FriendTrips of a lifetime
De la
1850
Persoana
Circuit de 10 zile
Plecare din Cluj
Perioada
05.10-14.10.2019

File din Enciclopedia Orientului Mijlociu Israel si Iordania

Israel, "Tara Sfanta" si locul nasterii Mantuitorului Isus Hristos este o combinatie unica de spiritualitate si istorie un loc cu o incarcatura emotionala inegalabila, locul unde pasii ne poarta pe taramuri biblice si locuri sfiinte aflate la tot pasul. Iordania, aflata la intersectia drumurilor istorice ce leaga Europa de Asia, surprinzatoare, incantatoare si contrastanta, antica dar adaptata modernismului, este tara paradoxurilor si raiul pasionatilor de istorie.

File din Enciclopedia Orientului Mijlociu

Israel si Iordania

 Israel, "Tara Sfanta" si locul nasterii Mantuitorului Isus Hristos  este o combinatie unica de spiritualitate si istorie  un loc cu o incarcatura emotionala inegalabila, locul unde pasii ne poarta pe taramuri biblice si locuri sfiinte aflate la tot pasul. Dar, desi stim cu totii ca Israelul este cunoscut drept “Pamantul Fagaduintei”, mare parte din noi nu stim faptul ca majoritatea evenimentelor narate in Cartea Sfanta  se petrec in Iordania.

Aflata la intersectia drumurilor istorice ce leaga Europa de Asia, surprinzatoare, incantatoare si contrastanta, antica dar adaptata modernismului, Iordania este tara paradoxurilor si raiul pasionatilor de istorie. Locul unde se afla Petra, orasul pierdut si regasit, fiind una dintre cele sapte minuni ale lumii moderne, locul unde a luptat legendarul colonel Lawrence al Arabiei, si nu in ultimul rand, locul unde s-a turnat filmul Indiana Jones si ultima cruciada. Dar amandoua, unice in felul lor, merita descoperite si explorate. 

Rezerva vacanta

Servicii Incluse

 • bilet avion Cluj-Napoca – Tel Aviv / Aqaba – Cluj-Napoca cu compania Turkish Airlines
 • 1 bagaj cala max. 20 kg
 • 9 nopti cazare hoteluri 4* / 5* conform programului
 • demipensiune
 • transport autocar pe durata programului organizat
 • ghid vorbitor de limba romana / engleza pe toata durata circuitului
 • transferuri aeroport-hotel-aeroport
 • taxe de intrare la obiectivele din program

Servicii Neincluse

 • Excursiile si programele nementionate in program
 • Asigurarile medicale / storno
 • Alte mese in afara de cele mentionate ca fiind incluse
 • Cheltuieli personale
Ziua 1 Cluj-Napoca - Tel Aviv

Sosire dupa-amiaza la Tel Aviv si transfer la hotel.

 

Ziua 2 Tel Aviv - Ierusalim

Dupa micul dejun vom face un tur de oras al Tel Aviv-ului, al doilea ca marime din Israel, dupa Ierusalim. Este o destinatie plina de contraste: cladiri noi din sticla, la un loc cu edificii ridicate in urma cu peste 2.000 de ani, plaje largi cu nisip fin si o viata de noapte efervescenta – asa ar putea fi prezentat Tel Aviv-ul in cateva cuvinte. Datorita acestui amalgam de experiente este si o destinatie ce atrage anual peste trei milioane de turisti.

 

Ziua 3 Ierusalim

Vom dedica aceasta zi explorarii centrului vechi al Ierusalimului.

Ziua 4 Ierusalim - Amman

Dupa micul dejun vom urca pe Muntele Zion, unde vizitam camera unde a avut loc Cina cea de taina, si mormantul regelui David.

 

Ziua 5 Amman

Dupa micul dejun vom avea parte de un tur al orasului Amman, capitala Regatului Hasemit al Iordanului.

