihni, vei servi pranzul, iar la ora 15:30 ai parte de o noua activitate – o scurta excursie la unul dintre turnurile de observatie pentru animale si pasari.

Intoarcere la lodge, timp liber pentru relaxare si cina.

 

 

Ziua
15
Puerto Maldonado

Vei gusta din fiecare, dupa care te vei indrepta spre o alta familie care iti va oferi o demonstratie a activitatilor traditionale cotidiene (pescuit, vanat si diverse mestesuguri).

Te vei intoarce la lodge pentru pranz, dupa care dupa-amiaza vei avea parte de timp liber pentru relaxare la piscina.

Cina in cadrul lodge-ului.

Ziua
16
Puerto Maldonado- Lima – Europa

Aici imaginea este impresionanta – 6 specii diferite de papagali se hranesc zilnic cu o argila speciala, vitala pentru metabolismul lor, oferind un spectacol multicolor inedit.

Intoarcere la lodge pentru mic dejun si transfer cu barca la Puerto Maldonado.

Te vei intoarce la biroul lodge-ului pentru a recupera bagajele depozitate aici, vei face o scurta incursiune la piata locala pentru ultimele suveniruri si fructe de pe Amazon, dupa care vei fi transferati la aeroport pentru zborul spre Lima si Europa.

La Hacienda Miraflores 4*

Lima

Acest hotel de 4 stele este situat in suburbia Miraflores, la doar 20 de minute de mers cu masina de aeroport. Plaja Makaha se afla in apropiere, iar centrul comercial Larcomar este la 10 minute de mers pe jos. La Hacienda Hotel & Casino ofera camere confortabile, care includ pat king-size si queen-size, TV cu ecran de 21 inch si ferestre izolate fonic. La restaurantul El Algarrobo, oaspetii vor descoperi arome ale gastronomiei peruviene si cateva feluri de mancare din bucataria internationala.

Facilitati Camere
 • Aer conditionat
 • Baie privata
 • Uscator de par
 • TV cu ecran plat
 • Conexiune WiFi
 • Camere izolate fonic
 • Minibar
Facilitati Hotel
 • Restaurant
 • Bar
 • Facilitati Wellness
 • Sala de fitness
 • Conexiune Wifi
 • Parcare publica gratuita la o locatie din apropiere
 • Servicii de receptie (birou de turism, receptie deschisa nonstop)

San Agustin Posada del Monasterio

AREQUIPA

San Agustin Posada del Monasterio a fost construit in secolul 18 fiind situat langa una din cele mai mari atractii turistice, manastirea Arequipa si la 7 km distanta de Aeroportul International Rodríguez Ballón. Decorul rustic al hotelului imbina comfortul si frumosul, punand la dispozitia oaspetilor camere cu baie proprie, Tv cu ecran plat si conexiune Wifi.

Facilitati Camere
 • Baie proprie
 • Conexiune Wifi
 • Tv cu ecran plat
 • Birou
 • Telefon
 • Uscator de par
 • Seif
Facilitati Hotel
 • Bar
 • Conexiune Wifi
 • Lift
 • Parcare
 • Restaurant
 • Tv cu ecran plat

Royal Inn Hotel Puno 4*

Puno

Situat in centrul orasului Puno, Royal Inn ofera suite colorate, cu Wi-Fi gratuit.Hotelul este localizat foarte aproape de piata centrala din Plaza de Armas. Facilitatile includ un bar plin de viata si parcare gratuita. Camerele luminoase ale hotelului Royal Inn Puno sunt decorate cu lemn si stofa rosie si portocalie stralucitoare. Toate au TV prin satelit, iar unele au un dus cu hidromasaj si o cada mare cu jacuzzi.

Facilitati Camere
 • Baie privata
 • Articole de toaleta gratuite
 • Uscator de par
 • Papuci de casa
 • TV cu ecran plat
 • Conexiune WiFi
 • Minibar
 • Camere izolate fonic
Facilitati Hotel
 • Bar
 • Terasa
 • Facilitati Wellness
 • Salon de infrumusetare
 • Activitati (muzica/spectacol live, tur sau curs despre cultura locala, happy hour)
 • Conexiune Wifi
 • Parcare privata gratuita la o locatie din apropiere
 • Servicii de receptie (serviciu de concierge, camera de bagaje, serviciu de vanzare bilete, birou de turism, schimb valutar, receptie deschisa nonstop)
 • Facilitati pentru persoane cu mobilitate redusa

HOTEL XIMA 4*

CUSCO

Hotelul Xima este situat la o distanta de 3,5 km de Aeroportul International Alejandro Velasco Astete si la 1,1 km distanta de Piata Centrala. In intampinarea clientilor, hotelul vine cu un centru Spa, camere cu balcon, conexiune Wifi si Tv cu ecran plat.

