Tichete de vacanta
Celebration weekend
De la
520RON
Persoana
Circuit de 3 zile / 2 nopti
Perioada
10.09-12.09.2021

La pas prin Timisoara Timisoara

La pas prin Timisoara

Timisoara

Timisoara este un oras tanar, plin de viata, freamat si culoare, al carui dinamism si prospetime te invitam sa- l descoperi alaturi de noi. Dar iti propunem sa o faci altfel, nu grabit sau neatent, condus de dorinta de a surprinde aproape totul prin intermediul lentilei de fotografiat. Noi iti propunem sa observi cu atentie strazile pe care te plimbi, cladirile si arhitectura care- I dau unicitatea si sa descoperi cu adevarat spatiul, timpul si oamenii care au creonat povestea celui mai frumos oras din zona Banatului.

Avand o istorie tumultuoasa si disputata de mai multe state, aceasta parte de tara a ajuns defintiv pamant romanesc in anul 1919. In perioada interbelica, Banatul a fost puntea de legatura intre diferitele culturi precum si ultima provincie care s- a unit cu tara, dar mereu prima, cu un pas inainte pe drumul occidentalizarii Romaniei. 16 decembrie 1989 este cea mai recenta dovada in acest sens. De aici regimul comunist a intrat in colaps, iar curajul si determinarea timisorenilor au schimbat cursul regimului politic in toata tara.

Haide sa descoperim impreuna tot ce are mai frumos acest hotar care traseaza granita de vest a tarii noastre si care detine cateva premiere nationale si internationale, care- o aseaza in randul oraselor care au dat tonul unui inceput indraznet. Incepem cu  atestarea celei mai vechi fabrici de bere din Romanai(1718), primul oras iluminat cu lampi din Imperiul Habsburgic(1760), primul oras de pe teritoriul tarii noastre cu serviciul telegrafic(1854) si pana la primul oras al monarhiei habsburgice iluminat cu gaz(1855). Timiosaora a fost primul oras al Romaniei cu retea de telefonie(1881), primul oras din Europa continentala cu strazile iluminate electric (731 lampi, 1884),si primul oras de pe teritoriul actual al Romaniei cu tramvai electric(1899). 

 

CONDIȚII DE PLATA SI ANULARE 

 • Se achita integral la rezervare
 • In cazul pachetelor achitate prin vouchere de vacanta: in caz de anulare, contravaloarea sejurului NU se ramburseaza, indiferent de motivul invocat. Exista posibilitatea reprogramarii pentru o alta perioada, daca anularea se face cu cinci zile inainte de check in. TARIFELE SUNT VALABILE LA MOMENTUL OFERTEI, ACESTEA SE POT MODIFICA PANA LA MOMENTUL REZERVARII FERME.

 

Masuri de preverire a infectiei cu Coronavirus 

Personalul respecta masurile de protejare impotriva COVID-19 recomandate prin ordinul nr. 1.731/832/2020 al ministrului Economiei si al ministrului Sanatatii, acordand atentie, in special urmatoarelor situatii: cazarea oaspetilor, serviciile conexe (servicii de alimentatie, curatenie) si interactiunile specifice (oaspeti-oaspeti, personal-oaspeti si personal-personal). Masurile de baza pentru protejarea impotriva COVID-19 sunt: igiena mainilor, distantarea fizica, evitarea atingerii ochilor, nasului si a gurii, respectarea igienei respiratorii si respectarea recomandarii de a ramane acasa si de a solicita asistenta medicala medicului de familie, daca exista simptome specifice bolii. 

Locatiile sunt  echipate cu: 

 • dezinfectant/servetele cu efect antibacterian pentru curatarea suprafetelor; 
 • masti pentru fata (de unica folosinta); 
 • manusi (de unica folosinta). 