Ziua 6 Amman - Madaba - Muntele Nebo - Petra

Parasim in aceasta dimineata Amman-ul si ne indreptam spre sud, spre Petra.

Ziua 7 Petra - Wadi Rum

Ziua de astazi este dedicata celebrei Petra, una dintre cele sapte minuni ale lumii moderne, unde Alexandru cel Mare a infiintat orasul Jerash si unde a luptat legendarul Lawrence al Arabiei.

 

Ziua 8 Wadi Rum - Aqaba

Dupa micul dejun vom explora desertul cu jeepurile, intr-un tur de o ora si jumatate. Parasim apoi desertul si ne indreptam spre Aqaba, un oras comercial efervescent si singura statiune a Iordaniei la Marea Rosie. Pe o lungime de 12 km de tarm se intind hoteluri luxoase, restaurante si magazine de suveniruri.

Ziua 9 Aqaba

Timp liber pentru relaxare si plaja la Marea Rosie.

Seara, in jurul orei 23 predam camerele la hotel si suntem transferati la aeroportul din Aqaba, pentru zborul spre casa.

 

Ziua 10 Aqaba

Dupa o noapte petrecuta in avion aterizam la Cluj Napoca.

Ziua
1
Cluj-Napoca - Tel Aviv

Sosire dupa-amiaza la Tel Aviv si transfer la hotel.

O prima seara libera pentru a va face o prima impresie despre acest vibrant oras al Orientului. Va recomandam o plimbare pe faleza intesata cu terase si hoteluri.

Cina si cazare in Tel Aviv.

Ziua
2
Tel Aviv - Ierusalim

Dupa micul dejun vom face un tur de oras al Tel Aviv-ului, al doilea ca marime din Israel, dupa Ierusalim. Este o destinatie plina de contraste: cladiri noi din sticla, la un loc cu edificii ridicate in urma cu peste 2.000 de ani, plaje largi cu nisip fin si o viata de noapte efervescenta – asa ar putea fi prezentat Tel Aviv-ul in cateva cuvinte. Datorita acestui amalgam de experiente este si o destinatie ce atrage anual peste trei milioane de turisti.

Aici se afla sediile principale ale bancilor si ziarelor israeliene, jumatate din marile companii si locurile de munc? ale unui sfert din populatia activa a Israelului. Din cauza protestelor constante venite dinspre lumea arabo-musulmana fata de statutul orasului Ierusalim, Tel Aviv gazduieste o mare parte din institutiile autoritatii administrative israeliene, putand fi considerat capitala administrativa a tarii.

Vom vizita Jaffa sau Yaffa - partea sudica, antica, a orasului, un port stravechi la Marea Mediterana, unul din cele mai vechi din lume, cu o istorie de peste 8000 de ani. O parte a portului antic si cateva mozaicuri antice s-au pastrat pana astazi. Portul Yaffa, foarte solicitat din timpuri antice ?i medievale, a reprezentat una din statiile intermediare in calatoriile spre est ale europenilor. La sfarsitul secolului al XIX-lea si in prima jumatate a secolului al XX-lea Yaffa a fost cel mai mare centru urban si economic din Palestina, cu o populatie predominant araba. Razboiul dintre arabi si evrei din 1948-1949 a dus la parasirea orasului de marea majoritate a arabilor, iar din 1950 Yaffa a devenit parte a orasului evreiesc vecin, Tel Aviv.

Dupa amiaza ne indreptam spre Ierusalim. Ne facem o prima impresie despre acest oras simbol al crestinismului de pe Muntele Maslinilor, cu o panorama frumoasa a intregului oras sfant. Parfumul Orientului ne inconjoara, se aude chemarea la rugaciunea de dimineata a imamilor iar domul aurit straluceste in bataia soarelui.