Facilitati Camere
 • Balcon
 • Baie privata
 • Tv cu ecran plat
 • Minibar
 • Uscator de par
 • Telefon
 • Seif
 • Birou
Facilitati Hotel
 • Conexiune Wifi
 • Curte cu gradina
 • Centru Spa
 • Lift
 • Magazin de suveniruri
 • Seif

SAN AGUSTIN MONASTERIO DE LA RECOLETA

URUBAMBA

Hotelul San Agustin Monasterio de la Recoleta isi are asezamantul intr-o fosta manastire catolica din secolul 17 si se afla la o distanta de 31,3 km de Aeroportul International Alejandro Velasco Astete. Acesta pune la dispozitia turistilor camere cu baie proprie, Tv cu ecran plat si conexiune Wifi.

Facilitati Camere
 • Vedere la gradina
 • Baie privata
 • Tv cu ecran plat
 • Uscator de par
 • Telefon
 • Minibar
 • Seif
Facilitati Hotel
 • Conexiune Wifi
 • Parcare
 • Telefon
 • Tv cu ecran plat
 • Bar
 • Seif
 • Restaurant

El Mapi by Inkaterra 4*

Aguas Calientes

El Mapi este un hotel elegant, situat in inima orasului Machu Picchu, si ofera preparate gourmet organice si camere moderne. Camerele bine iluminate de la El Mapi by Inkaterra au paturi groase de culoare bej si ferestre mari, cu draperii opace. Toate ofera halate de baie din bumbac, articole de toaleta pe baza de plante si TV de 32 inch cu canale prin cablu.

Facilitati Camere
 • Baie privata
 • Uscator de par
 • Halat de baie
 • Articole de toaleta pe baza de plante
 • TV cu ecran plat
 • Telefon
Facilitati Hotel
 • Restaurant
 • Bar
 • Internet WiFi disponibil in zonele publice
 • Servicii de receptie (camera de bagaje, birou de turism, receptie deschisa nonstop)
 • Business centre 
 • Magazin de suveniruri

HOTEL COSTA DEL SOL 4*

CUSCO

Hotelul Costa Del Sol a adoptat cladirea ce dateaza din secolul 17 fiind recunoscuta drept obiectiv turistic de patrimoniu. Acesta se afla la 3 minute distanta de Centrul Istoric Cusco si pune la dispozitia turistilor camere care imbina contemporanul si modernul. Toate camerele sunt dotate cu Tv cu ecran plat, baie proprie si aer conditionat.

Facilitati Camere
 • Aer conditionat
 • Tv cu ecran plat
 • Minibar
 • Seif
 • Conexiune Wifi
Facilitati Hotel
 • Conexiune Wifi
 • Bar
 • Restaurant
 • Serviciu de curatatorie si calcatorie

CORTO MALTES AMAZONIA

PUERTO MALDONADO

Situat in jungla Amazoniana, CORTO MALTES AMAZONIA ofera turistilor bungalow-uri fiind situat la o distanta de 14,4 km de Aeroportul International Puerto Maldonado. Fiecare bungalow intampina turidstii cu baie privata si o terasa cu priveliste la gradina.

Facilitati Camere
 • Terasa
 • Baie privata
 • Asternuturi si prosoape
Facilitati Hotel
 • Piscina
 • Bar
 • Terasa
 • Gradina
 • Centru Wellness
 • Restaurant
 • Seif

Magie si mister printre orase pierdute si insule plutitoare

Peru

Perioada 24.08-08.09.2020

Descopera alaturi de noi una dintre cele mai misterioase destinatii ale lumii, Peru, cu ale sale vestigii incase. Magia si misterul istoriei, natura exotica, cultura, traditiile, muzica si diversitatea culinara fac din Peru cea mai vizitata destinatie a Americii de Sud si una din cele mai atractive ale lumii.
Ziua
1
Bucuresti - Lima
Ziua
2
Lima
Ziua
3
Lima - Arequipa
Ziua
4
Arequipa
Ziua
5
Arequipa – Puno
Ziua
6
Puno - Lacul Titicaca - Puno
Ziua
7
Puno – Pukara – Racchi – Andahuaylillas - Cusco
Ziua
8
Cusco – Pisac – Maras - Ollantaytambo – Machu Picchu
Ziua
9
Valea Sacra
Ziua
10
Machu Picchu
Ziua
11
Cusco
Ziua
12
Puerto Maldonado – taramul de pe Amazon
Ziua
13
Cusco – Puerto Maldonado
Ziua
14
Taramul de pe Amazon
Ziua
15
Puerto Maldonado
Ziua
16
Puerto Maldonado- Lima – Europa