Se va urmari sa existe suficient sapun si solutii dezinfectante. Pe langa aceste recomandari, Ordinul prevede si interdictii, cum sunt cele referitoare la partea de restaurant, cafenele si baruri, a caror functionare ramane restrictionata inclusiv in cadrul hotelurilor si pensiunilor. 

Rezerva vacanta

Servicii Incluse

TARIFUL INCLUDE: 

 • 2 nopti de cazare in camera dubla deluxe
 • Mic dejun
 • Degustare de vin la Cramele Recas
 • Parcare

Servicii Neincluse

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Transportul pana la locatie
 • Asigurare storno
 • Alte mese, in afara de cele mentionate in program
 • Cheltuieli personale
Ziua 1 Vizitarea obiectivelor emblema al orasului Timisoara, promenada pe Bega

Dupa formalitatile de cazare, asezarea de pe malul Begai te asteapta sa- i descoperi cladirile, strazile, oamenii si atmosfera orasului cu iz si parfum occidental.

Ziua 2 Padurea Bistra, Parcul Dendrologic, Cramele Recas, Harnecova si Charlottenburg sunt obiectivele vizitate in a doua zi

 Dupa micul dejun, pregateste-te sa iesi din oras pentru intalnirea cu natura si alte obiective importante, care-i dau unicitate judetului.

Ziua 3 Fabrica de bere Timisoreana si Muzeul Satului Banatean, apoi intoarcerea acasa

Dupa formalitatile de check-out, inainte se pleci spre casa, Fabrica de bere Timisoareana asteapta sa-i descoperi povestea...

Ziua
1
Vizitarea obiectivelor emblema al orasului Timisoara, promenada pe Bega

Dupa formalitatile de cazare, asezarea de pe malul Begai te asteapta sa- i descoperi cladirile, strazile, oamenii si atmosfera orasului cu iz si parfum occidental. 

        Aflata in inima Timisoarei, inconjurata de palate impunatoare, cu arihtectura specifica anilor 1900, de Catedrala Mitropolitana si de Palatul Culturii, Piata Victoriei este un loc de referinta al orasului. In partea de nord vei descoperi cladirea Operei, frumoasa constructie renascuta dupa doua incendii devastatoare, iar la capatul opus, trecand pe langa fiecare cladire al promenadei denumita”Corso”, te vei intalni cu superba cladire a Catedralei Mitropolitane. Acesta era traseul pe care inalta societate burgheza timisoareana se plimba in trecut. Zona era bine iluminata, iar magazinele de lux si elegantele restaurante incadrau perfect atmosfera selecta. 

        Opreste- te putin la Catedrala Mitropolitana. Vizibila din orice colt, aceasta constructie este punctul de reper al orasului si unul dintre simbolurile Timisoarei. Silueta ei zvelta, precum si Arhitectura romano-bizantina, cu influente moldovenesti, este impresionanta, iar interiorul, fastuoas. La inauguraarea din anul 1946 a participat Majestatea Sa, Regele Mihai.                         

    Statuia Lupoaicei, Fantana arteziana”la pesti”, arhitectura impunatoarelor cladiri, restaurantele, Opera Romana, Teatrul National, Teatrul Maghiar de Stat, Teatrul German de Stat, cinematografe, Muzeul Banatului, gazduit de Castelul Huniade, unde a locuit timp de opt ani Iancu de Hunedoara, galerii de arta dar si multe magazine flancheaza aceast ansamblu, iar abundenta de culoare si parfum de roze, intregesc acest tablou fermecator, pe care- l vei descoperi plambandu- te linistit. Timisoara este numit orasul florilor si al parcurilor. In Parcul Rozelor vei putea admira cele peste 1200 de soiuri de trandafiri, care ofera un spectacol de culori si miresme unice.