Vom vizita Biserica Dominus Flevit ("Domnul a plans"), zidita in forma de lacrima langa Gradina Ghetsimani, pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a plans lipsa de pocainta a locuitorilor Ierusalimului. Ne indreptam apoi spre Gradina Ghetsimani, unde gasim Biserica tuturor Natiunilor sau Basilica Agoniei. Denumirea bisericii vine de la faptul ca a fost construita pe locul unde Iisus Hristos s-a rugat in noaptea prinderii sale. La constructia ei au contribuit mai multe tari, de aici si numele de Biserica tuturor Natiunilor.

Inca din secolul al IV-lea exista aici o basilica, distrusa de persi in anul 614 si reconstruita ulterior de cruciati. In interior se mai pastreaza cateva urme de mozaic ce au apartinut vechii basilici bizantine, construita se pare de imparatul Teodosie cel Mare.

Cina si cazare in Ierusalim.

 

Ziua
3
Ierusalim

Vom dedica aceasta zi explorarii centrului vechi al Ierusalimului. Vom patrunde prin poarta Jaffa sau prin poarta Dung in orasul vechi, unde ne vom lasa fermecati de stradutele inguste, pietruite, strajuite de tarabe si magazinase cu suveniruri. Acestea ne conduc la Biserica Sfantului Mormant, locul unde a fost inmoramantat Iisus Hristos si unde s-au incheiat patimile sale. Vom parcurge si noi “Via Dolorosa” sau “Drumul Crucii, calea urmata de Iisus cu Crucea pe umeri de la pretoriu, unde a fost data sentinta de condamnare la moarte, pana la Golgota, locul unde a fost rastignit. Conform Bibliei si traditiei drumul are paisprezece opriri, la fiecare dintre acestea fiiind ridicate mici altare care marcheaza una din patimile sale. Vom vizita apoi cartierul evreiesc si zidul vestic, singurul ramas din templul construit de regele Irod, si locul preferat de crestini pentru rugaciune.

Ne indreptam apoi spre Bethleem, oras sfant atat pentru crestini, cat si pentru musulmani. Aici s-a nascut regele David, urmand ca apoi, din neamul sau sa se intrupeze Mantuitorul Lumii, Iisus (Issa, cum ii spun arabii, fiul Domnului). Este de asemenea locul unde Iacov a ingropat-o pe sotia sa, Rachela.

Vom vizita aici Biserica Nasterea Domnului - unul dintre cele mai vechi lacase crestine din lume. Monumentul a fost ridicat pe locul pesterii în care s-a nascut Mantuitorul Iisus Hristos, in partea de rasarit a orasului. Complexul din care apartine Biserica Nasterea Domnului se intinde pe circa 12.000 de metri patrati si include, in afara bisericii propriu-zise, o manastire ortodoxa, una catolica si una de rit armean.

Ne intoarcem apoi la hotelul din Ierusalim.

Ziua
4
Ierusalim - Amman

Dupa micul dejun vom urca pe Muntele Zion, unde vizitam camera unde a avut loc Cina cea de taina, si mormantul regelui David.

Vom trece granita in Iordania prin punctul de frontiera Sheikh Hussein. Ne indreptam apoi spre sud, iar la 50 km nord de Amman gasim Jerash, un oras care apare in relatarile biblice si istorice de mii de ani. Nu asta il face insa special, ci faptul ca este unul dintre cel mai bine pastrate orase romane din lume, alaturi de Pompeii ?i Herculaneum. Trecand prin Arcul lui Adrian ni se infatiseaza in fata ochilor un oras rupt din filmele cu imparati romani, cu un amfiteatru care asteapta parca sa se umple de spectatori, cu strazi asfaltate si coloane, temple, teatre, piatete spatioase, bai publice, numeroase fantani si bineinteles ziduri vechi, intrerupte de numeroase turnuri si porti. Dupa-amiaza sosire la Amman si cazare.