Recomandat pentru:

Solo traveler
Cupluri
Grupuri de prieteni
Pasionati de istorie

Rezerva vacanta

Feedback-ul este pozitiv pe toate fronturile. Intr-adevar a fost un eveniment reusit, ati depasit asteptarile mele si cu siguranta o sa mai organizam impreuna astfel de evenimente.

 

Tipografia Everest Bucuresti

Organizarea evenimentului nostru a fost foarte buna si ne bucuram ca am avut-o alaturi pe Nicoleta atat de organizata iar cu ajutorul vostru am reusit sa avem un teambuilding reusit.  Atat locatia si meniul au fost ceea ce ne-am dorit. Quizz show-ul a fost mult peste asteptari.  Per total, dupa cum am spus si telefonic, a fost foarte reusit, ne-am simtit bine si cu siguranta vom repeta experienta impreuna cu echipa Wens.

KeyWay Services Bucuresti

Va multumesc pentru recomandarea Louis Princess Creta, a fost un super concediu, atat pentru noi cat si pentru copii!

Stefan Vayna Bucuresti

Multumim agentiei de turism WENS Tour pentru cel mai bun city break la care puteam spera! Ne-a placut foarte mult modul prietenos in care ne-ati tratat si ne-ati facut sa ne simtim relaxati. Am calatorit cu balonul, am vazut locuri frumoase si am petrecut un weekend de vis in Turcia alaturi de voi! O sa mai venim si data viitoare, cu siguranta! - Ioana, George si Cezara Muresan

Ioana Muresan Cluj-Napoca

“Am revenit cu bine, obositi ca dupa vacanta, de la -20 la + 20 gr C. A fost foarte interesant, am regasit locurile copilariei (blocul in care am locuit, chioscul de flori, balustrada de care mi-am lipit limba ..., bulevardul pe care mergeam cu bicicleta) exact ca cum jumatate de secol! Am fost si in tara lui Mos Craciun - frumos, zapada rece multa si curata, program intens in fiecare zi (inclusiv in prima seara cand am reusit sa gasim o snowsauna si o cina in cautarea aurorei, cu somon la foc deschis si friptura de ren).Serviciile agentiei voastre de turism au fost excelente in sensul in care toate lucrurile au functionat ca ceasul: la fiecare hotel am fost asteptati, la fiecare zbor am fost primiti, la fiecare excursie am fost rasfatati - multumesc pentru tot efortul depus.”

Cornel Soaita Bucuresti

Am fost in ianuarie cu agentia dvs. de turism in Egipt, si am fost super super multumiti. Va multumim.

Cristian-Flaviu Iuhas Medias

A lucra cu o agenție de travel este un element cheie pentru orice organizație. Când ești mai mereu pe fugă, este nevoie de cineva de încredere care să aibă grijă de acele detalii mărunte ce fac diferența. Alături de WENS Travel, ne bucurăm de o colaborare ce ne ușurează munca de zi cu zi și ne ajută să creștem.

Morphosis Bucuresti

From the first moment of contact with your company, we received a fast, most corteous and professional response that exactly matched our company's expectations. AB Dental and our costumers that were attended from 18 countries around the world were pleased with the international conference.

Thank you for the service above and beyond!

AB DENTAL BUCURESTI

Cappadocia este o destinatie despre care am auzit multe dar ajungand acolo am realizat cu uimire ca este o destinatie unica. Zona este incredibila, localnicii prietenosi si ospitalieri iar zborul cu balonul chiar nu pot sa il descriu in cuvinte. Doar daca se traieste o astfel de experienta se poate intelege pe deplin trairea. Nu imi ramane decat sa multumesc frumos Stefanei, si agentiei de turism Wens Travel  pentru organizarea unei excursii care cu certitudine ramane una memorabila si astept cu entuziasm urmatoarea propunere de vacanta inedita.

Andreea Buzgariu Cluj-Napoca