    Piata Unirii, amenajata in stil baroc, cunoscuta si sub numele de “Piata Domului”, datorita Domului Romano-Catolic, este cea mai veche piata istorica din oras. Emblema acestei piete este ansamblul celor patru cladiri monument istoric si care mai sunt cunoscute sub denumirea de Casele Canonicilor. Partea de vest a pietei este rezervata comunitatii ortodoxe. Aici vei descoperi Palatul Episcopiei Ortodoxe, Casa Comunitatii Ortodoxe precum si Catedrala Ortodoxa Sarba. In mijlocul pietei se afla Monumentul Sfintei Treimi, construit la Viena de catre un nobil care si- a pierdut sotia in timpul epidemiei de ciuma. Imprsionant este si Palatul Baroc, unde au concertat mari nume ale muzicii, dintre care Franz Liszt este cel mai cunoscut si care acum gazduieste Muzeul De Arta. Admira si unul dintre cele mai vechi hanuri din oras,“La Trompetist”, unde au innoptat, printre altii, Imparatul Francisc al II- lea si Alexandru Ioan Cuza. Opreste- te putin si la Bastionul Therezia, fortificatia in forma de stea a orasului, care gazduieste o biblioteca si un restaurant.

     La o distanta foarte mica de Piata Unirii se afla Piata Libertatii, cea mai veche piata a orasului. Datorita stradutelor pietruite care duc catre piata, vei avea impresia ca timpul se intoarce in trecut cu cateva sute de ani si ca acest loc poarta amintirile istoriei. Aici era centrul cetatii si locul unde se petreceau cele mai importante evenimente. Construita in stil baroc, Primaria Veche este una dintre clele mai impresionante cladiri. Statuia Sfantului  Ioan Nepomuk, care este cel mai vizibil monument din piata si Statuia Sfanta Maria, au fost ridicate in memoria victimelor epidemiei de ciuma dintre anii 1738- 1739.

     O plimbare pe malurile Begai este cel mai relaxant mod in care iti poti incheia prima zi in acest minunat oras. 

Ziua
2
Padurea Bistra, Parcul Dendrologic, Cramele Recas, Harnecova si Charlottenburg sunt obiectivele vizitate in a doua zi

 Primul popas in afara orasului Timisoara va fi in Padurea Bistra, oaza de verdeata aflata la doi pasi de marele oras. Aceasta este una dintre cele mai salbatice zone de verdeata din jurul Timisoarei. Locul este deosebit de frumos, avand atmosfera de padure primordiala cu specii rare de animale si plante. 

    Descopera apoi Parcul dendrologic de la Bazosul Nou. Valoarea acestui loc a fost rasplatita in anul 1954, cand a primit statutul de rezervatie stiintifica, iar in anul 1982 a fost declarat monument al naturii. Parcul face parte ?i din Asociatia Interna?ionala a Gradinilor Botanice. 

Cramele Recas sunt urmatoarea oprire. Aici vei descoperi istoria, traditia, cultura, savoarea si aromele care definesc brandul cramelor Recas. Tot ce vezi este impresionant. Via, cat cuprinde- n zare, “platforma industriala”, crama din caramida cu sali boltite, sala butoaielor, sala de degustare din adancul hrubelor, vechi de mai bine de 50 de ani, aflata la 9 metri sub nivelul solului, sunt doar cateva dintre atractiile acestui spatiu unic, care- si trimite sticlele cu vin in peste 25 de tari.

     Dupa momentul relaxant in care ai descoperit povestea vinului de Recas, urmeaza intalnirea cu fiorii aventurii. Pozitionata dupa dealurile pline cu vita de vie ale Cramelor Recas, Harnecova este locul si spatiul unde poti alege intre tiroliana, echitatie, trasee cu bicicleta, alte activitatii in aer liber sau pur ?i simplu relaxare pe patura, la iarba verde. La finalul acestei aventuri, rasfata- te cu delicatesele oferite de unul dintre cele patru restaurante, care prezinta meniuri elaborate si deosebit de gustoase. 