Ziua
5
Amman

Dupa micul dejun vom avea parte de un tur al orasului Amman, capitala Regatului Hasemit al Iordanului. Acesta are o vechime de peste 3.200 de ani, fiind denumit de-a lungul timpului Rabath-Amon, Philadelphia (dupa cucerirea macedoneana din secolul al III-lea i.e.n), pentru ca mai tarziu turcii sa-i schimbe numele in Amman. Inseamn? „liniste si pace“ si are acum o populatie de circa 5,5-6 milioane de locuitori si o dezvoltare asemanatoare cu marile centre din zona Golfului Persic.

Obiectivul principal al orasului, Citadela, cuprinde mai multe elemente, precum Templul lui Hercule, Palatul Omayyad si Biserica Bizantina. La poalele cetatii se afla Teatrul Roman, cu o capacitate de peste 6.000 de locuri, folosit si in ziua de astazi pentru evenimente culturale. Un alt teatru, restaurat, este teatrul Odeon, unde au loc numeroase concerte.

Dupa turul de oras ne indreptam spre est, spre castelele din desert, Amra si Al Azraq, unde a locuit Lawrence al Arabiei si a scris o parte din cartea lui, Cei sapte stalpi ai intelepciunii.

Dupa-amiaza intoarcere in Amman si cazare.

Ziua
6
Amman - Madaba - Muntele Nebo - Petra

Parasim in aceasta dimineata Amman-ul si ne indreptam spre sud, spre Petra. Prima descoperire pe care o facem pe drum este Madaba, orasul mozaicurilor, situat la 30 km sud de Amman. Orasul cu o populatie de 85.000 de locuitori este cunoscut in toata lumea pentru traditia mestesugarilor de aici de a crea cele mai complexe mozaicuri. Vedeta orasului este mozaicul din secolul al VI-lea, care reda in milioane de bucati harta Orientului Mijlociu la acea data. In anul 2010 a fost descoperit aici un templu datand din epoca fierului, vechi de aproape 3000 de ani. Pe langa celebrul mozaic, impresionanta in Madaba este si pacea in care aproape un sfert din populatia orasului, crestina, convietuieste de secole alaturi de majoritatea musulmana.

Ne continuam drumul spre sud si ajungem la Muntele Nebo. “40 de ani a ratacit Moise impreun? cu poporul israelit prin desert pana cand a ajuns pe Muntele Nebo, acolo unde Dumnezeu i-a aratat Tara Promisa”. Aceasta este descrierea din Biblie a unuia dintre cele mai sacre locuri religioase din lume. Astazi se poate ajunge usor pana in varful muntelui, cu masina, de unde putem admira Marea Moarta, Raul Iordan sau chiar Ierusalimul.

Ne continuam drumul spre Petra, inca aprox. 3 ore, unde ajungem dupa-amiaza tarziu, la timp pentru a lua parte la spectacolul extraordinar Petra by Night. O perspectiva inedita a Petrei, la lumina lumanarilor,  intr-un tur de noapte.

Cina si cazare la Petra.

Ziua
7
Petra - Wadi Rum

Ziua de astazi este dedicata celebrei Petra, una dintre cele sapte minuni ale lumii moderne, unde Alexandru cel Mare a infiintat orasul Jerash si unde a luptat legendarul Lawrence al Arabiei.

Petra antica era o cetate importanta pe rutele comerciale din Orient, situata intr-un canion. Nabateenii au construit aici o fortareata aproape de necucerit unde si-au stabilit si capitala. Romanii au reusit insa sa o cucereasca in anul 106 folosind o metoda letala in desert - taind aprovizionarea cu apa a orasului.

Cetatea a fost parasita in secolul al VII-lea, dupa o serie de cutremure devastatoare, si a ramas necunoscuta pana in anul 1812, cand elvetianul Johann Ludwig Burckhardt a redescoperit-o. Petra face parte din patrimoniul UNESCO din anul 1985, iar în anul 2007 a fost selectata sa faca parte din noile Minuni ale Lumii.  

La intrarea in orasul Petra se afla si acum „Izvorul lui Moise“. Conform povestirilor biblice, aici a dat, acum mai bine de 3.200 de ani, Moise cu toiagul in piatra si a tasnit un izvor pentru a potoli setea poporului israelit, care tocmai fugise din captivitatea egipteana.

Orasul este jumatate sapat in peretii canionului, jumatate construit din piatra, imbinand elemente arhitectonice nabateeene, elene, romane si bizantine. Temple, morminte, canale, tuneluri, cisterne, biserici, cladiri publice, baraje ?i altare stau neclintite in fortareata muntoasa.

Denumirea de "Orasul trandafiriu" data Petrei devine evidenta daca observam culoarea dominanta a gresiei canionului. In lumina soarelui din desert, dimineata, la pranz sau la apus, rozul, rosul, portocaliu, bejul devin culori dominante si dau intregului ansamblu o stralucire de poveste.

Dupa ce vizitam Petra ne indreptam mai departe spre Wadi Rum. Mai avem aprox. o ora si jumatate de drum de parcurs, timp in care ne lasam coplesiti de experientele traite la Petra.

Sosire la Wadi Rum si cazare in tabara din desert.

Ziua
8
Wadi Rum - Aqaba

„Wadi Rum este vast, sonor si dumnezeiesc“ - asa caracteriza „Lawrence al Arabiei“ aceast loc de poveste, devenit platou de filmare pentru pelicula care-l are in rol principal. Ofiterul britanic este asociat cu deserul Iordaniei deoarece l-a traversat in timpul revoltei arabe din 1917-1918. Aflat la cateva sute de kilometri de capitala Amman, Wadi Rum este considerat a fi teritoriul beduinilor din tribul Zalabia, turismul fiind principala sursa de venit a acestora. Zona este una dintre cele mai importante atractii ale Iordaniei, oferind turistilor posibilitatea de a experimenta un safari, campare sub stele, alpinism, calatorii pe camila sau catarari pe stanci abrupte.

Dupa micul dejun vom explora desertul cu jeepurile, intr-un tur de o ora si jumatate. Parasim apoi desertul si ne indreptam spre Aqaba, un oras comercial efervescent si singura statiune a Iordaniei la Marea Rosie. Pe o lungime de 12 km de tarm se intind hoteluri luxoase, restaurante si magazine de suveniruri.

Teritoriul Aqaba cu iesirea la Marea Ro?ie a fost cedat dinastiei Hashemite de familia Saud a Arabiei Saudite, pentru ca Iordania sa dezvolte portul si o zona comerciala.

Cazare si timp liber pentru relaxare la malul Marii Rosii.

Ziua
9
Aqaba

Timp liber pentru relaxare si plaja la Marea Rosie.

Seara, in jurul orei 23 predam camerele la hotel si suntem transferati la aeroportul din Aqaba, pentru zborul spre casa.

 

Ziua
10
Aqaba

Dupa o noapte petrecuta in avion aterizam la Cluj Napoca.

Leonardo Boutique 4*

Tel Aviv

Noul Leonardo Boutique Hotel Tel Aviv este un hotel cu design incantator, aflat in animatul cartier de afaceri Ramat Hachayal, la mai putin de 10 minute cu masina de centrul orasului Tel Aviv. Exista acces gratuit la internet WiFi. Hotelul ofera un design unic si mobilier de proiectat de arhitecti celebri, Moshe Kastiel si Liora Ofer.

Facilitati Camere
 • baie privata, uscator de par, articole de toaleta gratuite
 • aer conditionat
 • TV cu ecran plat, WiFi gratuit
 • minibar
 • seif
Facilitati Hotel
 • restaurant, bar
 • facilitati Wellness, sala de fitness
 • internet WiFi disponibil in intreg hotelul gratuit
 • parcare publica la o locatie in apropiere (contra cost)
 • servicii de receptie (camera de bagaje, receptie deschisa non-stop)
 • spalatorie (contra cost)
 • sala de conferinta si petreceri (cost suplimentar)
 • serviciu de transfer 
 • facilitati pentru persoane cu mobilitate redusa

St. George Hotel 4*

Ierusalim

Hotelul ofera 128 camere si apartamente si doua sali de conferinta complet echipate. Le Petit Levant, un restaurant regional, este situat la ultimul etaj iar pe acoperisul hotelului se gaseste o piscina panoramica.