     Stim ca e greu sa pleci de acolo, dar pentru finalul zilei iti propunem sa descoperi un loc unic in peisajul romanesc. In comuna Bogda se gaseste singurul sat construit in forma de cerc. Aceasta particulariate i- a atribuit satului Charlottenburg statutul de monument istoric. Descopera aceasta asezare unica, in care perceptia asupra spatiului iti va fi distorsionata, iar abilitatea de orientare vei simti ca se va pierde usor. Admira impresionantii duzi din centrul localitatii, frumoasele case svabesti si biserica romano-catolica a satului, care ofera peisajului o culoare locala unica in traditia romaneasca.

Ziua
3
Fabrica de bere Timisoreana si Muzeul Satului Banatean, apoi intoarcerea acasa

Dupa formalitatile de check- out, inainte se pleci spre casa, Fabrica de bere Timisoareana asteapta sa- I descoperi povestea si trecutul atat de faimos. Aceasta poveste a inceput acum aproape 300 de ani, iar astazi fabrica pune pe rafturile din multe tari cel mai bine vandut brand de bere din Romanaia. Vizita in fabrica berii Timisoarena este de fapt o fila despre istoria orasului. Aici vei descoperi istoria fabricii dar si povestea berii limpezi si aurii, atat de indragite si apreciata peste tot in Europa. Acest brand are in palmaresul sau impresionant si un trecut regal, Timisoareana fiind furnizorul de bere al Casei Regale din Romania. 

     Dupa incursiunea in lumea berii si a mirosului de hamei, Muzeul Satului Banatean iti va incarca bateriile pentru drumul de intoarcere spre casa. Situat in Padurea Verde, pe o suprafata de 17 hectare, acest muzeu este unic intre muzeele de la noi prin faptul ca reuneste un sat intreg, cu ulite, case taranesti, moara, reconstituind centrul civic al asezarii satesti de odinioara, ?coala, biserica, primarie, birt, casa na?ionala. Pornind într-o plimbare pe aleile acestui parc etnografic, vei intra foarte usor in contact cu civilizatia si cultura traditional? banateana.

     Clatoria prin Timisoara si imprejurimile ei s- a incheiat aici. Inainate se pleci la drum, propune- ti un exercitiu de imaginatie si intoarce- te in luna decembrie a anului 1989. Imagineaza- ti zbuciumul si framantarea acestui loc, care a schimbat istoria noastra. Curajul si jertfa timisorenilor trebuie sa ramana nestearsa in memoria noastra, iar strigatul acelor tineri frumosi si curati”Vom muri si vom fi liberi” sa nu- l uitam niciodata.

      Drum bun catre casa!

Hotel Boutique Donna Anna 4*

Timisoara

Pozitionat intr-o zona linistita, hotelul ofera oaspetilor conditii rafinate de cazare, camere elegante, spatioase, cu un design interior deosebit. Micul dejun este oferit in regim continental, tip bufet.

Dupa formalitatile de cazare, asezarea de pe malul Begai te asteapta sa- i descoperi cladirile, strazile, oamenii si atmosfera orasului cu iz si parfum occidental.

 Dupa micul dejun, pregateste-te sa iesi din oras pentru intalnirea cu natura si alte obiective importante, care-i dau unicitate judetului.

Dupa formalitatile de check-out, inainte se pleci spre casa, Fabrica de bere Timisoareana asteapta sa-i descoperi povestea...

La pas prin Timisoara

Timisoara

Perioada 10.09-12.09.2021

Timisoara este un oras tanar, plin de viata, freamat si culoare, al carui dinamism si prospetime te invitam sa-l descoperi alaturi de noi.
Ziua
1
Vizitarea obiectivelor emblema al orasului Timisoara, promenada pe Bega
Ziua
2
Padurea Bistra, Parcul Dendrologic, Cramele Recas, Harnecova si Charlottenburg sunt obiectivele vizitate in a doua zi
Ziua
3
Fabrica de bere Timisoreana si Muzeul Satului Banatean, apoi intoarcerea acasa

Recomandat pentru:

Solo traveler
Cupluri
Grupuri de prieteni
Pasionati de istorie
City break

Rezerva vacanta

Feedback-ul este pozitiv pe toate fronturile. Intr-adevar a fost un eveniment reusit, ati depasit asteptarile mele si cu siguranta o sa mai organizam impreuna astfel de evenimente.