Facilitati Camere
 • baie proprie, uscator de par
 • ferestre izolate fonic
 • masa si fier de calcat
 • TV cu ecran plat, telefon, internet WiFi
 • minibar
 • fierbator ceai/cafea
 • seif
 • aer conditionat
Facilitati Hotel
 • restaurant, bar, terasa
 • receptie deschisa nonstop, schimb valutar
 • internet WiFi 
 • piscina
 • sali de conferinta
 • parcare 
 • facilitati pentru persoane cu mobilitate redusa
 • rent a car
 • spalatorie
 • serviciu de transfer

Hotel Landmark 5*

Amman

Landmark Amman Hotel & Conference Center este un hotel elegant, situat in inima cartierului diplomatic si de afaceri din Amman. Ofera WiFi gratuit, piscina in aer liber si un centru spa. Toate camerele de la Landmark Amman & Conference Center sunt moderne si spatioase, avand zona de relaxare si TV prin satelit. Clubul de sanatate Fitness n’ Wellness ofera o varietate de echipamente de gimnastica, precum si cada cu hidromasaj si sauna. Masajele de tratament includ masaj profund si masaj shiatsu. Oaspetii au la dispozi?ie 6 restaurante.

Facilitati Camere
 • baie privata, articole de toaleta gratuite, uscator de par
 • vedere la oras/piscina
 • aer conditionat
 • camere izolate fonic
 • WiFi gratuit, TV cu ecran plat
 • minibar
 • fierbator electric
Facilitati Hotel
 • restaurant, bar
 • terasa, gradina
 • facilitati Wellness si Spa, sala de fitness
 • piscina (umbrele, sezlonguri, prosoape), gard in jurul piscinei
 • evenimente sport difuzate live, muzica/spectacol live
 • curs de gatit (cost suplimentar)
 • happy hour
 • divertisment de seara
 • teren de tenis, echipament de tenis (cost suplimentar)
 • zona de living
 • internet WiFi disponibil in tot hotelul gratuit
 • parcare privata gratuit la proprietate
 • serviciu de transfer (cost suplimentar)
 • servicii de receptie (vestiare, serviciu de concierge, bancomat, camera de bagaje, serviciu de vanzare bilete, birou de turism, schimb valutar, receptie deschisa nonstop)
 • divertisment si servicii pentru familii 
 • spalatorie, curatatorie chimica, calcatorie (cost suplimentar)
 • fax/copiator (cost suplimentar) 
 • sala de conferinte si petreceri (cost suplimentar)
 • mini-market propriu, magazin de suveniruri
 • rent a car
 • facilitati pentru persoane cu mobilitate redusa

The Old Village Hotel Resort 5*

Petra

Situat in Wadi Musa, The Old Village Hotel & Resort ofera piscina în aer liber si camere cu acces gratuit la WiFi. Construita in 2015, proprietatea se afla la aproximativ 1,9 km de Petra si la 2,5 km de centrul pentru vizitatori Petra.