 

Tipografia Everest Bucuresti

Organizarea evenimentului nostru a fost foarte buna si ne bucuram ca am avut-o alaturi pe Nicoleta atat de organizata iar cu ajutorul vostru am reusit sa avem un teambuilding reusit.  Atat locatia si meniul au fost ceea ce ne-am dorit. Quizz show-ul a fost mult peste asteptari.  Per total, dupa cum am spus si telefonic, a fost foarte reusit, ne-am simtit bine si cu siguranta vom repeta experienta impreuna cu echipa Wens.

KeyWay Services Bucuresti

Va multumesc pentru recomandarea Louis Princess Creta, a fost un super concediu, atat pentru noi cat si pentru copii!

Stefan Vayna Bucuresti

Multumim agentiei de turism WENS Tour pentru cel mai bun city break la care puteam spera! Ne-a placut foarte mult modul prietenos in care ne-ati tratat si ne-ati facut sa ne simtim relaxati. Am calatorit cu balonul, am vazut locuri frumoase si am petrecut un weekend de vis in Turcia alaturi de voi! O sa mai venim si data viitoare, cu siguranta! - Ioana, George si Cezara Muresan

Ioana Muresan Cluj-Napoca

“Am revenit cu bine, obositi ca dupa vacanta, de la -20 la + 20 gr C. A fost foarte interesant, am regasit locurile copilariei (blocul in care am locuit, chioscul de flori, balustrada de care mi-am lipit limba ..., bulevardul pe care mergeam cu bicicleta) exact ca cum jumatate de secol! Am fost si in tara lui Mos Craciun - frumos, zapada rece multa si curata, program intens in fiecare zi (inclusiv in prima seara cand am reusit sa gasim o snowsauna si o cina in cautarea aurorei, cu somon la foc deschis si friptura de ren).Serviciile agentiei voastre de turism au fost excelente in sensul in care toate lucrurile au functionat ca ceasul: la fiecare hotel am fost asteptati, la fiecare zbor am fost primiti, la fiecare excursie am fost rasfatati - multumesc pentru tot efortul depus.”

Cornel Soaita Bucuresti

Am fost in ianuarie cu agentia dvs. de turism in Egipt, si am fost super super multumiti. Va multumim.

Cristian-Flaviu Iuhas Medias

A lucra cu o agenție de travel este un element cheie pentru orice organizație. Când ești mai mereu pe fugă, este nevoie de cineva de încredere care să aibă grijă de acele detalii mărunte ce fac diferența. Alături de WENS Travel, ne bucurăm de o colaborare ce ne ușurează munca de zi cu zi și ne ajută să creștem.

Morphosis Bucuresti

From the first moment of contact with your company, we received a fast, most corteous and professional response that exactly matched our company's expectations. AB Dental and our costumers that were attended from 18 countries around the world were pleased with the international conference.

Thank you for the service above and beyond!

AB DENTAL BUCURESTI

Cappadocia este o destinatie despre care am auzit multe dar ajungand acolo am realizat cu uimire ca este o destinatie unica. Zona este incredibila, localnicii prietenosi si ospitalieri iar zborul cu balonul chiar nu pot sa il descriu in cuvinte. Doar daca se traieste o astfel de experienta se poate intelege pe deplin trairea. Nu imi ramane decat sa multumesc frumos Stefanei, si agentiei de turism Wens Travel  pentru organizarea unei excursii care cu certitudine ramane una memorabila si astept cu entuziasm urmatoarea propunere de vacanta inedita.

Andreea Buzgariu Cluj-Napoca