Facilitati Camere
 • baie proprie, uscator de par, halat de baie, papuci de casa, articole de toaleta gratuite
 • balcon 
 • TV cu ecran plat, telefon
 • aer conditionat
 • izolare fonica
 • facilitati pentru calcat, uscator de haine
 • zona de relaxare
 • aparat pentru prepararea de ceai/cafea
Facilitati Hotel
 • restaurant, bar, pool bar
 • terasa, gradina, gratar
 • piscina
 • facilitati SPA si Wellness, sala de Fitness
 • divertisment de seara
 • calarie (contra cost in afara locatiei)
 • parcare privata gratuit la proprietate
 • servicii de receptie (camera de bagaje, birou de turism, schimb valutar,  receptie deschisa nonstop)
 • spalatorie, curatatorie chimica, calcatorie (cost suplimentar)
 • fax/copiator, sali de conferinta si petreceri (cost suplimentar)
 • magazine in unitatea de cazare
 • rent a car

Sun City Camp

Wadi Rum

Sun City Camp se afla in zona vaii Wadi Rum, si pune la dispozitia oaspetilor corturi cu intrare privata si zona de luat masa. Baia include cada sau dus. De asemenea oaspetii se pot bucura si de un restaurant tip bufet care serveste si meniu a la carte, precum si de o cafenea.

Facilitati Camere
 • baie privata, halat de baie, papuci de casa
 • aer conditionat
 • zona de relaxare
Facilitati Hotel
 • restaurant, cafenea
 • divertisment de seara
 • calarie (contra cost)
 • zona de relaxare
 • internet WiFi disponibil in zonele publice gratuit
 • parcare privata gratuit la proprietate
 • serviciu de transfer (cost suplimentar)
 • servicii de receptie (serviciu de vanzare bilete, birou de turism, schimb valutar, receptie deschisa nonstop)
 • spalatorie, curatatorie chimica (cost suplimentar)
 • rent a car
 • facilitati pentru persoane cu mobilitate redusa

Movenpick Resort & Residences 5*

Aqaba

Localizat in centrul statiunii Aqaba complexul se afla la 500 de metri de Marea Rosie si are plaja privata, mai multe piscine in aer liber si 5 optiuni de luat masa. Proprietatea ofera acces gratuit la internet WiFi in toate zonele. Camerele luminoase ale complexului Mövenpick Aqaba au decor modern si sunt dotate cu TV prin satelit si facilitati pentru prepararea de ceai/cafea. Unele camere au balcon. Little Birds Kids Club organizeaza activitati distractive pentru copii pe parcursul zilei. Oaspetii mai activi se pot antrena in sala de gimnastica dotata cu echipamente ultramoderne.

Facilitati Camere
 • baie privata, uscator de par, halat de baie, articole de toaleta gratuite, papuci de casa
 • TV cu ecran plat, telefon, internet Wifi
 • aer conditionat
 • aparat pentru prepararea de ceai/cafea
 • balcon / terasa
 • camere izolate fonic
Facilitati Hotel
 • restaurant, bar, pool bar, snack bar, cafenea
 • acces la plaja privata
 • terasa, gradina
 • piscina, piscina pentru copii
 • facilitati SPA si Wellness, sala de Fitness
 • activitati (aerobic, muzica/spectacol live, divertisment de seara, seri cu cina tematica, facilitati pentru sporturi nautice, snorkeling, scufundari) - se pot percepe costuri suplimentare
 • tur sau curs despre cultura locala (cost suplimentar)
 • zona de living
 • internet WiFi disponibil gratuit
 • parcare privata gratuit la o locatie din apropiere
 • serviciu de transfer (cost suplimentar)
 • servicii de receptie (serviciu concierge, bancomat, camera de bagaje, serviciu de vanzare bilete, birou de turism, schimb valutar, receptie deschisa nonstop)
 • divertisment si servicii pentru familii
 • spalatorie, curatatorie chimica, calcatorie (cost suplimentar)
 • magazine in unitatea de cazare
 • rent a car 
 • facilitati pentru persoane cu mobilitate redusa

File din Enciclopedia Orientului Mijlociu

Israel si Iordania

Perioada 05.10-14.10.2019

Israel, "Tara Sfanta" si locul nasterii Mantuitorului Isus Hristos este o combinatie unica de spiritualitate si istorie un loc cu o incarcatura emotionala inegalabila, locul unde pasii ne poarta pe taramuri biblice si locuri sfiinte aflate la tot pasul. Iordania, aflata la intersectia drumurilor istorice ce leaga Europa de Asia, surprinzatoare, incantatoare si contrastanta, antica dar adaptata modernismului, este tara paradoxurilor si raiul pasionatilor de istorie.
Ziua
1
Cluj-Napoca - Tel Aviv
Ziua
2
Tel Aviv - Ierusalim
Ziua
3
Ierusalim
Ziua
4
Ierusalim - Amman
Ziua
5
Amman
Ziua
6
Amman - Madaba - Muntele Nebo - Petra
Ziua
7
Petra - Wadi Rum
Ziua
8
Wadi Rum - Aqaba
Ziua
9
Aqaba
Ziua
10
Aqaba

Recomandat pentru:

Familii
Cupluri
Grupuri de prieteni
Pasionati de istorie

Rezerva vacanta

Feedback-ul este pozitiv pe toate fronturile. Intr-adevar a fost un eveniment reusit, ati depasit asteptarile mele si cu siguranta o sa mai organizam impreuna astfel de evenimente.

 

Tipografia Everest Bucuresti

Organizarea evenimentului nostru a fost foarte buna si ne bucuram ca am avut-o alaturi pe Nicoleta atat de organizata iar cu ajutorul vostru am reusit sa avem un teambuilding reusit.  Atat locatia si meniul au fost ceea ce ne-am dorit. Quizz show-ul a fost mult peste asteptari.  Per total, dupa cum am spus si telefonic, a fost foarte reusit, ne-am simtit bine si cu siguranta vom repeta experienta impreuna cu echipa Wens.

KeyWay Services Bucuresti

Va multumesc pentru recomandarea Louis Princess Creta, a fost un super concediu, atat pentru noi cat si pentru copii!

Stefan Vayna Bucuresti

Multumim WENS Tour pentru cel mai bun city break la care puteam spera! Ne-a placut foarte mult modul prietenos in care ne-ati tratat si ne-ati facut sa ne simtim relaxati. Am calatorit cu balonul, am vazut locuri frumoase si am petrecut un weekend de vis in Turcia alaturi de voi! O sa mai venim si data viitoare, cu siguranta! - Ioana, George si Cezara Muresan

Ioana Muresan Cluj-Napoca

“Am revenit cu bine, obositi ca dupa vacanta, de la -20 la + 20 gr C. A fost foarte interesant, am regasit locurile copilariei (blocul in care am locuit, chioscul de flori, balustrada de care mi-am lipit limba ..., bulevardul pe care mergeam cu bicicleta) exact ca cum jumatate de secol! Am fost si in tara lui Mos Craciun - frumos, zapada rece multa si curata, program intens in fiecare zi (inclusiv in prima seara cand am reusit sa gasim o snowsauna si o cina in cautarea aurorei, cu somon la foc deschis si friptura de ren).Serviciile voastre au fost excelente in sensul in care toate lucrurile au functionat ca ceasul: la fiecare hotel am fost asteptati, la fiecare zbor am fost primiti, la fiecare excursie am fost rasfatati - multumesc pentru tot efortul depus.”

Cornel Soaita Bucuresti

Am fost in ianuarie cu firma dvs. in Egipt, si am fost super super multumiti. Va multumim.

Cristian-Flaviu Iuhas Medias

Cappadocia este o destinatie despre care am auzit multe dar ajungand acolo am realizat cu uimire ca este o destinatie unica. Zona este incredibila, localnicii prietenosi si ospitalieri iar zborul cu balonul chiar nu pot sa il descriu in cuvinte. Doar daca se traieste o astfel de experienta se poate intelege pe deplin trairea. Nu imi ramane decat sa multumesc frumos Stefanei, si Wens Travel  pentru organizarea unei excursii care cu certitudine ramane una memorabila si astept cu entuziasm urmatoarea propunere de vacanta inedita.

Andreea Buzgariu Cluj-Napoca